Shadowmind
Gig Seeker Pro

Shadowmind

Stavanger, Rogaland, Norway | SELF

Stavanger, Rogaland, Norway | SELF
Band Metal Metal

Calendar

Music

Press


"Shadowmind Rebirth - Review (Norwegian)"

Vestlendingene i Shadowmind forsvarer landsdelens allerede sterkt befestede posisjon som en yngleplass for moderne metal.

Ledet an av Lowdown i sin tid, og via blant andre K[nine] og mange andre, har sjangeren fått godt fotfeste i Stavanger, Sandnes-områdene pluss pluss. Nå er Klepp stedet vi besøker, og Shadowmind gjør ikke skam på postnummeret.

Demoen teller fire spor, inkluderert en edgy og melodisk form for extremmetal, hvor vokalene leker seg med både growl og en fin, dyp stemme. Låtene vokste godt på meg, for jeg må medgi at det tok to-tre runder før jeg begnte å gynge og føle låtene.

Produksjonen er helt grei, den gjør jobben med å vise fram bandet på det stadiet de er på i skrivende stund, og egentlig er det slik jeg hører det, kun snakk om justeringer i miksen det eventuelt gjenstår litt på. Slik jeg lytter, er det egentlig ikke så mye i selve lydbildet som holder igjen.

Musikken bæres av en ganske hard edge, hvor de av og til drar det godt ned i tyngde. Av og til kan det virke som om de ikke helt ligger i det tempoet de burde ha gjort, men det er ikke snakk om feilskjær, bare en vibb jeg fikk. Jeg likte faktisk når disse småtunge ideene liksom ble dratt etter bandet, som når man prøver å jogge i vann :). Det kler Shadowmind, og jeg tror rett og slett det var dette melodiske, tunge loddet de trakk på seg av og til som gjorde utslaget for at jeg likte demoen. Eller, likte den bedre.

Dette er ikke nybrottsarbeid, den gleden har jeg ikke æren av å formidle, men det er fullt ut mulig å bli venner med bandets metal. Oppskriften de bruker går igjen i alle disse låtene, derfor er fortsatt litt avventende i forhold til hvordan sammensetningen fungerer på en hel skive.

Renvokalen, som blant annet er veldig fet på tredjelåten, den bør de dyrke, kanskje også la ta større del av tiden. Men som i de fleste tilfeller når det gjelder litt moderne metal, er det duelleringen/bruken av to stemmer som ofte redder mange, så kjør på, forsterk og jobb videre, så skal du se at Shadowmind snart er klare for nye utfordringer og utgivelser.

6/10

Tracklist:

1. Reirth
2. Escape
3. Wrath
4. Redemption Is Dead - Heavymetal.no


"Sjekk ut dette bandet, og gjør det NÅ! (Norwegian)"

Shadowmind fra Stavanger dukket opp fra intet i fjor høst, og nå gir bandet ut sin debutplate. En plate som er så enormt bra at du bare må REAGERE. Sjekk musikk og finn ut mer om bandet via vårt intervju med dem.

Shadowmind slipper i dag platen World Gone Mad som er årets største overraskelse innen norsk metal så langt. En perfekt blanding av det harde og det myke. Sikkert for myk for de hardeste av de harde der ute, men perfekt for de som synes at In Flames anno 2012 er the shit. Sjekk ut Shadowmind på Urørt, kjøp eventuelt låter på Bandcamp, og lytt til den svært gode låten Chaos, mens du leser vårt lille intervju med gitarist Tore Fagerheim.

Det er ikke så lenge siden vi hørte om dere for første gang, etter tips fra Tommy Svela fra Purified In Blood. Kan dere kjapt ta oss gjennom historien til bandet?

Bandet ble opprettet tidlig i 2011 etter at Repent gikk i oppløsning. Vokalisten og bassisten startet Deathbed Reunion, mens gitaristene og trommisen oppretta Shadowmind. Etter den tid har besetningen endret seg noe, og det er kun meg igjen fra Repent. Vi fikk inn en russisk trommis med navn Vadim Chernyshov, Alexander Soares Varhaug grep mikrofonen, Thomas Nesse tok seg av rytmegitar og Palmer Møller Hegre plukket opp bassen igjen. Så ble det mye frem og tilbake, med utkast til diverse sanger som gikk litt hit og litt dit.

I utgangspunktet skulle musikken være mye mer progga, bære preg av teknisk dødsmetall og slike saker, men så dukket det opp et par sanger med mer kommersielt og fengende preg, noe som vi fort fant ut var rette veien å gå. Helt siden starten har det hersket en Do It Yourself-feeling i bandet. Vi spilte inn, mikset og mastret vår første demo helt selv. Etter demoslippet ble vi kontaktet av Apeiron Restraint, som ville ha oss med på sin Insurgency Tour. Da fikk vi spredt budskapet til Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oslo og Lillehammer i løpet av august 2011. En pangstart for bandet med andre ord, da positive kritikker haglet hele veien, og forsåvidt fortsatt gjør det. Etter turneen gikk vi i innspillingsmodus igjen, og er nå endelig ferdige med debutalbumet World Gone Mad, som vi også har produsert helt selv.

Etter min mening makter dere det få andre i Norge får til, nemlig blandingen mellom det harde og det melodiøse. Litt der In Flames bor for tiden. Hvor viktig er melodi og refreng for dere?

Balansen mellom melodi og brutalitet er nettopp det som har stått i sentrum helt siden vi staket ut kursen for vår sound. Melodiene og refrengene er alfa omega for at musikken vår skal lykkes, og vi legger ned mye arbeid i å få alt så musikalsk som mulig. Samtidig som vi så klart må passe på å ikke gå for langt over på den myke siden. På sett og vis er noen av låtene et moderne og brutalt svar på 80-tallets monsterballader.

Standardspørsmål som likevel alltid er interessant; hvor henter Shadowmind musikalsk inspirasjon?

Inspirasjon hentes mye fra Parkway Drive, Before The Dawn, Insomnium, Dark Tranquillity, The Sorrow, Killswitch Engage, In Flames, Necrophagist og Arch Enemy. Man kan sikkert nevne mange flere, men det er i all hovedsak disse bandene som påvirker oss mest.

Det er tidlig i karrieren deres, men ting begynner så smått å skje. Hvordan er den følelsen av at folk begynner å oppdage bandet?

Det er jo utrolig gøy at folk setter pris på musikken vår, og spesielt det at P3 promoterer oss såpass. Motivasjonen øker for hver gang noe nytt skjer, og oppturene har kommet på løpende bånd siden oppstarten.

Har dere noe mål og plan for hva som skal skje med Shadowmind fremover?

Vi fisker hele tiden etter platekontrakt og management som kan hjelpe oss med å nå målene våre. Drømmen er å få slengt oss på flere band på turne. Besetningen har vi ikke tenkt å endre på, og vår musikalske integritet skal holdes. Vi kommer ikke til å selge oss ut, og skal opprettholde en naturlig utvikling og modning av musikken vår. Så skal vi etter planen gi ut en single eller tre til sommeren, bare så vi holder jernet varmt. Ny fullengder kommer kanskje en gang i årsskiftet 2012/2013. Vi har massevis av nytt materiale allerede.

Konkrete Shadowmind-planer for 2012?

I løpet av 2012 skal vi den 24. mars headline Fight For Glory i Arendal, vi skal spille i finalen på Wacken Metal Battle 14. april i Trondheim, og vi skal spille to dager på Brynerocken 2012 i august. Ellers leter vi for øyeblikket etter band og venues til noen østlandskonserter i sommerferien, da vi ønsker å dra ut på en liten turne igjen. Utenom dette skal vi naturligvis jobbe hardt med skrive nye låter og stadig forbedre liveshowet.

Vi har tidligere skrevet og snakket mye om den nye Rogalands-bølgen i Pyro. Overthrow, Konsortium, Jagged Vision, Deathbed Reunion, dere og flere har tatt opp arven etter Purified In Blood og Kvelertak på en flott måte. Hva er det med Rogaland og metal for tiden?

Olje i drikkevannet. Vi har egentlig like vanskelig for å forstå dette som alle andre. Hadde vi bodd i Troms hadde vi fortsatt skrevet den samme musikken og dannet det samme bandet. Om det er noe med skarre-r-en som minner om growling eller hva det er, er jammen ikke godt å vite. Uansett er det jo ikke dumt å befinne oss midt i det som ser ut til å være Norges metalhovedstad.

Shadowmind har ikke platekontrakt, og gir dermed ut debuten sin selv. Fysiske eksemplar av World Gone Mad derfor handles via bandets konserter eller via bandet selv. Sjekk videoen til låten Infected under. - NRK P3 Pyro


Discography

World Gone Mad (album) 2012
Infected (single) 2011
Rebirth (demo) 2011

Photos

Bio

Catchy, yet brutal and headbangable melodic metalcore from the southwest coast of Norway. SHADOWMIND is among the great up and coming bands emerging from this part of the country.

Originally founded by ex-REPENT members Tore Fagerheim and John Dawn, SHADOWMIND is a new band seeking to produce brutal, yet melodic metal.

Work began in late 2010, after the breaking up of the band REPENT. Several songs have been written since then, and Palmer Møller Hegre and Alexander Soares Varhaug (both ex-CASE OF CONSPIRACY) have joined forces on bass and vocals respectively. Vadim Chernyshov also joined on drums. The band`s first demo titled "Rebirth" has been in the works for more than half a year, and is finally finished. Work has already started on a full length album, due to be released in late 2011. After the release of "Rebirth," Shadowmind and John Dawn have since parted ways. Thomas Nesse fills in the empty guitar space left after him. Shadowmind have since participaed in the groundbreaking "Insurgency Tour" with Apeiron Restraint, and have played numerous gigs in their hometown.

On October 14th, 2011, the band released their latest single called "Infected".

On March 9th, 2012, Shadowmind finally released their debut album entitled "World Gone Mad", sparking great reviews everywhere.