Scarescone
Gig Seeker Pro

Scarescone

| SELF

| SELF
Band Alternative Rock

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


Door Michel Scheijen
Onder het pseudoniem Scarescone verhult zich niemand minder dan de Limburgse stergitarist Marc Meesters. Psycho is zijn eerste boreling na het opstappen uit het alom bewierookte Lesoir in juni 2012.
Een plaat overstelpt met wijdbeens gespeelde gitaarsolo’s is anno 2013 nog steeds non grata. Dat is blijkbaar ook niet de ideologie van Scarescone, want Marc Meesters struikelt niet over zijn muzikale virtuositeit. In de krappe speeltijd van Psycho (ongeveer drieëndertig minuten) trekt namelijk een vermakelijke stoet aan ongelijksoortigheid voorbij.
Harmonieus gitaarspel, flamenco-achtige deuntjes, kettingzaagriffs, jazzy gepiel op de vierkante centimeter, kosmische slide-gitaar. Er is voor elk wat wils voor de beminnaars van het onderscheidende gitaarwerk. Er huist zowaar een ambachtelijk singer/songwriter in Scarescone, want de vocale ballades ‘Live For Tomorrow’ en ‘You Belong’ zijn juweeltjes van frappante eenvoud.
Op de uitsmijter ‘Jam Track’ (toepasselijke titel) nemen ook provinciegenoten Marcel Coenen (Sun Caged) en Joost Vergoossen (Kayak) ter hand, met als gevolg een denderend climax. Het is gewis geen understatement dat Psycho Marc Meesters’ hartstocht voor muzikale diversiteit bezegeld, zonder de prioriteit voor het maken van goede rockmuziek uit het oog te verliezen. - Michel Scheijen Zef Magazine


Psycho
Het is duidelijk te horen dat Meesters erg geïnspireerd wordt door een virtuoze stijl van gitaar spelen. Hij beheerst zijn gitaar op een ongekende wijze en weet met vlagen verbluffende loopjes de speakers uit te laten blazen. Meesters wisselt hierbij sterk tussen heavy rockelementen met turbospeed solo´s en warme gitaarklanken met een Spaans tintje. De muziek is daarnaast zeer eigenzinnig te noemen.

Tijdens ‘Nightfire` speelt een pakkend ritme op de achtergrond. Het gitaarspel heeft een speelse dromerige klank. Enig minpuntje is het zenuwachtige tikje wat naarmate het nummer vordert steeds latenter aanwezig is. Al went dit na enkele luisterbeurten wel. Een hoogtepunt is `You Belong` waar Meesters ook nog even zijn zangkunsten laat horen. En daaruit blijkt dat hij niet alleen een bijzondere gitarist is. Het is jammer dat er slechts twee nummer wordt gekleurd met dit mooie stemgeluid. Bij `Psycho`, wordt er naar een climax toegewerkt. Een waterval van tonen stroomt je gehoorkanaal binnen. Soms zijn er geen woorden nodig, zo blijkt. En dan nog het mooie ‘Dreams’. Ongetwijfeld één van de hoogtepunten. De gitaar wordt met veel gevoel en passie gespeeld en het nummer doet, zoals de titel doet vermoeden, dromerig aan.

Conclusie
Meesters doet zijn naam eer aan met dit muzikale hoogstandje. Zijn techniek is uitermate onderlegd en slaat niet door in vervlakking. Opvallend is wel dat hij er soms voor kiest om extremen te gebruiken. Te denken valt aan aparte gitaareffecten, een aaneenschakeling aan gitaarsolo´s en aparte ritmes. Dit maakt zijn muziek enerzijds artistiek en eigenzinnig, maar anderzijds wel minder toegankelijk. Wel mag gezegd worden dat Marc Meesters intrigeert. En vervelen gaat zijn muziek zeker niet.

Beoordeling op schaal 1 tot 5: 4

Tracklist

Between Pieces Mix 05 (master2)
searching mix2 (master)
Psycho Mix 1 (master2)
Minds Mix 01 (master)
Nightfire Mix02 (master)
You Belong (master)
Dreams Mix 02 (master)
Jamtrack Mix 03 (master 2)

Links
http://www.marcmeesters.com/

Geschreven door Taggi Eenstroom - Taggi Eenstroom Live reviewer


Marc ‘Scarescone’ Meesters: van stevige rock tot gevoelige snaar

Op vrijdag 11 mei vond met een gevarieerd programma de cd-release plaats van Marc ‘Scarescone’ Meesters in de Nieuwe Nor in Heerlen.

Met in het voorprogramma de band Mescaliner; vier bescheiden muzikanten die een mix van post-, noise- en progressieve rock ten gehore brachten. Harde gitaar-riffs, gevoelige klanken en ongewone ritmes. Of zoals ze zelf zeggen: ongewone, soms wiskundeachtige structuren, emotievolle ‘soundscapes’, harde, stevige gitaarriffs en dat allemaal binnen één nummer. Na een nummer of zes is het podium warm gespeeld en is de beurt aan Scarescone. Voor een aangenaam volle zaal met muziekliefhebbers, die of Marc Meesters, of zijn muziek of beiden een warm hart toedragen, nemen de muzikanten hun plek in.

Op zijn elfde kreeg Meesters zijn eerste akoestische gitaar en hij was meteen verkocht. Hij speelde zo’n tien uur per dag en raakte gefascineerd door talenten als Joe Satriani, Mr. Ron ‘Bumblefoot’ Thal, Guthrie Govan en Shawn Lane. Meesters was actief in Fallen One en speelt nog steeds bij Lesoir. Scarescone is Meesters soloproject, waarin hij begeleid wordt door studiegenoten van de opleiding ‘Popmuzikant’ aan het Arcus College in Heerlen. Marc Meesters (lead guitar/vocals), Thimo Geijzen (bass), Eric Brugmans (rhythm guitar), Sjors Dahmen (rhythm and lead guitar) en Ruben Israel (drums).
Bij ‘Jamtrack’ het laatste nummer op de cd worden de gitaarsolo’s naast Meesters ingevuld door sologitarist Joost Vergoossen (Kayak, Het Goede Doel, Henk Westbroek)en Marcel Coenen (Sun Caged, Stormrider, Chained Alice), beide docent aan de opleiding tot popmuzikant.

‘Psycho’ heet het debuutalbum; met nummers die Meesters zelf schreef als ‘Between Pieces, ‘Searching’ en natuurlijk ‘Psycho’, zet de jonge gitaarvirtuoos de luisteraars steeds op een ander maar zeker niet verkeerd muzikaal been. Vooral het nummer ‘Minds’ kent nogal wat techniek- en tempowisselingen die bij de toehoorders hoorbaar in de smaak vallen. Meesters kondigt het nummer aan als een “liedje met een grapje”. Als er uiteindelijk een snaar springt tijdens het nummer, schiet menigeen in de lach, maar het is niet de aangekondigde grap. Die echte komische noot blijft het geheim van de avond.

Ook bij Scarescone veel afwisseling, maar dan in de nummers onderling. Van stevige rock tot rustige en gevoelige instrumentale nummers. Maar ook twee nummers met zang van Marc Meesters zelf, wat hem enthousiast applaus oplevert. Het nummer ‘Dreams’ draagt de gitarist deze avond op aan een vriend die een jaar geleden verongelukte en die op 11 mei jarig zou zijn geweest.

Een geslaagde avond, met hier en daar een gevoelige noot en met een van het begin tot het eind enthousiast publiek. En de muziek van Marc ‘Scarescone’ Meesters? Die smaakt naar meer!
- Sandra Israel


Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Currently at a loss for words...