Most Unpleasant Men
Gig Seeker Pro

Most Unpleasant Men

Utrecht, Utrecht, Netherlands | INDIE

Utrecht, Utrecht, Netherlands | INDIE
Band Pop Rock

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

A Collection Of Scraps - August 2011 till December 2011
(For more info about these digital releases, go to http://www.mostunpleasantmen.nl.)

How We Dance (single) - 2 Febuary 2010
Princess (EP) - 13 April 2009
Nothing Moves Slower (Album) - 24 January 2009
(For more info about these releases, go to http://mostunpleasantmen.bandcamp.com.)

Photos

Bio

Timeline

- Febuary 2012 release of second album
- 2009/ 2010 tour of first album. Into the Great Wide Open, Popronde, Festival aan de Werf and shows in serveral clubs in the Netherlands (Patronaat, 013, Tivoli de Helling, a sold out Ekko and more)
- December 2009 3VOOR12/Utrecht's Most Promissing Act
- January 2009: release of debut album called "Nothing Moves Slower"

Influences (Dutch)

De muzikale nevenactiviteiten van de bandleden van Most Unpleasant Men, geven een goede indicatie van de diversiteit van invloeden.

Om een aantal namen te noemen: Kyteman's Hip Hop Ochestra, Eefje de Visser, Neonbelle (Pien Feith), Mdungu, Durk Attaturk, Lola Montez en Chop Wood.

Biography (Dutch)

“Na beluistering van hun debuutalbum Nothing Moves Slower (januari 2009), merk je dat het vruchteloos is deze act in één catchphrase te vatten. Elk nummer brengt weer nieuwe smaken met zich mee. Orkestraties, elektronica, gitaargeweld, gefluister: niets wordt geschuwd op deze eerste uitgave.

Tijdens hun live optredens wordt echter duidelijk dat Most Unpleasant Men de lat alweer een heel stuk hoger heeft gelegd. Het nieuwe materiaal zoekt nog duidelijker de gemeenschappelijke grenzen tussen de muzikanten op, zonder dat aan dynamiek en variatie wordt ingeboet.

Een live optreden is dan ook bij uitstek de setting waarin de kwaliteit van de muzikanten als individuen, maar ook als groep, je pas echt vol in je gezicht raakt. De sound is altijd warm, helder en perfect in balans. Most Unpleasant Men weet telkens weer de oren te betoveren.”
- Jasper van der Put op Hardhoofd.com (december 2009)

Na de release van hun debuutalbum Nothing Moves Slower (januari 2009) is Most Unpleasant Men onder andere openingsact van de eerste editie van festival Into The Great Wide Open op Vlieland. Vervolgens speelt de band tijdens de Popronde door het hele land.

Na een jaar van relatieve stilte duikt de band in de zomer van 2011 weer de studio in om een nieuwe plaat op te nemen, op basis van demo's van Heringa en Tornij. De tweede plaat, die begin 2012 zal verschijnen, klinkt - door toevoeging van een extra drummer en door het gebruik van veel oude synths - dreigender en stuwender dan het debuut.