Peter Vandrie
Gig Seeker Pro

Peter Vandrie

Amsterdam, North Holland, Netherlands

Amsterdam, North Holland, Netherlands
Band Alternative

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Matik is in een klap de coolste band van Nederland"

Hij lijkt een stijve plank als hij het podium op komt, maar vergis je niet: zanger Peter van Drie van het Amsterdamse Matik is een slangenmens. Hij vouwt zichzelf op, rekt, strekt, rolt met zijn ogen. Vlak voor het laatste nummer gaat hij zelfs achter de synthesizers nog even rustig in elkaar gedoken een flesje water leegdrinken. Een aandachttrekker, zou je kunnen zeggen. Klopt, maar dan wel een die die aandacht met gemak vast weet te houden. - vpro - 3voor12


"Emmers zweet met Matik in Club 3voor12"

[..] een zanger met veel kleuren. Van het zwart van Ian Curtis naar het lichtgrijs van Ian Astbury. Van het rose van de Pet Shop Boys naar het fel geel van Velvet Underground tot het knalblauw van zijn eigen onderbroek. Wat een genot om naar dit bandje te kijken dat zelf zo ongehoord staat te genieten van wat ze doen. Genieten zonder dat ik als publiek buitengesloten word, maar met een aanstekelijkheid die het heel goed deed in de Club. Zo goed dat het publiek schreeuwde om meer [..] - vpro - 3voor12


Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Management Advies:
Joris van Welsen
jorisvwelsen@gmail.com

Contact en boekingen:
Karin S. de Boer
karinsdeboer@mac.com

Nieuwe track (At the end of the show) toegevoegd
Te beluisteren tracks zijn tussenmixes

Albumopnames worden op dit moment afgerond bij Mailmen Studio's Utrecht
Release verwacht februari/maart 2012

Bewees Vandrie zich in zijn voormalige dansrock-project Matik nog vooral als superenergieke frontman en "slangenmens" (3voor12, Noorderslag 2007), ditmaal legt hij zijn ziel bloot alsof hij nooit anders heeft gedaan. Een koerswijziging die muziek oplevert die tegelijkertijd toegankelijker en persoonlijker is. Indie-pop die doet denken aan Feist, Beck's Sea Change en Lou Reed's Transformer.

Peter Vandrie heeft zich voor zijn "solo"-debuut omringt met veteranen uit de Nederlandse en Belgische muziekscene. Het spel van drummer Maarten Molema (Room Eleven), bassist Bart van Lierde (Zita Swoon), toetsenist Eelco Topper (Giovanca, Kyteman) en gitarist Lourens van Haaften (People You Know) vormt de perfecte backdrop voor het rijke stemgeluid van Vandrie.

Het full length debuutalbum dat op dit moment wordt opgenomen met producer Martijn Groeneveld bij Mailmen Studio's barst van de intrigerende songs vol zeggingskracht, met een moderne, warme sound. Songs die je niet loslaten tot de laatste toon is uitgestorven.
Peter Vandrie is volwassen geworden.