Reddish
Gig Seeker Pro

Reddish

Utrecht, Utrecht, Netherlands | INDIE

Utrecht, Utrecht, Netherlands | INDIE
Band Americana Pop

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

Music

Press


This band has no press

Discography

2009 Reddish - E.P.

Photos

Bio

Bio Reddish

Nieuw Americanatalent in Nederland is schaars, maar soms staat er een band op die Nederland wakker schudt. Reddish is de naam. In 2008 vormt singer/songwriter Marijke Nuchelmans samen met Ruud Bakker (gitaar) het duo Reddish. In 2010 verzamelden zij ijzersterke en enthousiaste muzikanten om zich heen, namelijk Rohan Poldervaart (toetsen), Jan van der Hoeven (basgitaar) en Ferdi Schaap (drums) die de sound meer power geven. Reddish' songs staan nu als een huis; kleine melodieuze pareltjes worden afgewisseld met stoere, overrompelende poprocknummers.

Herkenbaar
Marijke is de grondlegger van de band en schrijft zelf alle nummers. Haar teksten zijn to-the-point en gaan over de dagelijkse dilemma's in het leven. Ze kenmerkt zich door herkenbare teksten en een boeiende performance. Marijke's ontroerend heldere stem snijdt recht door je hart en geeft je kippenvel. Ook weet ze raad met de stevigere rocknummers door een rauwere kant van zichzelf te laten zien.

Americana
Reddish maakt frisse en hartverwarmende Americana in de breedste zin van het woord. Van blues tot country en van rock tot folk. Marijke is met Amerikaanse singer/songwriters grootgebracht. Slechts zes jaar oud luisterde zij al naar Chi Coltrane, Carole King en Janis Ian, inspiratiebronnen die haar nog steeds beïnvloeden. Hedendaagse voorbeelden zijn KT Tunstall, Amos Lee en Diane Birch. Met haar vlammende rode haren en expressieve persoonlijkheid is Marijke het stralende middelpunt op het podium. Ze zet, samen met haar uitstekende muzikanten, een intense performance neer die onder de huid kruipt.

Album
In hun korte bestaan als singer/songwriter duo bereikte Reddish al de achtste plaats in de 'Top2000' coverwedstrijd van Radio 2. Presentator Bert Kranenbarg omschreef hun versie van 'God Only Knows' als “misschien wel net zo mooi als het origineel.” Ze hadden hun nationale radiodebuut op Uruzgan FM bij DJ Annemieke en worden veel gedraaid op regionale radiozenders.
Reddish is nu bezig in de studio om een album op te nemen, samen met producer Arjen Mensinga. De band heeft verschillende optredens gepland om muziekliefhebbers nog meer bekend te maken met hun unieke sound. Reddish laat van zich horen!