Princeton NL
Gig Seeker Pro

Princeton NL

Delft, South Holland, Netherlands | Established. Jan 01, 2014

Delft, South Holland, Netherlands
Established on Jan, 2014
Band Pop Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Princeton heeft hun thuisbasis in prinsenstad Delft. Prinsenstad – Princetown – Princeton. What’s in a name? Het zou misschien pretentieus of een tikkeltje arrogant zijn om jezelf als prinselijk te omschrijven, maar een aantal van de prinselijke eigenschappen gaan voor deze band wel op; elegant, modern, zelfverzekerd, flair, charme…

Princeton is vijf man sterk. Vijf vrienden die elkaars kwaliteiten versterken en samen een eenheid vormen. Een échte band met een sterke onderlinge band.

Waarmee kun je ze het best omschrijven? Nou ja, het zou uiteraard het best zijn om naar de muziek te luisteren want ‘what you hear, is what you get’. Onder leiding van producer Michel Schoots heeft deze band de afgelopen periode -zonder moeilijke toeters en bellen- ‘gewoon’ live de demo opgenomen in de studio. Eerlijk is eerlijk, in deze band vind je geen virtuozen, wèl weten ze gezamenlijk een stukje magie te creëren; Emotie. Emotie overbrengen aan hun publiek.

Ze hanteren in hun muziek een eigen stijl die toch vanaf het eerste moment heel vertrouwd klinkt. Catchy songs die in de basis overeind blijven staan of het nu full-band óf alleen met een akoestische gitaar en zang ten gehore wordt gebracht. Een combinatie van moderne pop en oude rock met een akoestisch randje zoals je dat niet vaak hoort. Dat zou één manier zijn om deze band te omschrijven. Maar zoals gezegd, je kunt het best gewoon naar de muziek luisteren.


Presley Roozenburg // Vocals
Erik Grosheide // Bas – Backingvocals
Alex Grosheide // Gitaar – Backingvocals
Rob Reintjes // Gitaar
Jorg van Bleiswijk // Drums