Reverse & Adje
Gig Seeker Pro

Reverse & Adje

Amsterdam, North Holland, Netherlands | MAJOR

Amsterdam, North Holland, Netherlands | MAJOR
Band Hip Hop

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Fock Wachten - Reverse & Adje ft. Jayh
Wat Weet Je Nou?! - Reverse & Adje ft. Dio, Sef & Jayh
Get That Money Bwoy - Reverse & Adje

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

Reverse maakt zijn eerste beats op zijn PlayStation, met het nogal primitieve programma Music 2000. In het begin doet hij de producties van zijn grote voorbeeld Timbaland na, maar het balletje begint te rollen als hij van zijn spelcomputer overstapt naar een pc. Reverse heeft inmiddels zijn eigen sound gevonden en produceert voor zijn neef Darryl, met wie hij samen de groep Art-Officials vormt. De grote doorbraak komt als hij in 2005 de hit Wat Wil Je Doen van The Partysquad voor zijn rekening neemt. In de jaren daarna weet Reverse een reeks van succesvolle singles uit zijn hoge hoed te toveren: Geen Klasse, Geen Stijl van The Opposites, Shenkie van De Jeugd Van Tegenwoordig, Boks Ouwe van Brainpower, Stuk van The Partysquad, Cool van Dio en Jayh en Mijn Hossel van Jayh, Kempi, Hef en Ado'nis zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange rij krakers. De productiestijl van Reverse valt op door de vreemde geluiden die hij als basis voor zijn muziek gebruikt. Blikjes, pannen, vuurwerk of stofzuigers, de talentvolle producer vindt er een ritme in en zet de sounds naar zijn hand.

Ado'nis begint zijn muzikale carrière als zanger. Dankzij THC-lid RB Djan, die ook in Amsterdam Noord woont, besluit hij niet lang daarna om verder te gaan als rapper. Na een aantal jaren in de luwte zet hij in 2008 zijn naam op de kaart met de mixtape Who The Fuck Is Ado'nis. Rond dezelfde tijd breken ook zijn uit Hoogvliet afkomstige halfbroers Hef en Crooks door in de Nederlandse hiphopscene. Ado'nis is behalve artiest ook het zakelijke brein achter de muziek van de drie broers. Het drietal bouwt gestaag verder aan een solide fundering, die in 2009 definitief gelegd wordt met de lovend ontvangen mixtape Boyz In De Hood. Als begin 2010 bekend wordt dat de zakelijke wegen van de drie broers scheiden, besluit Ado'nis solo verder te gaan. Het blijft niet lang stil: een paar maanden later komt hij, onder zijn bijnaam Adje, alweer bovendrijven op de clubhit Fock Wachten met Reverse en Jayh.

De aanstekelijk single is geen eenmalig onderonsje, maar de opmaat naar een volledig album van Reverse & Adje. De plaat, voorlopig nog zonder titel, is opgenomen op de zolder van het huis op IJburg waar beide heren wonen. Als opwarmertje brengen ze begin juli Slordig uit, een mixtape die spontaan tot stand kwam toen zanger Jayh op bezoek kwam en twee weken lang bleef hangen. De verfrissende mix van hiphop en electro op Slordig klinkt ook door op het later dit jaar te verschijnen album van Reverse & Adje, met gastbijdrages van onder meer Dio, Sef en De Jeugd Van Tegenwoordig.