Park Bench People

Park Bench People

BandRockPop

Park Bench People is een jong indiepop kwartet uit Noord-Limburg met een geheel eigen sound duidelijk geworteld in de alternatieve gitaarbands van de jaren 80.
De muziek is duidelijk beïnvloed door bands als The Cure en Joy Division.

Biography

“(Park Bench People) bevat de juiste ingrediënten voor lekker klinkende indiepop!”
- MusicFrom.nl, maart 2011

Park Bench People is een jong new wave/indiepop kwintet uit Noord-Limburg met een geheel eigen sound duidelijk geworteld in de alternatieve gitaarbands van de jaren 80.

Park Bench People bestaat sinds eind 2008 en heeft sindsdien de ontwikkeling doorgemaakt van jeugdige coverband tot serieuze act met kwalitatief hoogstaand eigen werk. Hun titelloze debuutalbum kwam uit in september 2010 en gooide hoge ogen bij vooraanstaande recensenten. Park Bench People heeft ondanks het relatief korte bestaan al aardig wat optredens op hun naam staan, met als hoogtepunt 16 optredens in 48 uur voor 3FM’s Serious Request waarmee ze een kleine 2000 euro ophaalden voor het goede doel.

De muziek van Park Bench People is duidelijk beïnvloed door bands als The Cure en Joy Division. Ook moderne indiepop bands als The Whitest Boy Alive drukken hun stempel op de band. In de muziek van Park Bench People klinkt een hoopvolheid door die ze een graag geziene gast maakt op podia door heel Nederland. Een jonge band met een glorieuze toekomst voor zich!

Park Bench People is:
Sef Mandemakers – Zang, Gitaar
Rik Maassen – Gitaar, Zang
Peter Muijsenberg – Gitaar, Synths, Percussie, Zang
Remi Gommans – Basgitaar, Zang
Mike Peeters - Drums, Zang

Discography

Demo - september 2010