Serrio B.A.A.Z.
Gig Seeker Pro

Serrio B.A.A.Z.

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF
Band Hip Hop

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Serrio B.A.A.Z geboren als Serghino Neslo in Amsterdam-Zuidoost op 23 augustus 1983 groeide vanaf zijn 8e op in de binnenstad van Amsterdam.
Door oudere jongens uit de buurt kwam de jonge Serrio in aanraking met hiphop.
Maar de liefde voor hiphop groeit nog meer nadat Serrio's moeder dankzij het nummer 'Dear mama' de cd 'Me against the world' van 2pac in huis haalde.

In 1997 vertrok hij als 14jarige jongen naar Suriname om daar zijn middelbare school af te maken.
Op één of andere manier raakt hij altijd in aanraking met podia of het nou in Nederland of Suriname is.
Zo raakt hij in Suriname in contact met een aantal breakdansers en betreden ze samen menig podia in Paramaribo.
Na bijna 3 jaar in zijn moederland te hebben vertoeft keert hij terug naar de hoofdstad in 2000.
Met een intense drang om zijn levenservaringen vast te leggen op wat voor manier dan ook begint de inmiddels 17 jarige Serrio in stilte met het schrijven van teksten in het Engels.

In 2004 sluit Serrio zich aan bij de rap-formatie R.A.P. wat staat voor Raw and Pure vrij vertaald Rauw en Puur.
In 2005 brengen de 4 heren kleinschalig een Nederlandstalige promo cd uit die ze eigenhandig van hand op hand verspreiden in Amsterdam noord en omstreken.
Dankzij deze cd betreden de heren samen menig podia in en rondom Amsterdam.

In deze periode word te midden van deze formatie de B.A.A.Z. state of mind geboren wat staat voor Bewust, Anders, Altijd, Zelfverzekerd een manier van denken, een manier van leven. B.A.A.Z. staat voor het beste uit jezelf halen met alle middelen mogelijk ongeacht in wat voor situatie je zit.
In muzikale termen kan B.A.A.Z. geïnterpreteerd worden als de basiseigenschappen van iemand die hiphop leeft.
Als 'hiphopper' ben je Bewust van wat er in de wereld speelt, ben je Anders dan de maatschappij van je verlangt en sta je Altijd Zelfverzekerd in je schoenen.

In 2007 stapt Serrio uit de formatie R.A.P. en houd het rappen even voor gezien wegens persoonlijke omstandigheden.
Hij vind een baan in een destijds bar/coffeeshop op de wallen genaamd Dread Rock.
En na ongeveer een jaar werken organiseert Serrio daar open-mic avonden op de donderdag wat uitpakte in een groot succes.
Wekelijks kwamen er mensen vanuit heel Amsterdam, Nederland en zelfs de wereld het podium op de wallen betreden om een muzikale bijdrage te leveren.
Wegens de betutteling van de Amsterdamse wallen moet ook Dread Rock in 2008 eraan geloven en haar deuren sluiten.
Serrio die dankzij de open-mic avonden in Dread Rock en alle mc's die langs kwamen het podium gevoel weer te pakken heeft, jeukt het inmiddels om weer iets te gaan doen met muziek. Een jaar later na een vakantie in Suriname leert Serrio via vriend en rechterhand Jack, Micha Farrah Girgis, een producer uit Zaandam kennen.
Ze nemen de track 'Juiste Frequentie' op en de rest is geschiedenis.

Op 27 December 2009 was het zo ver, het eerste wapenfeit van Serrio B.A.A.Z.; De B.dubbel A.Z. ep werd gereleased in Cafe de Duivel te Amsterdam.
De EP bevat 10 tracks, het geheel is opgenomen en afgemixt door Micha Farrah Girgis en gemasterd door Killing Skills.
Er volgen 2 video clips 'Terug naar de hoofdstad' en 'Tevreden' die beide goed worden bekeken op het internet. Dankzij deze EP betreed Serrio weer menig podia in Amsterdam en omstreken zoals het jaarlijkse Koninginnedag festijn Queensbridge en de halve finale van de Grote prijs van Nederland in de Ekko te Utrecht.

Serrio is te omschrijven als een bewuste, nuchtere en positief ingestelde entertainer die het publiek weet te betrekken in een ervaring van energieke en opwekkende zelfrealisatie die hij goed op het publiek weet over te brengen. Mede dankzij de huidige positieve veranderingen in de Nederlandse hiphop scene wilt Serrio vooral een opening creëren voor een ieder die zich B.A.A.Z (Bewust,Anders, Altijd Zelfverzekerd) voelt als stimulans om dat te doen waar je hart ligt en het beste uit jezelf te halen!