Moodak
Gig Seeker Pro

Moodak

| SELF

| SELF
Band Pop EDM

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


"Orgie van Air en Moloko"

Ze noemen zichzelf Makers of Groove Music, en daarmee vat Moodak haar muziek goed samen.
Het Amsterdamse vijftal plukt hier en daar wat invloeden vandaan en creëert zo zijn eigen groovy sound. Trip-hop, lounge, melodieuze pop en een enkele soulsaxofoon passeren de revue op Step Into This Life. Het is dan ook een gevarieerde plaat. Een smaakvolle, doch druipende orgie tussen de mannen van Air en de vrouw van Moloko. Inderdaad: Moodak is het zusje van Hooverphonic. Het is hun tweede EP en klinkt opvallend volwassen voor een band die de eerste full-length nog moet uitbrengen, al is het hier en daar wat saai, zoals het nummer You and Yourself waarmee de plaat begint. Maar als je éénmaal op next drukt hoor je voor de rest goed verteerbare, lekkere popliedjes met een trippend geluid, zonder dat je er meteen stoned van wordt. Het nummer An Outstanding Decision bijvoorbeeld, is een tripnummer verweven met een duizend-en-één-nacht melodie. De titeltrack is dan weer een degelijk popnummer en door het spacey synthesizerloopje en de snijdende gitaarpartij lekker catchy. Dit wordt dan weer gevolgd door een funky loungenummer: 16. Dus nogmaals: een gevarieerde plaat. Step Into This Life is een interessant voorproefje voor wat hopelijk nog komen gaat, al is het afwachten in welke richting dat zal zijn.
JOCHEM KRECHTING - OOR


"De soundtrack van je avond"

Laten we met de samenvatting beginnen: Prachtige, elektronische sfeermuziek, met strakke, soms tot drum&bass aan toe, electropop drums, echt erg fijne synthesizer tunes met dikke patronen. Op de voorgrond is de soms Gathering-achtige, dan weer naar Within Temptation neigende zang, soms te stylish en dwingend maar erg helder van toon en soms wordt er gewoon onderweg mee gesampled of vervormd. Het geheel klinkt als een sterke mini-cd van een hechte band met ervaring waar de muziek echt als liedje wordt benaderd terwijl er toch volop elektronische muziek in zit. Zeker weten dat ze hier nog jaren mee verder kunnen.

'You And Yourself' is het meest hitgevoelige lied van deze plaat. Met alle ingetogenheid en een Björk-achtige sfeer staat het als een huis. Na zo een simpele en erg sterke openingstrack zit bij ons de verbazing er gelijk goed in. Waarom komt dit niet op KinkFm voorbij? 'Step Into This Life' is een goed nummer, dat de sound en stijl van Moodak ten volle benut. Het laatste nummer van de cd, 'Step Into This Life (Le Remix Sauvage De Mystic Machine)' is een zeker bruikbare floorfiller op groove avonden. Kop en staart en toch repetitieve house- en breakbeats. Maar ook met een rockrefrein plus bijbehorende beukdrums.


'16' opent met een jazzy gitaarlick, om daarna met een sterk en "cool" nummer verder te gaan. Het refrein is dan wel terughoudend maar dan weet je dat het daarna weer jazzed-up-tempo verder gaat. 'An Outstanding Decision' pop-rockt maar door, goed passend op deze plaat. De aparte keyboard- en gitaarpartijen maken een mysterieus verhaal. 'Stupid Boys (B Site Remix)' zit nog meer vol met chemical beats en synth. De zangstem is door een effect gehaald, wat samen met de door elkaar gehaalde en dubbele zangstukken voor een erg aparte ervaring zorgt. Het origineel is ons helaas niet bekend dus een vergelijking ontbreekt hier.

De hele cd kun je ook als één nummer zien. Dans op deze muziek of gebruik deze cd als soundtrack van je avond terwijl je zit te internetten of een boek leest.
- MusicFrom.nl


Discography

2007 - Too Big For My Boots (Single), available through Legal Download
2006 - Step Into This Life (6-track EP), available through CD Baby, Legal Download & iTunes
2005 - An Outstanding decision (Limited Edition Single)
2004 - Supersound/Stupid Boys (Single)

All music can be streamed on www.moodak.nl

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

Imagine Moloko’s exuberant singer engaged in an orgy with those guys from the French ambient pop band Air. Pretty stunning image, right? It’s not the Amsterdam based trip pop band Moodak who dreamed up this vivid description of themselves, yet they were very pleased with the review of leading Dutch music magazine OOR.

Moodak’s EP Step Into This Life, produced by Nijmegen sound wizards Mystic Machine and released October 2006, got rave reviews in magazines and on websites, such as MusicFrom.nl.

Previously Moodak's singalong song Supersound received quite some airplay on local shows such as Radio Mortale as well on the national radiostation 3fm. Moodak built themselves a steady live reputation from Zaandam to Enschede, owing to musical craftmanship and an intriguing lead singer.

In 2007 they recorded their latest single, Too Big For My Boots, a very sunny song with a catchy intro played by jazztrumpetist Oscar Kliewe.