la Boutique Fantastique
Gig Seeker Pro

la Boutique Fantastique

Rotterdam, South Holland, Netherlands | SELF

Rotterdam, South Holland, Netherlands | SELF
Band Jazz EDM

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

Feb
02
la Boutique Fantastique @ Tivoli

Utrecht, None, Netherlands

Utrecht, None, Netherlands

Jan
14
la Boutique Fantastique @ De Oosterpoort

Groningen, None, Netherlands

Groningen, None, Netherlands

Dec
30
la Boutique Fantastique @ Rotown

Rotterdam, None, Netherlands

Rotterdam, None, Netherlands

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

la Boutique Fantastique is een muzikaal collectief, opgericht door Maurits Goossens en Tijmen Bergman. Eind jaren negentig creëren zij studio “Nowhere” waarmee ze hun muzikale ontdekkingsreis beginnen. Na vele avontuurlijke omzwervingen belanden zij in Rotterdam. In 2005 heeft deze muzikale reis hen geïnspireerd la Boutique Fantastique op te richten, om zo de grote voorliefde voor verschillende stijlen muziek van franse chansons, hip-hop tot klassiek, electro en soul te kunnen combineren in één unieke stijl.

In de periode daaropvolgend componeren zij muziek voor een aantal projecten op het gebied van film, reclame, theater en documentaire. Zo zijn zij onder andere verantwoordelijk geweest voor de muziek van een wereldwijde reclamecampagne van Canon, de voorstelling ‘Lear’ van theatergroep de Appel en de documentaire ‘Beperkt houdbaar’. Daarnaast werken ze mee aan een aantal projecten van verschillende muzikanten waaronder Eboman, C-mon & Kipsky en de Amsterdam Klezmer Band. Voor hun eigen album gaan zij vervolgens de samenwerking aan met verschillende gerenommeerde muzikanten om zo tot een dromerige en filmische stijl te komen die muzikaal zijn grenzen niet kent. Dit heeft geleid tot een debuutalbum dat de luisteraar meeneemt naar onontdekte werelden en terugbrengt naar mooie vergeten herinneringen. Dit album zal begin 2011 gereleased worden.

In 2009 wordt een band gevormd, waarmee een aantal succesvolle optredens in Nederland, België en het Verenigde Koninkrijk worden gedaan. Live trekt de band je mee van spannende filmische scènes tot aan opzwepende dansmuziek.
Naast een vaste bezetting werkt la Boutique Fantastique live regelmatig met verschillende gastmuzikanten om zo de bezoeker een unieke en verrassende ervaring te bieden.

Voor la Boutique Fantastique staat de komende periode in het teken van de release van hun debuutalbum en de daarbij behorende releaseparty op 2 februari 2011 in Tivoli de Helling te Utrecht. Voor die tijd is la Boutique Fantastique al live te bewonderen op 9 december in de Vera in Groningen en 30 december in Rotown in Rotterdam waar zij een try-out spelen voor hun album release.