Scooby Brown

Scooby Brown

 Amsterdam, North Holland, NLD
BandPopBlues

Groovy, special sound, multicultured, diverse musical styles

Biography


Op een donkerbruine maandagmorgen werd Terts 'Megahertz' Vollaers overvallen door een visioen: Een nieuwe band, die anders zou zijn als alle andere bands. Een band die meer was dan een groep mensen die samen muziek maken (of een niveau aanduiding bij een of andere vechtsport). Een Nieuwe Band, een nieuw Gevoel, een nieuwe muzikale filosofie, een nieuw Geloof..

Helaas is dit nooit wat geworden en uiteindelijk heeft hij Scooby Brown maar opgericht... Onze Terts had al eerder muzikale ontmoetingen beleeft met Koosje Janssen, ook wel bekend als Koos 'Weergaloos' Janssen, en Kasper 'Telkens weer die' Tulkens en hij vroeg hun dan ook puur uit gemakzucht bij de band. Voordat de Parimaribro's: Aaron ' Don't call me Sugar' en Thomas 'Call me Sugar' en de sexy saxofoniste: Coco 'for Choco' Koldijk hadden toegezegd had Terts het eerste optreden al gepland... en na twee repetities was het dan zover: Het eerste optreden in Volta. Het optreden was geslaagd maar toch miste er iets.. Iets Laags, iets Mannelijks... Maar deze leegte werd die zelfde avond al opgevuld.. Shanku 'The Base With The Face' Tuhusula deed dapper een stap naar voren en Scooby Brown was compleet..

In de maanden die daarop volgde schreef Terts het ene na het ander geniale nummer en een nieuw genre was geboren: 'Scoobystyle'. Hard werd er aan deze nummers gewerkt in voorbereiding op het eerste echte optreden met de complete Scooby formatie... De absentie van de Parimaribro's, die 3 maanden op zoek gingen naar hun 'roots', leek roet in het eten te gooien maar dankzij een superzware repetitie, 1 dag voor de grote première, konden we toch in complete formatie aan treden op het geweldige podium in de 'bogentent' van de Aprilfeesten... Scooby Brown was een feit.... en de rest wordt geschiedenis

Met Scoobybrown is het altijd een feest, of het nu is in op de aprilfeesten in amsterdam, de Whinston Kindom of het havenfestival IJmuiden.