Lize* Accoe
Gig Seeker Pro

Lize* Accoe

Eeklo, Flanders, Belgium | INDIE

Eeklo, Flanders, Belgium | INDIE
Band R&B Funk

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"(BE) ... is er eentje van wereldklasse ..."

De eerste cd „Me, Versatile Me", die Lize Accoe onder haar eigen naam afgeleverd heeft, is er eentje van wereldklasse. Mocht je niet weten dat deze dame geboren en getogen is in Eeklo, zou je gerust kunnen denken dat deze cd het werk is van iemand die de wereld als woonplaats heeft maar die zich vooral thuis voelt in het broeierige New York. Als zangeres van De La Vega had ze al bewezen dat ze een stem heeft waar soul en pit in zit. In 2006 scheidden echter de wegen van haar en De La Vega en na een aantal omzwervingen maakte ze in 2009 serieus werk van het tweede luik in haar carrière. Samen met een aantal jonge muzikanten sloeg ze de weg in waar haar stem het best tot haar recht komt en dat is de soul die we ook van Joss Stone kennen.

Als resultaat van deze inspanningen werd al vlug de singel “Need Some Sleep” uitgebracht die tevens de opener is van deze cd. Dit nummer waar de soul en funk van af druipt, kreeg, verdiend, veel aandacht op de nationale radiozenders. De mix van Lize Accoe's stem, samen met de piano van Jan Willems en de blazers leveren een nummer op waarbij het nagenoeg onmogelijk is om op zijn minst je voet stil te houden. Het swingt als de pest. Belangrijke pionnen die bijgedragen hebben aan die warme sound zijn ongetwijfeld producer Peter Revalk, die we nog kennen van de Wizards of Ooze. Hij heeft ook een grote inbreng gehad in het tot stand komen van de nummers want bij tien van de in totaal twaalf nummers die op deze cd terug te vinden zijn, staat zijn naam. Een andere niet onbelangrijke bijdrage is geleverd door de New Yorkse Steve Greenwell die de mix voor zijn rekening genomen heeft. Deze man is niet aan zijn proefstuk toe want ook Joss Stone,staat op zijn klanten-lijst. Het zou iets te gemakkelijk zijn om zo de link te leggen met mevrouw Stone. Je moet nog altijd goede muziek hebben om te mixen en daar ontbreekt het op deze cd niet aan. Op de site van Greenwell staat trouwens een heel mooi compliment dat hij niet zou gegeven hebben mocht hij te doen gehad hebben met een flauw afkooksel van Joss Stone. Leest u even mee „Mixing A new album from Belgian artist Lize Accoe. Super Hot Funky Jazz/Soul !! from a killer band!!"

Lize zingt niet enkel stuwende funk zoals in de opener maar ook de zwoele, trage soul te horen in “I Will”. In beide genres overtuigt ze en de muzikale begeleiding is telkens af. De muzikanten zorgen voor een muzikale omlijsting waardoor de stem van Lize optimaal tot haar recht komt. En laten we vooral de backing vocals niet vergeten die op de meeste momenten niet moeten onderdoen voor Lize.

Als je eigentijdse soul zingt met een goede begeleiding zijn de vergelijkingen natuurlijk de wereld niet uit en naast de eerder aangehaalde Joss Stone zou ook Erykah Baduh vanuit de coulissen gehaald kunnen worden wanneer je “Me And My Man” hoort of zelfs een beetje Ayo tijdens “Think It Through”. Maar zoals gezegd, zijn dit slecht vage vergelijkingen, want de stempel van Lize Accoe is steeds duidelijk aanwezig.

Wanneer Lize Accoe echter een versnelling hoger gaat zoals in “Reminisce” of iets “vettiger” in “Single Man” stuurt ze haar collega's resoluut terug de coulissen in zodat ze het podium voor haar alleen heeft. Langs de zijlijn zal ze enkel maar goedkeurende blikken krijgen.

Lize Accoe en haar muzikanten zijn er in geslaagd om de energie en de fun die ze tijdens hun optredens tentoonspreiden ook over te brengen op deze cd en dat zorgt er voor dat hij onder alle omstandigheden te beluisteren is. Na elke beluistering lijkt het alsof je iets nieuws ontdekt hebt. Dit is Belgisch en van grote klasse.
- http://www.rootstime.be


"(BE) ... een opvallend sterk debuutalbum ..."

Lize Accoe debuteert met de Vlaamse rapgroep '’t Gemengd Offensief', en wint de eerste prijs in de Belgische wedstrijd Kunstbende in 1999. In 2001 gaat ze samenwerken met ze de band De La Vega, een Oostvlaamse groep die elementen van dub, noise, jazz, funk, soul en rock durft en weet te combineren. Het mini-album ‘Surely’ en de eerste langspeler ‘Falling Into Place’ oogsten veel lof. In 2005 sleepten ze de Zamu Focus-trofee in de wacht. Ondertussen zingt Lize voor de serie ‘Sedes&Belli’ de Ozark Henry-song “Breaking Up” in. In 2006 gaat Accoe solo en een goeie 3 jaren later heft ze met ‘Me Versatile Me’ haar debuut klaar. Producer van dienst is Peter Revalk (van de Wizards of Ooze) en mixer Steve Greenwell uit New-York, onder andere bekend van Joss Stone. Met in de studio Jan Willems op (vintage) keyboards, Juan Manssens op bas, Jordi Geuens op slagwerk, Jelle Boets op gitaar, Peter Schneider op perkussie, en met backingvokalisten Stephanie Vloeberghs en Stef Caers, en blazers Jeroen Van Malderen en Yves Fernadez (trompet), Hugo Boogaerts (sax) en Free Heirman (trombone) hebben Lize en Peter Revalk een opvallend sterk debuutalbum afgeleverd. De title ‘Me Versatile Me’ refereert wat ons betreft aan de enorme muzikale veelzijdigheid, ervaring en individualiteit die deze dame nu al heeft, en op deze cd ten toon spreidt. De invloed van Revalk (en dus ook de Wizzards Of Ooze, Frank Zappa, Stevie Wonder, en noem maar op...) is erg duidelijk in het droge studiogeluid, de expliciete aanwezigheid van klavieren als de Wurlitzer- en Rhodespiano, de Hohner Clavinet, de analoge synthesizer, en in de adekwaat geconcipieerde, uitgevoerde, en harmonisch bewust vrij monochroom uitgewerkte arrangementen. Invloeden van de betere soul en funk worden gecombineerd met heel jazzy uithalen en een happy sound die ons toont wat de acid jazz van enkele decennia geleden had kunnen zijn. “Need Some Sleep” vat al het bovenstaande samen, en is het begin van een 12- delige excursie voor muziekliefhebbers die graag wat soul in de muziek horen en voelen. En de no nonsense- benadering van het geluid geeft de opnames ondanks het stevige musiceerwerk een intiem sfeertje dat maar al te vaak niet aanwezig is in sommige hedendaagse popprodukties. Hoogkwalitatieve lofi dus. Maar een minstens even grote invloed op deze produktie komt van Lize Accoe zelf: met een rijp, zeer veelzijdig, en expressief stemgeluid, en een ongelofelijk declamatorisch vermogen, dat zich uit in een sterke dictie en textuele doorleefdheid, zingt ze de pannen van het dak. Lize moet wel een sterke persoonlijkheid zijn om zo’n individualiteit tentoon te spreiden; daar verbleken heel wat zwarte vokalisten bij! Live treedt Accoe op met Jan Willems, Jordi Geuens, Juan Manssens, Jelle Boots, en met backingvokalisten Billie Bentein en Steve Kashala. - http://www.soundslike.be/reviews/?reviewID=6322


"(BE) ... de gedroomde omkadering voor een eerste soloplaat ..."

"Wie er nog aan twijfelde dat ex-De La Vega-chanteuse Lize* Acoe (geen idéé wat dat sterretje daar komt doen) een stem van het niveau van de beste soulzangeressen heeft, wordt over de streep gehaald door Accoes eerste soloplaat. Daarvoor nam ze producer Peter Revalk van Wizards Of Ooze onder de arm. Samen boxen ze twee dozijn funky soulnummers bij elkaar, waarbij speelse, no nonsens kopers niet zelden het gevecht met Accoes ijzeren stem aangaan. Aanpak en arrangementen zijn even rijk en subtiel als het betreurde Wizards Of Ooze: krachtige baslijn, funky piano, strijkers, massa’s koper, de gedroomde omkadering voor een eerste soloplaat. Voeg maar een stuk of drie sterren aan die voornaam toe!". - RifRaf April 2010 (mlv)


"(NL) ... een prima debuutalbum ..."

Bij onze zuiderburen stond ze met haar vorige band al op Rock Werchter, Pukkelpop en Marktrock. Maar voor ons is de Belgische Lize Accoe nog relatief onbekend. Het is tijd dat daar verandering in komt. En dat moet gaan gebeuren met haar soloalbum Me, Versatile Me. Het eerste soloalbum van Accoe.

Op haar 19de won ze de Kunstbende. Later werkte ze samen met Ozark Henry en had veel succes met haar band De La Vega. Toch besloot Accoe om het solo te gaan proberen. Een gewaagde gok aangezien ze met haar vorige band behoorlijk succesvol was. Maar de gok lijkt goed uit te pakken. Me, Versatile Me is een prima debuutalbum. Een mix van jazz-, soul- en funkmuziek. En er is één aspect aan de muziek van Accoe dat gelijk opvalt: wat een stem heeft deze vrouw! Krachtig en overtuigend maar ook warm en subtiel. En dat maakt dat dit album veel gezichten heeft. Soms klinkt het groots en meeslepend, zoals het nummer ‘Think It Through’, en andere keren klein en intiem, zoals ‘Bad timing’. En soms is het zelfs dansbaar, vooral wanneer ze haar funky kant laat horen. ‘Reminisce’ en ‘Don’t Believe’ zijn toch echt nummers waarop je vanzelf met je hoofd gaat knikken en met je voet ritmisch mee gaat tikken.

Me, Versatile Me is een prima album. Mede ook dankzij producer Peter Revalk, zelf afkomstig uit de jaren negentig band Wizards of Ooze, een jazz-funk-fusion band. En dat geluid heeft hij ook naar voren gebracht op dit album. En niet te vergeten; de muzikanten die op dit album meespelen zijn stuk voor stuk zeer talentvol.

02/04/2010 - Rene Kuijs - http://www.podiuminfo.nl/recensie_detail.php?recensie_id=3399


Discography

Album: "Me, versatile me"
Released: 23/02/2010
Label: Manitoba Records
Distribution: Coast to Coast (Benelux) and iTunes
Publisher: EMI Music Publishing Belgium
Barcode: EAN 5419999103275

HIGHLIGHTS:
Song "Time is on my side" aired on SN Brussels Airlines from 01/05/10 till 31/08/10.
Song "I will" aired in Istanbul on 94,9 FM; in Ankara on 103,1 FM; in Izmir on 107,9 FM and in Eskisehir on 101,7 FM.

Single "Need some sleep"
Label: Manitoba Records
Released: 21/07/2009
Distribution: iTunes
Publisher: Emi Music Publishing Belgium

HIGHLIGHTS:
Aired on SN Brussels Airlines from 01/01/10 till 30/04/10.
Aired on National Radio 1 and FM Brussel from 21/07/09 till 30/11/09.
Aired in Istanbul on 94,9 FM; in Ankara on 103,1 FM; in Izmir on 107,9 FM and in Eskisehir on 101,7 FM.

FEATURINGS:
Single "Art will save the world" by SOMA
Single "Hey Man U Can't Come In" by Savana Station
Title song “Breaking Up” television series Sedes & Belli, soundtrack by Ozark Henry.

DELAVEGA ALBUM : FALLING INTO PLACE"
The album stayed in the Belgian Charts for 29 weeks.
The album won the Zamu-award for best debut album!

Photos

Bio

Lize Accoe is a former member of De La Vega. The band made a splash on the Belgian pop scene with a beautiful mini-album and a striking single "Surely". One year later the album "Falling Into Place" considerably broadened the band’s horizon and in 2005 DLV received the Focus trophy for best newcomers at the ZAMU Awards show in Belgium, the pinnacle of three years of hard work.

In 2006 Lize decided to leave the band to focus on her solo career and signed a publishing deal with EMI Music Publishing Belgium.
In 2010 Manitoba Records released her first album "Me, versatile me" - produced by Peter Revalk (Wizards of Ooze) and mixed by Steve Greenwell in New-York.