Ojajoh?!
Gig Seeker Pro

Ojajoh?!

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF
Band EDM Hip Hop

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

2006 - Bonte Avond (album)
2006 - Beri beri (single)
2010 - Format mc:\ (album)
2011 - Kniprap (single, ep)
2011 - Format mc:\ - re release (album + dvd)

Photos

Bio

Eind 2010 bracht de uit Utrecht afkomstige groep Ojajoh?! hun album ‘Format mC’ uit. Dit gebeurde online op geheel eigen wijze. Het album bevat elf nieuwe nummers die zich laten kenmerken door een sterk elektronische invalshoek, nadrukkelijker dan op het in 2006 uitgekomen album ‘Bonte Avond’. Producer Fred heeft op ‘Format mC’ de leidende rol van rapper Kwasi overgenomen wat er toe heeft geleid dat de vocalen meer als basis van het productionele geheel zijn gaan dienen.

Ojajoh?! maakte in 2006 furore in de underground van het alternatieve circuit met hun onofficiële single ‘Beri beri’. De bijbehorende videoclip zorgde voor een hype op het internet. Vier jaar later toont de groep nieuw teken van leven met de single ‘Kniprap’.

In samenwerking met het Amsterdamse label Basserk is een EP samengesteld, bestaande uit zowel het originele nummer als een kwartet nieuwe remixen. Achter de knoppen hebben behalve producer Fred o.a. Doctr, TCS en Clash The Disco Kids plaatsgenomen.

Dat Fred een multi-talent is blijkt uit het feit dat hij niet alleen verantwoordelijk is voor de muzikale omlijsting van Ojajoh?!, maar dat hij tevens de vormgeving en videoclips zelf verzorgt.

Ojajoh?! is onlangs geselecteerd om onderdeel uit te maken van het project Homegrown ’11. De geselecteerde, nog nergens getekende hiphopacts worden de komende maanden onder de hoede genomen van Muziek Centrum Nederland (MCN) en het platenlabel Top Notch. De talenten worden deskundig gecoacht en nemen met een ervaren producer twee tracks op. In september verschijnt de cd Homegrown ’11 met het werk van deze beloften voor de toekomst.