Monstertux
Gig Seeker Pro

Monstertux

Leeuwarden, Friesland, Netherlands

Leeuwarden, Friesland, Netherlands
Band Alternative Pop

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

2006 - during daytime - EP
2009 - The Allison Album - album
2011 - Sear - Fryske Cash - single bijdrage
soon: The need to belong - album

Photos

Bio


De aan onze zuiderburen refererende indierockers van het Leeuwarder Monstertux brengen mooie liedjes in de meest uiteenlopende verschijningsvormen. Recensenten ontwaren invloeden van Placebo, Sonic Youth en The Beatles, namen waar je je als band niet voor hoeft te schamen. De combinatie van vuige gitaarrock en gepolijste liedjes is inmiddels in den lande niet onopgemerkt gebleven en bracht de band tot in Paradiso en Eurosonic aan toe. Wapenfeiten: de band schopte het tot de halve finales van de Grote Prijs, deed supports voor Marillion en The Answer, won de LiveXS/Dommelsch award voor ‘Beste indierockband van Nederland’ en sleepte binnen Friesland de prijs binnen voor ‘Beste Live Act’. Monstertux deed een clubtour langs vrijwel alle kernpodia in Nederland en speelde de band op een aantal zomerfestivals als De Beschaving, Dauw-, Toren- en Parkpop. Inmiddels behoort de groep tot het selecte gezelschap van Freesonica: bands uit Friesland met toekomst.

2006: During Daytime EP

2007: Monstertux wordt gekozen door de lezers van het blad LiveXS tot ‘Beste indierock band van Nederland’. Supports van Marillion in Lille (F) en het oude Vredenburg.

2008: Vakjury roept Monstertux uit tot ‘Beste live-act Friesland’. De band bereikt de halve finale in de Grote Prijs van NL.

2009: The Alison Album. Prachtige recensies en veel media aandacht voor eigen ontworpen online distributiekanaal.

2010: Wereldwijd behaalt de band bijna 25.000 downloads met The Alison Album. Monstertux wordt opgepikt door KinkFM, EHPO en diverse labels. De no-budget video ‘Stoical’ wint diverse awards.

2011: Monstertux tekent een managementdeal bij Kletter Recordings en werkt met producer Martijn Groeneveld aan een nieuw album.