Norlie & KKV
Gig Seeker Pro

Norlie & KKV

Stockholm, Stockholm, Sweden | MAJOR

Stockholm, Stockholm, Sweden | MAJOR
Band Hip Hop EDM

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


This band has no press

Discography

Can I Be The One (Feat. Lazee) - 46 Music / Warner Music Sweden
Standard - 46 Music / Warner Music Sweden

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

Norlie & KKV är en svensk duo på framfart. Rap är vad som står till grund i vad som har kallats ett revolutionerande och nyskapande sound. Musiken är välproducerad, texterna är vassa och resultatet blir en ny generation av hip-hop. Sonny Fahlberg (Norlie) & Kim Vadenhag (KKV), har trots sina blott 20 år redan lyckats chockera, inspirera och påverka större massor. Med influenser i alla sorters musik, Rap, Pop, House, Electro, Minimal och Rock, blir resultatet en kombination av energi och perfektion. Rapen har fått en makeover och det musikaliska är något som hamnar i fokus.

Under våren 2009, då både Sonny och Kim fortfarande gick i gymnasiet korsades deras vägar. Två skolprojekt och ett låtsamarbete var startpunkten på vad som idag är Sveriges mest lovande duo. På mindre än ett år har de lärt sig att kom komplettera varandra till fullo. Med spelningar på några utav Stockholms hetaste uteställen och evenemang har de utvecklat en scennärvaro som är häpnadsväckande. På scen backas de upp utav Stockholms främsta DJs, David Günther, som har ett förflutet inom Stockholms krogbransch. David har bland annat vunnit DJ-tävlingen E-Music Challenge på Laroy. Tillsammans skapar dessa tre magi på scenen och det är svårt att inte ryckas med av musiken. De har delat scener med några utav Sveriges mest framgångsrika artister, bland annat Hoffmaestro & Chraa, Maskinen, Afasi & Filthy, Far & Son och J-Son.

I dagsläget jobbar de febrilt med det kommande debutalbumet som bland annat
produceras utav Daniel Gidlund, Gameboi, Seb1Beatz, Tore Jarlo, Camilo Britos och den Brasilianska house producenten Lorenzo Anzzur. Albumet kommer bland annat att gästas utav Lazee, mannen bakom låtar som Rock Away, Hold On, I’m Not Pop och även den officiella BRIS-låten, Calling Out. Förväntningarna är höga och
Norlie & KKV står nu starka, tillsammans, med hela världen framför deras fötter.

Norlie

Sonny Fahlberg aka Norlie föddes år 1990 och växte upp i centrala Stockholm tillsammans
med sin Mamma, Pappa och Lillasyster. Redan som liten hade musiken en stor inverkan på Norlies liv
och den första hiphopplattan som införskaffades var Eminem – The Marshal Matters LP. Förmågan
att skapa egen musik började som ett skämt och redan som trettonåring spelade Norlie in sina första låtar. Skämten blev en hobby, hobbyn blev en passion och 7 år senare har passionen förvandlats till en livsstil. Under 2008 släppte Norlie sin första soloplatta, Onomatopoesi som även var Norlies projektarbete under gymnasietiden. Efter solosläppet bestämde sig Norlie för att helhjärtat satsa på musiken, detta tillsammans med KKV. I dagsläget har Norlie utvecklats till en enastående lyricist, texterna är genomarbetade och väldigt gripande. Inspirationen kommer ifrån både hiphopartister, men även andra musiker. I dagsläget influeras Norlie utav Lil Wayne, Drake, Miike Snow, Max Peezay, Jay-Z och Quincy Jones.

KKV

Kim Vadenhag aka KKV är även han född år 1990. KKV växte upp I Stockholmsförorten Huddinge, tillsammans med sin Mamma, Pappa och Storasyster. Det var under högstadiet som intresset för musik växte fram och det skulle förändra hans liv, totalt. Han började lyssna på hiphop, framförallt artisten Eminem, som även inspirerade honom väldigt mycket. Det egna musikskapandet växte successivt fram och tack vare dåvarande klasskamrater tändes hans låga. KKV började skriva sina egna texter på svenska och likt andra artister började det hela hemma i pojkrummet. Utvecklingen gick med en rasande fart och KKV började känna att detta var hans kall i livet. I takt med att musiken blev bättre ökade hans fanbase och på så sätt började spelningar hagla in. Hysterin kring musiken fick honom att ställa sig frågan: ”Är det här kanske något jag borde satsa på?” svaret blev ”Ja”. Idag är musiken både KKVs jobb och största glöd. KKVs scennärvaro och tekniska färdigheter gör honom till den enastående artist han är idag. KKV influeras av många artister, bland dem Eminem, Lil Wayne, Drake, Oskar Linnros och Kanye West.