Maxon Blewitt
Gig Seeker Pro

Maxon Blewitt

| INDIE

| INDIE
Band Rock Singer/Songwriter

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

'Maxon Blewitt' 2004
'When the moon winks' 2005
'June '81' release 28 oct 2011

-Maxon Blewitt- @ www.soundcloud.com

Photos

Bio

Maxon Blewitt werd in 2002 opgericht door Bjorn Eriksson, voormalig Zita Swoon gitarist. Pas in 2004 volgde het titelloze debuutalbum en al 1 jaar later ‘When the moon winks'.

Voor het nieuwe album ‘June ‘81’ kroop de band met producer Peter 'Golden Man' Obbels de studio in. De Golden Man Studio, gelegen bovenop een berg in de Ardennen, was voor de band dé perfecte plek om in alle rust de plaat te maken die ze echt wilden. Eriksson groef tot waar dromen en herinneringen in elkaar overvloeien.
De klok 30 jaar terugzetten; terug naar die abstracte, onzekere wereld van een jongen van 5 die onder zijn bed een onbekende exotische jonge naakte vrouw, prijkend op een overbelichte polaroid verstopt.
Deze mysterieuze vrouw leeft nog steeds in het (on)volwassen hoofd van de zanger en brengt haar nu met 'June '81' een ode.
'June '81' ; de enige informatie die bestaat over die oude polaroid. De warmte van de muziek werd met een goud-oranje klankpalet en met met alle zorgvuldigheid artisanaal opgetekend. Een mooie dromerige plaat, een sfeer die je opzuigt in… een polaroid uit '81