R.A.& de B.V.

R.A.& de B.V.

 Amsterdam, North Holland, NLD
BandPopR&B

R.A is een Amsterdamse zanger en tekstschrijver. Het heeft lang geduurd voordat hij een groep bij elkaar heeft gezocht die bij zijn stijl past. Uiteindelijk vond hij wat hij zocht en R.A. & de B.V. was geboren.
De vijf mannen maken een mix van Pop, Rock, Soul en R&B.

Biography

Biografie
R.A. & de B.V. is een band bestaande uit 5 leden die allen op eigen wijze een invulling geven. De band wordt gevormd door leadzanger Ramon Ali Zeewijk (R.A.), gitarist Axe Noordanus, Arnold Sardjoe (M.O.K.) op de keys, Farid Ooft (Palu) als basist en Melvin Faria die de groep compleet maakt als drummer. Behalve R.A. die geboren is op Paramaribo, Suriname, zijn de bandleden allen geboren in Nederland.
R.A. heeft zelf op diverse grote podia gestaan als solo artiest. Op 277 Splash in het HMH heeft hij zijn skills laten horen. Ook verzorgde deze getalenteerde zanger voorprogramma’s voor Maxi Priest, R.I.P. Lucky Dube, Tanya Stephens, Turbulence en Gyptian. Bezoekers van het Dunya Festival, Wantij Festival, Oosterpoort, Paard van Troje en Paradiso hebben mogen genieten van de performances van R.A.
Voorheen organiseerde R.A. de Rap Battles “Ghetto Spitt” in Amsterdam en heeft hiervan een verzamel cd i.s.m. zijn toenmalige platenmaatschappij Vlaminal uitgebracht. Daarnaast heeft hij 3 tot 4 jaren achter elkaar een programmering gedaan voor het Jeugdgevangenis in IJselstijn, waarvoor onder andere Negative, T.H.C. , Gio en Cronic Click werden geboekt. In 2009 besloot hij een band op te richten.
R.A. is begonnen in een Kaskawina band, genaamd New System waarin hij van zijn 14e tot 24e jaar speelde en 4 albums heeft gemaakt. De albums Vlaminal, The Soldiers, Jij en Ik en System Tune zijn geproduceerd onder eigen label VlaminalRecords. Ramon (R.A.) is bekend van de zomerhit “Blaas’m op” ft Brahim Fouradi en de track “Ik Heb Je Nodig” die beiden op FunX gedraaid werden. In die tijd had hij Arnold als vaste producer en door er nog een paar mannen bij te zoeken ontstond R.A. & de B.V.
R.A. & de B.V. maakt muziek dat zij omschrijven als een mengelmoes van Pop/Rock/R&B/Reggae/Soul en Bossanova. Kortom een geheel eigen stijl. Dat wat zij voelen werken zij uit. Zoveel mogelijk mensen bereiken, muziek maken en jongeren inspireren is wat de band belangrijk vindt. De boodschap die R.A. & de B.V. wil overbrengen is dat niet alleen op de PC muziek te maken is. De band leeft niet met regels maar is vooral in 1 woord “eigenzinnig” te noemen. R.A. zegt : ‘Zolang het maar klopt kunnen we Rollen.’

Discography

R.A.& de B.V. "Waar kom jij Vandaan
http://itunes.apple.com/nl/album/waar-kom-jij-vandaan/id448737881?i=448737886&ign-mpt=uo%3D4

R.A.& de B.V. "Niet Haten
http://itunes.apple.com/nl/album/niet-haten/id408941958?i=408942273&ign-mpt=uo%3D4

R.A. ft Brahim "Blaas'm Op
http://itunes.apple.com/nl/album/niet-haten/id408941958?i=408942273&ign-mpt=uo%3D4

R.A.& de B.V. "Ik heb je Nodig
http://itunes.apple.com/nl/album/ik-heb-je-nodig-single/id270232526