Pioneer Of Love
Gig Seeker Pro

Pioneer Of Love

Leeuwarden, Friesland, Netherlands | INDIE

Leeuwarden, Friesland, Netherlands | INDIE
Band Rock Alternative

Calendar

Music

Press


This band has no press

Discography

Singles:
Walhalla
Fear Of Heights

Albums:
Contact

Photos

Bio

Pioneers of Love; buitenaardse pathos van internationale allure. De viermansformatie uit Leeuwarden - inmiddels bewierookt door de landelijke media - creëert live een huizenhoge muur van donker bombast. De band laveert tussen een meeslepende dwarsheid en hitgevoelige songs wat resulteert in hun eigen 21st Century Wave. Synthesizers, riffs en een hartslag: het viertal bewijst dat de beste wave niet langer van Britse bodem hoeft te komen.
De band (opgericht in 2008) gaf haar eerste optreden in Groningen op het popfestival Eurosonic. In de begindagen won de band verschillende popprijzen, zoals het Rode Oortjes Festival waar de mannen maar liefst 163 bands achter zich lieten. In 2009 staat de band in het voorprogramma van onder andere The Cinematics, White Rose Movement, The Rasmus en Infadels. In het najaar van 2009 speelt het viertal als support-act voor Moke door Nederland. In september 2010 staan zij in een uitverkocht Paradiso en in De Oosterpoort met de Amerikaanse rockband Lifehouse, ook treden de jonge Friezen een aantal malen op met Cold War Kids en Panic! At The Disco.
In april 2011 brengt Pioneers of Love de eerste single Walhalla uit en wordt daarmee door Radio 3FM nog vóór de release uitgeroepen tot Serious Talent. In de zomer van 2011 maakte de band in Zwitserland opnamen voor de videoclip bij de tweede single Fear of Heights. De band vertrok samen met filmmaker Lex Vesseur naar de Rätzligletsjer wat een indrukwekkende video opleverde.
Eind september trapten de mannen hun najaarstour af in een dampend Paradiso. De band agenda blijft zich inmiddels gestaag vullen met live optredens, zoals een indrukwekkende show tijdens de Edison Pop 2011 uitreiking.
Het debuutalbum van de band “Contact” zal oktober 2011 uitkomen. Een plaat zoals je nog nooit eerder hebt gehoord, aldus leadzanger Jeroen Grendelman. “We hebben onze sound in de studio uitgebouwd naar een buitenaards geluid en hebben enorm ons best gedaan om het album zoveel mogelijk context te geven. Het is ons gelukt om de energie van onze liveshow en een bombastische sound te vangen op een plaat die je gegarandeerd geen moment verveelt. We kunnen dan ook niet wachten om de nummers van dit album live te gaan spelen.”
Bandleden
Jeroen Grendelman - zang, gitaar
Freek van der Heide - gitaar, keyboard, zang
Cesar Eisma - basgitaar
Jelmer Terwal - drums