Sebastian Fors & The Ones That Got Away
Gig Seeker Pro

Sebastian Fors & The Ones That Got Away

Band Rock Country

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Helgjutet"

Det finns sinnesstämningar som behöver bli punkterade av musikaliska guldlägen, till exempel känslan av att vilja gå in i sig själv och hamna någon annanstans. Guldläget blir att låsa dörren, dra på en skiva, låta den gå från början till slut och skita i omvärlden.

Sebastian Fors är 21 år och den enda permanenta medlemmen i musikkollektivet ”And the Ones That Got Away”. På sin femte demo ”These songs are about you” presenterar de sing-songwriter material av kalibern ”resa in i sig själv”. Det är tre låtar som doftar mycket ”Bright Eyes” och ”Jeff Tweedy” och det är imponerande att de faktiskt lyckas förmedla en helgjuten känsla på bara tre låtar.

”Thinking of you” har ett bra drag, men jag stör mig på att musiken är så snarlik ”Bright Eyes”. Influensen tangerar till att ta överhand och dränka låten. ”Song for a new day” är väldigt vacker och det är just den som får mig att resa in i mig själv – och bort någon annanstans. Låtarna känns ganska grovt arbetade, det skulle nog gå att putsa till dem något. Men jag gillar känslan av hemmainspelning, det ger ytterligare karaktär åt musiken som annars har en nomadisk touch. Musiken är avslappnad och lekfull. Det låter som att Sebastian Fors och co mest bara spelade och såg till att sätta låtarna.

- muzic.se - Emma West


"Mogen nog att bära ett stulet koncept"

Mogen nog att bära ett stulet koncept
Sebastian Fors är 21 år gammal och kommer från Kalmar. Han har redan hunnit med turnéer såväl på hemmaplan som bortom Nordsjön och lirat med etablerade artister som Mattias Hellberg, Tobias Fröberg och Britta Persson. Och precis som när det gäller den artist som Sebastian så tydligt har plockat sitt koncept ifrån så måste man imponeras över mognaden. Sebastian Fors vill vara Sveriges Conor Oberst. Och det kan han väl få vara...

Demon "These songs are about you" bjuder nästan på mer Bright Eyes än vad Conor själv någonsin gjort. Inte bara till rösten, uttrycksformen och temat är det här Bright Eyes, Sebastian balanserar även han på gränsen till vad man orkar med i form av emo i folkrocksform. Men va'fan, det funkar riktigt bra så varför gnälla på plankträffar som bara nästan är övertramp? Det är ju faktiskt dessa som faktiskt brukar leda längst.

"These songs are about you" är en totalt hitlös demo. Och det sköna med det är inte att man slipper använda ordet "dänga" en endaste gång, utan att man helt ärligt kan likna dessa låtar vid tre långsamma vågor som ytterst älskvärt sköljer mot din strand. De har sin egen varma historia men är främst en del i en helhet som är mycket större.

Jag skäms inte för att nämna Bright Eyes 78 gånger i denna recension, dels för att liknelsen är ofrånkomlig, men också för att kvaliteten därigenom rakt av är borgad för. Sebastian Fors är en mycket talangfull ung herre vars koncept ni antagligen förstått vid det här laget. Vi lär få höra mer av honom i framtiden. - Musiklandet.se - Jonas Gustafsson


"Kärlek!"

Sebastian är underbar. Spelar på denna demo med sitt kompband “The Ones That Got Away”. Gitarr och munspel ger en sådan fin magkänsla direkt så jag blir alldeles lugn inuti. Behöver inte oroa mig för hur detta kommer att låta, jag bara vet att det kommer vara bra. Texterna berättar oerhört charmiga historier om vardagliga ting och jag vill bara höra mer.

Det är mysigt men också precis så sunkigt som det borde vara. Skönt gör-vad-du-vill budskap för det är så här det är, ungefär. Fantastiskt hopplöst så man blir halvtokig, men kravlöst och snällt.

Känns countryinspirerat och jag kan inte låta bli att tänka på att dessa låtar skulle fungera perfekt som soundtrack till någon lantlig tonårsserie på TV, typ One Tree Hill eller liknande (i brist på bättre exempel, sorry Sebastian). Men det här är musik som får en att bara vilja sitta och snacka på någons veranda i solnedgången. Humant, personligt och framför allt kärleksfullt framförs låt efter låt och jag faller för enkelheten i det hela. Sebastian Fors känns rock/countrypop, en blandning som varken är för tuff eller för mesig. Lite finslip krävs kanske här och där, men annars är det fulländat. Jag kan egentligen inte säga mycket mer än att jag verkligen gillar det här och bara hoppas att få höra fortsättningen på denna vackra saga. Ligg hemma och inse att allt ändå är okej till “Untitled”. - muzic.se - Jamilla Nordquist


Discography

May 8, 2008 - "These Songs Are About You" EP, released on Nesna Records

Photos

Bio

Sebastian Fors & The Ones That Got Away started out as a musical collective in constant motion with members that could change before each show. Today the band has put down roots in a line up consisting of Sebastian Fors, Gustav Bengtsson, Tobias Adolfsson, Joakim Johansson och Jens Wicksén.

Their music, however, hasn’t stopped evolving and developing and can be described as a timeless cross between pop/rock on the one hand and country/folk on the other. With a low, sometimes raspy and always equally haunting voice, Sebastian Fors delivers songs about long lost love, dancing, and that endless yearning for someplace else.

Radio stations and blogs around 
Europe have started paying attention to the band and thanks to regular touring in Spain, Scotland and England with bands like Suburban Kids With Biblical Names, Elias & The Wizzkids and Ida Maria, the band has started to make a name for itself and now has a loyal a steadily growing fan base.

Their first EP "These Songs Are About You" was released in May 2008 on Nesna Records, a small record company that Sebastian Fors runs together with Ida Maria. The EP was produced in collaboration with Patrik Heikinpieti (Mando Diao, Laleh) and mastrad by Hans Olsson (Universal Poplab, Timo Räisänen). It is available as a limited edition 10” vinyl and as a download.