Smalltown Nobodies
Gig Seeker Pro

Smalltown Nobodies

Band Metal

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Smalltown Nobodies - 20 More Steps (eigen beheer)"

Hey! Die ken ik! Lain Barbier! Dat was de zanger van Turbo, een band uit eigen land die in de jaren tachtig garant stond voor een potje onvervalste hardrock. Een man die bovendien écht kan zingen, met zijn rauwe doch melodieuze rockstem. Smalltown Nobodies wist Barbier te strikken nadat men eind 2008 besloot om serieus aan de slag te gaan met de band. Verder zijn ook de twee snarenplukkers (Erwin De Brouwer en Ed Boeser) geen onbekenden: zij speelden eerder in de death metal band Thanatos. En dat zorgt voor een heerlijke combinatie: de heren zetten moddervette en loodzware riffs neer en Barbier kan daar vervolgens naar hartelust zijn stem overheen laten schallen. Vet!

De toon wordt al direct gezet met de eerste tracks van deze CD: nummers als ’20 More Steps’, ‘Lies’ en ‘This City’ zijn heavy maar er klinkt voortdurend melodie doorheen. Boeser en De Brouwer trakteren de luisteraar niet alleen op vette riffs, ook hun solo’s mogen er wezen! Sprekend voorbeeld is de weergaloze solo in ‘So Called Friends’ dat door deze solo boven de middelmaat wordt uitgetild. Want dat is het enige punt van kritiek op de muziek van de heren: het had hier en daar wel wat spannender gemogen. Wat meer afwisseling. Na verloop van tijd merk je dat je gaat zitten wachten op iets anders omdat de nummers (qua structuur) wat op elkaar gaan lijken. Nummers als ‘How It Feels’, ‘Wrong’ en ‘Once The Faith Is Broken’ kunnen mij dan ook niet bekoren. Dan is het met elektronica doorspekte ‘Ugly’ een stuk interessanter (let ook hier op de solo!). Hoe dan ook, lekkere en degelijke hardrockplaat.

- Lords of Metal


"Smalltown Nobodies - 20 More Steps (cd review)"

Een weinig ambitieuze bandnaam, maar wie de muziek hoort weet snel beter: dit zijn geen beginners! Aan het werk zijn muzikanten die in bands als Thanatos, Vangouw en Turbo het klappen van de zweep hebben leren kennen. Met Smalltown Nobodies liggen de zaken echter anders. De band kiest voor een even krachtige als melodieuze metalkoers en klinkt erg zelfverzekerd en overtuigend. Na de plaat enkele malen aandachtig te hebben beluisterd kreeg ik zin in de laatste ‘Space Metal’. Smalltown Nobodies is weliswaar bij lange na niet zo avontuurlijk als het werk van Lucassen, maar qua intentie, bombast, groove en zang zijn er legio aanknopingspunten. De potentie naar een groot publiek zijn zeker aanwezig. De overrompelende strot van Lain Barbier is daarbij de grootste troef. Wat een kracht heeft die vent! Zelfs een Graham Bonnet verbleekt hierbij. Ook aan dansbaarheid (lees: Rammstein) geen gebrek bij Smalltown Nobodies. Een zeer verrassend en hoopgevend debuut derhalve.
- Aardschok Magazine


Discography

20 More Steps ( april 2011)

Photos

Bio

In 2008 zijn de heren van Smalltown Nobodies versterkt met een nieuwe zanger; Lain Barbier. Het resultaat is een verassend debuutalbum ’20 More Steps’ en een reeks van succesvolle optredens. Hun muziek is een smeltkroes van invloeden. Denk aan een combinatie van Clawfinger, Rammstein en wat Dreamtheater. Het rauwe, krachtige soulvolle stemgeluid van frontman Lain wordt gecombineerd met vette riffs, pompende beats en enerverende solo’s. Ondersteund door samples is er dansbare muziek ontstaan met voor de goede luisteraar veel afwisselende wendingen. De band maakt stevige melodieuze metal niet alleen te waarderen door de diehard metalfan, zeker ook toegankelijk voor een groter publiek. Een complete ervaring waar je volledig in kunt opgaan

Live laat deze band zeer goed zien wat ze in hun mars hebben en ze zetten binnen no time een zaal of festival naar hun hand en op zijn kop. Hun fanschare groeit met de dag, want je kunt ze niet gezien of gehoord hebben zonder dat dit een blijvende indruk heeft achtergelaten.

Smalltown Nobodies smaakt naar meer...