Sexual Reproductive Systems
Gig Seeker Pro

Sexual Reproductive Systems

Vlaardingen, South Holland, Netherlands | SELF

Vlaardingen, South Holland, Netherlands | SELF
Band Rock Hip Hop

Calendar

Music

Press


"Sexual Reproductive Systems op het punt van doorbraak?!"

[24-08-2011] Sexual Reproductive Systems (S.R.S.) dicht het gat tussen Rock, Rap en hemze Dubstep. Met een kleine 2 jaar bestaansrecht verzorgde de band deze zomer o.a. het voorprogramma van Baskerville.
Op 16 september hebben de mannen zelfs de eer om een gloednieuw en veelbelovend podium te openen: De Kroepoekfabriek. Daar verzorgen ze het voorpgramma van niemand minder dan De Staat.

Is Nederland klaar voor de Sexual Reproductive Systems?

S.R.S. is aan een heuse muzikale zegentocht bezig; geen podium in de regio of de heren zijn van de partij. Door middel van een energieke liveshow waarbij hun bonkende beats, gillende gitaren, rollende bassen en opzwepende riffs samen komen hebben ze al menig publiek in binnen- en buitenland overtuigd. De eerste E.P. ‘’If it fits it’s tiny’’ is helemaal uitverkocht. Met hun aankomende plaat, die giert van de hormonen, staan zij op het punt van doorbreken.

De komende tijd speelt S.R.S. letterlijk van Den Helder tot Antwerpen en van Deventer tot Weert. Volg de mannen op Facebook, Twitter of blogspot!

Tourschema:
27 aug - SRS @ Vogelpop
02 sept - SRS @ Snorrepop
04 sept - SRS @ Knastercross
11 sept - SRS @ Cultuurborrelt
16 sept - SRS @ de Kroepoekfabriek
18 sept - SRS @ Skatejam
01 okt - SRS @ Waerdse Tempel - Redroom
15 okt - SRS @ Maasrock
21 okt - SRS @ Amsterdam Dance Event, Winston Kingdom
29 okt - SRS @ Oerkroeg
04 nov - SRS @ de Bliksem
11 nov - SRS @ OJC Jonosh
12 nov - SRS @ Garaasj
19 nov - SRS @ Rockcafe Triangel
25 nov - SRS @ Podium 10
26 nov- SRS @ La Dolce Vita (BE)
03 dec - SRS @ BukBuk
27 mei - SRS @ Colmpop

http://www.youtube.com/watch?v=6oEpGds0udU
http://www.srsband.nl/site/
http://www.facebook.com/srsystems
http://twitter.com/#!/srsband - Popunie.nl


"SRS - Muzikale seksuele revolutie"

Sexual Reproductive Systems (SRS) predikt een seksuele revolutie. Welke? Geen idee, maar de cross-over van de 4 muzikanten, rock, rap en dubstep, klinkt in ieder geval behoorlijk sexy. SRS is aan een heuse muzikale zegetocht bezig. Geen podium in de regio of de verleidelijke heren zijn van de partij. Met een nieuwe EP, die giert van de hormonen, staan zij op het punt van doorbreken. Een voormalig premier sprak ooit eens de legendarische woorden in een welkomstspeech: “I’m glad you all came tonight”. We gaan zien of dat gaat lukken. - Zomerterras


"De Staat, Winne en Lucky Fonz openen De Kroepoekfabriek"

<29-6-2011> De Kroepoekfabriek opent tijdens het derde weekend van september officieel haar deuren. En de namen van de artiesten die tijdens dit drie dagen durende feestje hun opwachting maken, zijn bekend! Niets en niemand minder dan De Staat, Winne en Lucky Fonz & de Felle Kleuren zullen op 16, 17 en 18 september aanstaande het podium van De Kroepoekfabriek betreden.
De Kroepoekfabriek is een gloednieuw professioneel podium voor live muziek, dans, hiphop en theater, waar landelijke acts en regionale helden elkaar afwisselen. Het podium is gevestigd in een authentiek pakhuis, jawel, een voormalige kroepoekfabriek aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. Het afgelopen jaar is het gebouw volledig gestript en vervolgens verbouwd en heringericht, zodat het nu ruimte biedt aan een podiumzaal, op de begane grond en eerste verdieping, waar zo’n 250 man/vrouw aan publiek in kan. Op de tweede en deels derde verdieping zijn creatieve studio’s ingericht, waaronder een multifunctionele dansstudio, volledig geïsoleerde muziekstudio en een mediastudio. Hier is ruimte voor film, fotografie, montage, design, cursussen, workshops en exposities. Bij De Kroepoekfabriek draait alles om talentontwikkeling, voor én achter de schermen. Een grote groep vrijwillige krachten, ofwel de Kroe, werkt hard mee om het geheel tot een groot succes te maken. Er wordt nu al een tijdje flink aan de weg getimmerd, in de vorm van zelf- of medegeorganiseerde evenementen op locatie, maar is er inmiddels helemaal klaar voor om écht van start te gaan.

Dit heugelijke feit wordt gevierd tijdens de officiële opening, die plaatsvindt tijdens het derde weekend van september 2011. In dit weekend wil De Kroepoekfabriek, door middel van een brede, zoveel mogelijk omvattende programmering, een fijn voorproefje geven van hetgeen zij voor de toekomst in petto heeft. Zo staat vrijdag de 16e geheel in het teken van rock. De Staat, zonder twijfel één van de vetste Nederlandse bands van dit moment, heeft beloofd het gloednieuwe dak eraf te spelen; dit wordt ongetwijfeld een openingsavond om nooit meer te vergeten… Supporting act is het Vlaardingse Sexual Reproductive Systems (SRS), winnaar van Nieuwe Vangst ROCK 2011. Ook op zaterdag 17 september gaat het knallen, dit keer met hiphop en dubstep. Rotterdamse rapheld Winne is de man van deze avond en ook de ZwareJongenZ zijn present. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Rotterdamse formatie Kaascouse, winnaar van Nieuwe Vangst RAP. Vervolgens kan het KF-publiek zich van zaterdag naar zondag dansen, tijdens een dampend dupstepfeest tot in de kleine uurtjes. Zondag 18 september is de dag van de singer-songwriters, waar na de kunsten van Maxime Philips, Lucky Fonz & de Felle Kleuren het openingsweekend in stijl muzikaal afsluiten.

Op woensdag 29 juni start de kaartverkoop voor het openingsweekend van De Kroepoekfabriek. Via de website, www.kroepoekfabriek.nl, zullen vanaf dat moment de eerste honderdvijftig kaarten te koop aanbieden, met een maximum van vier kaarten per besteller. De Kroepoekfabriek heeft een capaciteit van 250 man/vrouw. Op welke manier de laatste honderd exclusieve kaarten vervolgens beschikbaar komen, maakt De Kroepoekfabriek later bekend.

WAT: Openingsfeest De Kroepoekfabriek
WANNEER: 16, 17 en 18 september 2011
WIE: De Staat (16 september), Winne + de ZwareJongenZ (17 september), Lucky Fonz & de Felle Kleuren (18 september) en veel regionaal talent!
WAAR: De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen

Voor verdere informatie kun je terecht op: www.kroepoekfabriek.nl, of kan je contact opnemen via info@kroepoekfabriek.nl of tijdens kantooruren via 010-4455580. - Popunie


"Sexual Reproductive Systems wint Nieuwe Vangst: Rock! in Kroepoekfabriek"

In het gloednieuwe poppodium De Kroepoekfabriek aan de Wilhelminahaven in Vlaardingen, werd op 23 juni 2011 een vracht aan nieuwe vangst binnengehaald. Tijdens Nieuwe Vangst ROCK streden vier bands voor een plek in het voorprogramma van een nationaal bekende rockband op de officiële opening van 16 september 2011. De jury, bestaande uit Peter van der Stelt, Janneke Steffens en Vincent Niks, koos Sexual Reproductive Systems als winnaar van de avond.

In een rustige, maar gezellige zaal opent Heavy 'stoner' rockband Herrera de avond. Ontstaan in de Muziekfabriek, zijn de heren geen onbekenden in Vlaardingen. De lekkere stem van zanger Rob, de slepende riffs, laag grommende bastonen en beukende drums zorgen voor een vette opening van de rock-avond. De toon is gezet!

Na de aardse klanken van Herrera neemt Revision ons mee in wat hogere sferen. De driemansformatie zorgt deze avond voor lyrische en melancholische rock. Het geweldige stemgeluid van frontman Allart Hoekstra galmt zo’n beetje over de hele Wilhelminahaven. Heftig springend op het podium zorgt hij voor een energiek optreden. Tijdens de laatste song 'Hey', waarvan de clip volgende week uitkomt, regent het ballonnen van het halfronde balkon.

Met de aankondiging “Ga los, ga hard!” wordt niet teveel gezegd. Bij de eerste noten gaat Aesthetic Malice er meteen vol in. Metal zoals het bedoeld is: snoeihard, ruw en bruut. Zanger Dean belooft een harde strakke set te 'serveren', maar dat komt in de praktijk neer op ‘de zaal in smijten’. Smaken verschillen, maar de helft van de zaal laat zich letterlijk naar buiten spelen. Gelukkig weet Aesthetic Malice de jury te imponeren, wat ze niet alleen de tweede plek oplevert maar ook een plek op het Vlaardings UitFestival op 10 september.

De uiteindelijke winnaar Sexual Reproductive Systems sluit de avond af. En hoe! De Vlaardingers mixen rock, rap and dubstep alsof het niks is. Dit drietal laat zich niet in een hokje duwen. Iedereen gaat uit zijn dak door hun combinatie van opzwepende rap, gitaren en synthesizers. Humoristisch, vernieuwend en soms een tikje verwarrend. S.R.S. weet de jury in te pakken met hun energie en uitstraling en weten zo de felbegeerde hoofdprijs in de wacht te slepen. Jawel, de band staat in het voorprogramma van een nationaal bekende rockband op de officiële opening op 16 september. - 3voor12


Discography

Still working on that hot first release.

Photos