Scarlet Mae

Scarlet Mae

BandPopJazz

Scarlet Mae are a Dutch band playing songs that combine pop, jazz and soul. Their music has a light and lively feel and is performed with passion. The young musicians can easily switch from modest to exuberant, playing a catchy chorus that sticks in the back of your mind all day.

Biography

Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianist en songwriter Marije van Rijn. De muziek is zomers, dromerig, jazzy. Ieder liedje neemt je mee naar een wereld waarvan je niet weet of je het droomt of dat het echt is. Tekst en melodie komen recht uit het hart en komen je hoofd niet meer uit.

Afgelopen jaar verscheen de titelloze debuut EP. Op basis van de songs werd de band uitgenodigd voor concerten in het Nederlandse clubcircuit en festivals als Appelpop in Tiel en North Sea Round Town in Rotterdam en Eurosonic in Groningen. Scarlet Mae verzorgde verschillende voorprogramma’s, waaronder bij Jonny Lang in Paradiso. De muziek werd veelvuldig gedraaid op stations als Radio 6 en Arrow Jazz (nu Sublime) wat er voor zorgde dat er een aardige fanbase is opgebouwd.

Met de steun van deze achterban heeft Scarlet Mae middels crowdfunding budget verworven voor het opnemen van een nieuw album. Gitarist Paul Willemsen (o.a Beans and Fatback en Kris Berry) was zo onder de indruk van de band dat hij besloot het album te produceren. Als eerste resultaat komt medio half mei de single ‘Direction South’ uit. Wellicht komt het zomerse liedje bekend voor. Het werd gebruikt onder de trailer voor het toneelstuk ‘Het Geheugen Van Water’ dat met enige regelmaat op de publieke zenders te zien en te horen was.

Scarlet Mae viel op bij buitenlandse agenten. Ze resulteerde de showcase op Eurosonic ondermeer in een tournee die in mei plaatsvindt in Groot Brittannie. Hoogtepunt is een concert op het grote showcase festival The Great Escape in Brighton.

Discography

Direction South Single 2013

Scarlet Mae EP 2011