Mitss
Gig Seeker Pro

Mitss

Band Pop Hip Hop

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Mitss & Kapthijn - Bevrijd Mixtape (2011)
Mitss & Kapthijn - Afgelopen Jaar (2010)
Blocq van Kuffeler - Joint Venture (2010)
Drievoudig - De Cirkel Is Rond (2009)

Guestappearance:
Psicho - Grondvesten EP (2011) / song: Psicho featuring Mitss - Leven Leven (geproduceerd door JonRockOn) + Psicho featuring OverGeers, Mitss, Psicho en Kapthijn - Maatstaf (geproduceerd door JonRockOn)
V.A. - School's Out (2010) / song: Mitss & Kapthijn - Bunad (geproduceerd door DJ Stefanovici) + Mitss & Kapthijn - Jas

Photos

Bio

Mitchell ‘Mitss’ Geleijnse wordt op 18 september 1991 geboren als Amsterdammer. Mitss ontdekt al op vroege leeftijd zijn passie voor muziek: hij begint namelijk al op zijn elfde met het verzinnen en schrijven van teksten. Na een samenwerking richtten Mitss (en zijn toenmalige formatie DrieVoudig), Kapthijn en diens back-up rapper Vinni en DJ Stefanovici de formatie ‘Blocq van Kuffeler’ op, genoemd naar het gemaal dat Flevoland boven water houdt. Later voegt ook rapper Psicho zich bij de formatie.

In 2009 weet Mitss met DrieVoudig de titel van het Kempenaar Festival te veroveren, en Kapthijn wordt dit jaar de van Stadsrapper. Na de samenwerking tussen het duo nemen Mitss en Kapthijn samen met Stefanovici het besluit om als ‘Mitss & Kapthijn’ verder te gaan. De crew weet bij veel landelijke competities de finale te bereiken, waaronder de High School Music Competition, waarbij ze uiteindelijk de eerste prijs in de binnenslepen.

Het drietal doet vervolgens een Europese tour in landen als Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en IJsland. In het derde kwartaal van 2010 brengen de muzikanten hun mixtape ‘Afgelopen Jaar’ uit. In 2011 komen zij sterker terug dan ooit, met een compleet nieuwe stijl en sound, waarbij zij zich ook op hun solorepertoire richten.

Oktober 2011 brengen zij hun mixtape ‘Bevrijd’ uit: een aanloop naar hun exclusieve soloprojecten.