molok
Gig Seeker Pro

molok

Band Metal

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Nordic Black Metal - Reportage från festivalen"

I Danmark finns som bekant inte någon starkare tradition inom black metal så döm om min förvåning då köpenhamnska MOLOK äntrar scenen och röjer loss ett set som får de flesta att häpna.
-Vad heter det här bandet?
-Vilka är detta?
Frågorna surrar i publiken.
Bandet ståtar med två sångare som växelvis äntrar scenen. Den första har skrudat sig i törnekrona och höftskynke, samt blod på väl valda stigmatapunkter. Han skriker bra. Gitarristen kvävs nästan i sin gasmask men jävlar vad de kan lira. Det är tight och tungt med galenskap och fuck you-attityd i botten. När Jesus look-alike går av kommer en lång ståtlig herre in i bar överkropp och med en något överdriven rekvisita. Det vill säga blodet. Det ser ut som om han hällt ett par liter över huvudet så håret smetar fast i ögonen, han tycks ha svårt att orientera sig men sjunga kan han. De framför en teknisk black med influenser från den gamla norska skolan med inslag av punk. När jag senare stöter ihop med ett par av bandmedlemmarna får jag reda på att detta var deras tredje spelning, och än så länge har inget av bandets alster dokumenterats.
-Vi vet att ingen i vårt hemland kommer att gilla oss eller lyssna på vår musik. Vi vet att den musik vi gör inte är ett dugg gångbar. Det skiter vi i och det är väl det black metal handlar om, säger Loke Nielsen.
Håll utkik efter det här bandet för om det finns hopp för Danmarks black metalscen kommer de att vara en del av den.
- www.metalcentral.net


Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Currently at a loss for words...