Planetbluefire

Planetbluefire

BandRockAcoustic

Planetbluefire is founded by Lars Tore Wollum. He is composing music in different styles, like experimental, jazz stuff, rock and acoustic guitar songs.

Biography

Lars Tore startet å spille musikk når han var 8 år gammel. Hovedinstrumentet den gang var klarinett. Dette spilte han på i fem år til han gikk over til tuba som han også spilte i fem år. Med tubaen ble han også med i et lokalt stor-band som hans fetter hadde startet. I tenåringsårene fikk Lars Tore øynene opp for gitar. Rundt 16 års alderen formet han et Death-metal band som de kalte for ”mental illness”.

Etter en stund forandret han fullstendig stil. Fra Hard heavy og death metal, til gospel og pop. Under kulturmønstringen møtte Lars Tore og hans nye band, det gamle bandet til ”battle”. Det nye bandet bestod av en trio med blant annet Tor Arne Østensen som i dag er en profesjonell pianist. Stilen de spilte var av typen ”Jerry Lee Louis rock”. Disippilis som bandet het stakk av med seieren så vidt det var. Etter det ble det en del spilling i kirker og diverse konserter.

De neste årene utforsket Lars Tore diverse stilarter. Han var samtidig med I et ungdomsteam som hadde opptredener I Nord Norge og blandt annet Polen. Ett år etter dette fikk han anledning til å spille litt sammen med en gitarist fra statene som het Dan Hoeflinger. I år 2000 reiste han til Los Angeles, San Francisco og en annen reise til Hellas, Kypros, Israel og Egypt. Han ble inspirert musikalsk av musikken til beduinene i ørkenen i Egypt, musikerne i Cairo, de smilende gitaristene i Hellas og den energiske musikken som var i Israel.

Når han kom tilbake I Norge ble han aktiv I en viseklubb I Oslo som kalte seg for ”One from a Heart”. Han holdt på der rundt 2001-2002. Etter at han møtte og giftet seg med en indisk dame, dro de sammen til India i 2003/2004. I perioden han bodde i India, hørte han på mange flinke sitar-musikere og på mye forskjellig indisk musikk. Tradisjonell musikk og Indisk Trance/Ambient. Siden en av barndomsvennene til Lars Tore faktisk var en av norges yngste dj for 15 år siden har han blitt inspirert mye av disse stilene. Hans kamerat er aktiv med å gi ut plater i undergroundsmiljøet/tecknomiljøet i Europa. Gjennom hans kamerat ble Lars Tore introdusert for musikk fra blant annet Trance, Chill Out, Ambient og andre tøffe stiler.

Viktige referanser for den musikalske utviklingen på gitar for Lars Tore de siste fem årene har vært gitaristene Preston Reed, Jeff Buckley, Joe Satriani, Glenn Kaiser og Steve Vai + den ultratøffe bassisten Michael Mannring.

Discography

CD release on my own label. Planetbluefire feat. djltw, Chill Out vol. 1 (2006)

Producing songs for a theater in Sarpsborg (2005)

Producing songs for a videoteam working on a school prosject (2004)

Producing a demo for a artist joining the Norwegian Grand Prix Contenst for teen named Jannette Wiik(2002)

Producing a demo for a songwriter named Marianne Berg (2002)

Set List

Song 1: Lighthouse songwrighter: lars tore wollum - text: lars tore wollum
Song 2: Ballerina songwrighter: lars tore wollum - text: fadhilli nhonzy
Song 3: Blues out of controll songwrighter: lars tore wollum
Song 4: Bård songwrighter: bård saltnes
Song 5: Butterfly songwrighter: lars tore wollum
Song 6: Heaven songwrighter: lars tore wollum
Song 7: Hindi Broadcasting songwrighter: lars tore wollum - text: anita wollum
Song 8: My Eyes is.. songwrighter: lars tore wollum - text: lars tore wollum
Song 9: Time songwrighter: lars tore wollum
Song 10:Waterfall songwrighter: lars tore wollum
Song 11: Born Again songwrighter: lars tore wollum

It is some different style on this CD. I have one track with symfonic rock, some tracks is in ambient style + chill out. And s