Rootless
Gig Seeker Pro

Rootless

Band Rock Blues

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

In de zomer van 2005 richtten zanger Jasper Beerens en gitarist Michiel Bouwman de coverband Rootless op. Samen ontdekte zij welke muziek hen het meeste aansprak en weldra begonnen ze zich deze muziek eigen te maken, om vervolgens op zoek te gaan naar een toetsenist, drummer en bassist die niet alleen de band zouden complementeren maar ook precies dezelfde muzikale smaak hadden ontwikkeld. Na wat verschillende muzikanten de revue te hebben laten passeren, wordt in 2008 de juiste bezetting gevonden met Bas van Seters op bas, Sjoerd Hagen achter de drums en Robert Weterings achter de toetsen. Sindsdien kan Rootless gaan werken aan het uitbouwen van het repertoire en vestigen van een reputatie.
De muziek die ze spelen scharen ze zelf in de categorie stevige blues- en rockmuziek, zonder zich daarbij tot een bepaalde tijdsperiode of specifieke sub-genre te limiteren. Liederen van The Doors, Van Halen, Deep Purple, Stevie Ray Vaughan en Joe Bonamassa worden daarom ook zeer gemakkelijk afgewisseld met nummers van de Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Lenny Kravitz en Eric Clapton.
Ook de muziek van eigen bodem wordt gelukkig niet vergeten. Zo kan het dus zo maar zijn dat een bekende of minder bekende song van Herman Brood, Golden Earring of Rigby voorbij komt, waarbij Rootless het vol overtuiging speelt en daarmee altijd het publiek op haar hand weet te krijgen, vragend naar meer als eenmaal de laatste noot is uitgestorven.