Scarlet Mae
Gig Seeker Pro

Scarlet Mae

Band Pop Jazz

Calendar

Music

Press


This band has no press

Discography

Direction South Single 2013

Scarlet Mae EP 2011

Photos

Bio

Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianist en songwriter Marije van Rijn. De muziek is zomers, dromerig, jazzy. Ieder liedje neemt je mee naar een wereld waarvan je niet weet of je het droomt of dat het echt is. Tekst en melodie komen recht uit het hart en komen je hoofd niet meer uit.

Afgelopen jaar verscheen de titelloze debuut EP. Op basis van de songs werd de band uitgenodigd voor concerten in het Nederlandse clubcircuit en festivals als Appelpop in Tiel en North Sea Round Town in Rotterdam en Eurosonic in Groningen. Scarlet Mae verzorgde verschillende voorprogramma’s, waaronder bij Jonny Lang in Paradiso. De muziek werd veelvuldig gedraaid op stations als Radio 6 en Arrow Jazz (nu Sublime) wat er voor zorgde dat er een aardige fanbase is opgebouwd.

Met de steun van deze achterban heeft Scarlet Mae middels crowdfunding budget verworven voor het opnemen van een nieuw album. Gitarist Paul Willemsen (o.a Beans and Fatback en Kris Berry) was zo onder de indruk van de band dat hij besloot het album te produceren. Als eerste resultaat komt medio half mei de single ‘Direction South’ uit. Wellicht komt het zomerse liedje bekend voor. Het werd gebruikt onder de trailer voor het toneelstuk ‘Het Geheugen Van Water’ dat met enige regelmaat op de publieke zenders te zien en te horen was.

Scarlet Mae viel op bij buitenlandse agenten. Ze resulteerde de showcase op Eurosonic ondermeer in een tournee die in mei plaatsvindt in Groot Brittannie. Hoogtepunt is een concert op het grote showcase festival The Great Escape in Brighton.