Lucky Fonz & de Felle Kleuren
Gig Seeker Pro

Lucky Fonz & de Felle Kleuren

Amsterdam, North Holland, Netherlands | MAJOR

Amsterdam, North Holland, Netherlands | MAJOR
Band Rock Singer/Songwriter

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

Dec
31
Lucky Fonz & de Felle Kleuren @ many venues

None, None, Netherlands

None, None, Netherlands

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Hoe je honing maakt (album 2010 - Top Notch)
Ik heb een meisje (single 2010 - Top Notch)

Photos

Bio

Met Lucky Fonz III is het hard gegaan: van straatzanger tot een van Nederland’s meest geliefde singer-songwriters. Lucky, wiens echte naam Otto Fons Wichers is, werd bekend door de ontroerende op folk geinspireerde liedjes van zijn eerste drie albums (‘Lucky Fonz III’, ‘Life is Short’ en ‘A Family Like Yours’). Hij vestigde zijn naam in het live-circuit met zijn aparte optredens. Muziekliefhebbers weten het: een show van Lucky Fonz kan heen en weer schieten van hartverscheurende melancholie naar regelrechte stand-up comedy.

In Nederland heeft Lucky meerdere prijzen gewonnen (oa. Essent Award) en bijna overal gespeeld: op straat, in kroegen, in clubs, in een vol Paradiso en op festivals als Noorderslag en Lowlands. En natuurlijk op TV: Lucky was in 2008 een seizoen lang vaste muzikale gast in het programma ‘De Wereld Draait Door’. In 2009 stond Lucky voor het eerst in de theaters met zijn show ‘Ik ben een idioot, maar ik spoor niet’. Daarnaast maakte hij de soundtrack voor de film ‘De Weg Naar Cadiz’ die in 2010 in nederlandse en deense bioscopen draaide.

Dankzij intensief touren door Europa, Australië, Zuid-Afrika, Canada en de VS heeft Lucky Fonz III inmiddels een toegewijde internationale fanbasis weten te verwerven. In de VS stond hij op CMJ en SXSW en in Zuid-Afrika is hij door zijn optredens op het vermaarde OppiKoppi-festival tot een cultfiguur geworden.

In oktober 2010 zal op het label Top Notch zijn eerste volledig nederlandstalige album uitkomen, getiteld ‘Hoe Je Honing Maakt’. De eerste single van dit album, ‘Ik heb een meisje’, werd in het voorjaar al een top-10 hit. ‘Hoe Je Honing Maakt’ is ook Lucky’s eerste plaat met band. In de herfst zullen Lucky Fonz & de Felle Kleuren de nederlandse clubs aandoen.

Lucky zegt zelf over ‘Hoe Je Honing Maakt’: ‘Ik zie dit album als mijn vierde debuutalbum. Het is voor mij iets volledigs nieuws en ik ben er zeer trots op. Ik hoop dat ook deze songs zich een weg naar het hart gaan vinden.’ Lucky Fonz III’s grotere doel is, naar eigen zeggen, ‘om een rijk repertoire op te bouwen, met veel mooie albums, veel mooie optredens en veel mooie fans; in het kort, om een kunstenaar van waarde te zijn.’