Shaking Godspeed
Gig Seeker Pro

Shaking Godspeed

Nijmegen, Gelderland, Netherlands | INDIE

Nijmegen, Gelderland, Netherlands | INDIE
Band Alternative Blues

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Shaking Godspeed AWE"

Shaking Godspeed - Awe
Uitgegeven: 5 november 2010 14:46
Laatst gewijzigd: 8 november 2010 09:42

Openend met een nummer dat zo op een van de Grinderman-platen had kunnen staan, is de toon van het debuut van Shaking Godspeed meteen gezet.
Tien maal onvervalste recht voor de raap bluesrock met een likje soul en heel veel passie wordt hier door de band uit de Achterhoek gepresenteerd.

Eerder dit jaar was er al de EP Shaking Godspeed op Quadrofoon Records, waarna de band met name met zijn sterke liveshow begon aan de verovering van Nederland.


Awe is hierop een logisch en ijzersterke volgende stap, die er voor zal zorgen dat heel rockminnend Nederland de band warm zal omarmen.


Eigenzinnigheid

De plaat hangt van de eigenzinnigheid aan elkaar. In negen dagen opgenomen in een schuur ergens in de Achterhoek heeft de band zich geheel afgesloten van de wereld een compromisloos album afgeleverd.

Psychedelische blues (X-Ray Eyes, People Wait, People Listen), slepende soulvolle bluesrock (Don’t Have Time), spugende en drijvende bluesrock (Alive and Swell), Awe heeft het allemaal.


Route 66

Bij beluistering van deze plaat zou je haast denken dat die schuur ergens op kruising van Route 66 heeft gestaan. Zo’n gedreven en ronkende bluesplaat die geen seconde verveelt kan haast alleen in samenspel met de duivel gemaakt zijn.

Het ene moment wordt om de oren geslagen met een mix tussen Derek and The Dominos, The Jon Spencer Blues Explosion en een slideguitar (We’re Under Attack, So I’ve Heard). Verder op de plaat word je meegesleept in een noisebluesmallemolen als Day In The Office.

En daar nog niet van bekomen wordt de plaat al weer afgesloten met de absurditeit van Captain Beefheart in een psychedelische coating (In Public).


Vastberadenheid

In negen dagen zijn tien nummers afgeleverd die elk afzonderlijk al bijzonder goed klinken, maar als geheel elkaar versterken, optillen. De passie en vastberadenheid knalt van dit debuut af.

Het is dan ook bijna niet mogelijk niet gevangen te worden door de kracht van deze plaat. Zelfs mensen met gehoorsproblemen voelen aan de resonantie van hun botten dat hier een top werk uit de boxen rolt. Het soort debuut dat een tweede maken nog een pittige opgave maakt.

9/10

Shaking Godspeed is de komende tijd op verschillende plaatsen live te zien. Kijk op hun myspace voor meer informatie.

- nu.nl


Discography

Ep Shaking Godspeed release oktober 2009
Debuut album AWE release oktober 2010
Label; Suburban Records (cd)
Label ; Quadrofoon Records (LP)
Published by; NFL/Talpa Music
Management & Bookings
Soz Concerts
De Zande 40
8278 AK Kamperveen
The Netherlands
phone;+31-(0)38-3636103

Photos

Bio

De grond beeft als Shaking Godspeed begin 2010 voor het eerst van zich laat horen. Een verrassende EP op Quadrofoon Records in januari 2010, gevolgd door een overrompelende show op Noorderslag en een onafgebroken reeks optredens door Nederland; waar de band ook speelt, de seismische activiteit neemt overal toe. En vooral: de hongerige luisteraar die meer wil. Veel meer.

Wel, alstublieft: hier is Awe. Tien songs, tien keer een piek op de Schaal van Richter.

Shaking Godspeed bestaat uit zanger/gitarist Wout Kemkes, drummer Maarten Rischen en toetsenman/bassist Paul Diersen. Inderdaad, een trio. En trio’s zijn cool, zo bewijst de geschiedenis. Helemaal als het deze jongens zijn. Wout speelde immers eerder in The Bloody Honkies. En wie nu denkt dat Maarten verrekte veel op Dany Lademacher lijkt, dat klopt. De Shaking Godspeed-drummer dook op in de film Wild Romance als gitarist van Herman Brood’s Wild Romance.

Wat krijg je dan als een dergelijk trio in de studio duikt? Wel, Awe bevat tien nummers die een zompige, op turf gestookte band laten horen. Een fijn hallucinerende partij rock met groovy blues-accenten. Alles ingespeeld op puur instinct in een driemansbezetting. Orgels, dwingend drumwerk en vooral die bezwerende gitaarlijnen; Awe is een ervaring die nog lang bij blijft. Kom het zelf ervaren tijdens de uitgebreide clubtour dit najaar, als de band met Charlie Jones’ Big Band, The Paceshifters en Sunnpimp Nederland doorkruist.

Op 29 oktober komt Awe uit via Suburban Records. De vinyl uitgave wordt net als de eerste EP door Quadrofoon Records uitgebracht.