Nicole De Paepe
Gig Seeker Pro

Nicole De Paepe

Band Classical Alternative

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


This band has no press

Discography

Bagatelle, Feuturium, Tekens van stilte

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

Nicole De Paepe, Kristel Cromheeke en Marijke Himschoot brengen samen geen alledaags concert, maar geven op hun manier een nieuwe wending aan een muzikaal gebeuren op 2 vleugelpiano’s met verrassende elementen.
Marijke kruipt hierbij in de huid van de feeërieke Nimue. Met haar act “Roses” krijgt het publiek te zien hoe Nimue langzaam haar weg vindt in het leven. “Roses” is geen klassieke goochelact, maar een verademingsnummer in een romantisch kader dat aangrijpt en verstilt.
Laat je verrassen door deze prachtige muziek met act en ontdek dat klassiek ook iedereen kan beroeren.
Nicole brengt nieuwe muziek voor 2 piano's die ze zelf componeert. Hedendaagse elementen gaan hier onopvallend samen met bronzuivere klanken en een vloeiende melodie. Achter Nicole's muziek schuilt steeds een duidelijk herkenbaar gevoel, thema of verhaal dat je meesleept in een wereld vol emoties. Nicole werkte o.a. mee aan de “Nacht van de musea” te Antwerpen bij de tentoonstelling van Channel als vrouwelijke pianiste en componiste, met de gulden ontsporing op 11 juli 2002 te Brussel, verschillende kunstprojecten georganiseerd door kunstkring Kappa, gaf concerten voor culturele centra, het Davidsfonds en verschillende privé concerten. Haar muziek werd al verschillende malen geprogrammeerd in het radioprogramma “ Funiculli, Funiculla” van Marc Brillouet. Op haar cd “Bagatelle” kreeg zij zeer lovende commentaar van ex-eerste minister Marc Eyskens en muziekproducer van Radio 2 Marc Brillouet.
Marijke werd geboren op 25 oktober 1983. Als dochter van een goochelaar en een kunstige moeder was de basis voor een artistiek leven snel gelegd. Als hobby rijdt ze paard, deed Jazz-dans en nu Argentijnse tango.
Vanaf haar twaalfde mocht Marijke mee naar de oefenavonden op de goochelclub. Ze werd vaders assistente, net als haar twee jongere zussen, Tinneke en Kathleen, later. Samen vormen ze de “Swiebelientjes” , de goocheldochters van vader en moeder Swieber.
Zij treden regelmatig op en wonnen reeds verschillende wedstrijden als illusionisten.Voor verder info:
www.nicoledepaepe.net
http://users.skynet.be/swiebelientjes/nimue.htm