Steffen Morrison
Gig Seeker Pro

Steffen Morrison

| INDIE

| INDIE
Band Pop Soul

Calendar

Music

Press


"Sexy benen en strakke billen"

Heel vrouwelijk Nederland en wellicht de rest van de wereld zou onderhand aan de Easytones moeten zitten nadat Steffen Morrison zijn nummer Shake It heeft uitgeleend aan sneakergigant Reebok. Wie wil er nu geen extra rondje door het Vondelpark rennen na het zien van die reclame en het horen van de rauwe, doch zwoele stem van deze man? Juist...

Dat Morrison kan zingen moge duidelijk zijn. Hij stond in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, het voorprogramma van singer- songwriter Raul Midon en heeft al meerdere malen bij Giel Beelen, Radio 6 en SlamFM in de studio gestaan. Ook tijdens zijn albumrelease bewijst hij dubbel en dwars dat hij wel degelijk meetelt in de wereld van de Nederlandse soul.

De Surinaamse zanger is grootgebracht met muziek van onder andere grootheden Donny Hathaway, Curtis Mayfield, Nina Simone en Ella Fitzgerald. In zijn liedjes is hij geïnspireerd door Surinaamse muziek maar ook pop, jazz, blues en rock & roll.

Zijn album Revealed gaat over delen, plezier maken en in contact komen met anderen door zoveel mogelijk van zichzelf te laten zien. - 3 VOOR 12


"Play: Steffen Morrison"

Deze recensie was in oktober al bijna klaar. Toen werd de release uitgesteld, omdat Shake It wereldwijd het muzikale uithangbord van een commercial voor schoenen van Reebok werd. Handig voor een internationale carrière.

Die verdient deze Hollander ook. Hij is zowel met soul, jazz, r&b, rock en funk in de weer. Wat wil je als je als kind opgroeit met muziek van Marvin Gaye, Otis Redding en Ella Fitzgerald en je je later laat inspireren door Macy Gray, Lenny Kravitz en Gnarls Barkley? Het door Antoon Tolsma (bekend van Alain Clark, Boris en Gordon) geproduceerde debuut Revealed was het wachten waard. Dat er niets aan het toeval werd overgelaten voor het slagen van Morrison bij een breed publiek blijkt uit de keuze voor Brian Gardner voor de mastering. Hij werkte met Michael Jackson, Timbaland, Sting en Prince. Gelukkig bezit Steffen wel degelijk genoeg eigen kleur en karakter. Sterk debuut.

Label: Tall Tree Records - BN De Stem


"Steffen Morrison - Revealed"

Onbewust heb je zijn stem vast al eens gehoord. Hij singt Shake It in een aantal Reebok Easytone-commercials. De complete versie staat op dit debuutalbum, dat bulkt van de potentie. De Amsterdamse Steffen Morrison beschikt over een heerlijk rauwe en volle soulstem. Hij heeft samen met schrijver Bas Silos en producer Dutchflower een modern soulgeluid ontwikkeld, met allerlei subtiele hints naar jazz en de traditionele ritmiek van Suriname, Steffens geboorteland. - OOR


"Steffen Morrison - Revealed"

Op het debuutalbum van Grote Prijs van Nederland-finalist Steffen Morrison staan een paar echte knallers. Oftewel: heerlijke, originele, soulvolle en/of dansbare hits. Dat daar tussendoor nog wat liedjes staan die door een gebrek aan duidelijke richting gemakkelijk te vergeten zijn, doet aan het plezier dat je aan Steffens verrukkelijke stem beleeft niets af. - Pauze


"Steffen Morrison, voor meer dan strakke billen"

Het lied dat alles letterlijk en figuurlijk in gang zette, is als bonustrack toegevoegd. Het wachten is op een cover door Tom Jones, maar of hij het origineel kan overtreffen? Waarschijnlijk niet.
Dit gaat over 'Shake it', het zeer aanstekelijke, funky deuntje van Steffen Morrison dat door Reebok werd gebruikt als soundtrack bij een spotje voor een sneaker die er al lopend voor zorgt dat damesbillen getraind en strakker worden - dat daar nog geen aparte Nobelprijs voor bestaat. Easytone heet de schoen.

Zo maak je als zanger een vliegende start. Het kan de Surinaamse Nederlander Steffen Morrison zo maar een internationaal opkontje geven. Zijn cd Revealed kan fungeren als een staal- en visitekaart(je).

Hij zingt soul, funk, ballads, reggae zelfs - en niet slecht: waarom kan 'Coordination' niet een lekkere lentehit zijn? Zijn jazzy stukken vind ik wat minder, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak.

Vergelijkingen met John Legend zijn in zoverre niet uit de lucht gegrepen: hun stemmen zijn familie. Veel gevoel, benadrukt door een zweem van een braampje. Bij extra aanzet bromt er iets - precies goed. Om die reden zijn de swingende, funky stukken het lekkerst.

Weer een sterke nieuweling die het lukt buiten de tv-talentenjachten om. Dat geeft hoop en voldoening.
Steffen Morrison, niet vergeten. - twenteuitdekunst


"Steffen Morrison presenteert album Revealed"

Om Shake it uit te kunnen brengen als single en de track toe te voegen aan het album werd de geplande release van het album van oktober 2010 uitgesteld naar dit voorjaar. Op woensdag 9 februari wordt het album met een live-optreden ten doop gehouden in People’s Place aan de Stadhouderskade 6 in Amsterdam.

Revealed is geproduceerd door Toon!, die eerder werkte met Boris en Jeroen van der Boom. De nummers zijn van de hand van Steffen Morrison, Bas Silos en Toon! Onder meer zangeres Berget Lewis verleende haar medewerking aan Revealed. Brian “Bigbass” Gardner verzorgde de mastering. Gardner heeft een indrukwekkende CV met namen als Timbaland, Sting, Prince, Eminem en Michael Jackson’s album Thriller.

Als kind groeide Steffen op met de muziek van Marvin Gaye, Otis Redding en Ella Fitzgerald. Naast deze oude helden laat hij zich inspireren door onder meer Macy Gray, Lenny Kravitz en Gnarls Barkley. Steffen heeft altijd de droom gehad een eigen album te maken. Tot eind vorig jaar werkte Steffen bij een grote carrière website, waar hij gesteund wordt zijn droom na te jagen. Dat deed hem besluiten zich vanaf 2010 volledig op de muziek te richten. - LiveXS


"Steffen Morrison - Revealed"

Fijn idee van Reebok: de Easytone, een sneakervariant waarmee dames al lopend hun bilspieren trainen. A better butt with every step, belooft de reclame. Het lekkere muziekje in die commercial, het nummer Shake it, is van Nederlandse makelij. Het zou zomaar het begin kunnen zijn van een internationale carrière voor de in Suriname geboren, maar in Nederland opgegroeide Steffen Morrison.

Hij is jong, heeft een heerlijke stem (vol soul , met een mooi ruw randje) en ziet er nog goed uit ook. In een programma als The voice of Holland zou hij het vast heel goed doen, maar daar zou hij ongetwijfeld ook worden gekneed tot alweer zo'n dertien-in-een-dozijnartiest. Steffen Morrison, tot voor kort werkzaam als salesman, is daar gelukkig te eigenwijs voor.

Waar hij zijn inspiratie vandaan haalt, is duidelijk. De platenkast van zijn vader, gevuld met werk van Marvin Gaye en Otis Redding, maar ook de nodige jazz, heeft Morrison hoorbaar muzikaal gevormd.

Toch staat er geen retromuziek op Revealed. Eerder doen de twaalf songs denken aan de muziek zoals we die kennen van Gnarls Barkley en Cee Lo Green: stevig geworteld in het verleden, maar eigentijds vormgegeven.

Steffen Morrison wordt ook wel vergeleken met de Amerikaanse soulzanger John Legend. In de ballads gaat zijn muziek zeker die kant op, maar echt overtuigen doet hij niet in de zwijmelhoek. Veel beter is hij op Revealed op dreef in de meer funky nummers. Zeker zo aanstekelijk als Shake it is het zwaar swingende Better man. Morrisons Surinaamse roots klinken door in het reggaenummer Coordination. (PETER VAN BRUMMELEN)
(Tall Tree) - Parool


"Steffen Morrison ‘Revealed’!"

We berichten jullie al een tijdje over de muziek van Steffen Morrison. Een nieuwe Nederlandse zanger die nu dan ook eindelijk met zijn album komt, ‘Revealed’ genaamd.
Ondersteund door een mooi design luisteren we naar zijn muziek.

Het album opent met ‘Touch the Sky’. Een nummer dat begeleidt wordt een door een beat die me wat aan de Big Brovaz (je weet wel van ‘Nu Flow) doet denken. Steffen Morrison laat ons hier voor het eerste zijn warme, ietwat hese stem horen. Lekker swingend nummer dat gewoon erg goed in elkaar zit.
‘Crazy Girl’ is het volgende nummer. Geniet erg van de goede stem van Steffen. Lekker gitaartje ook in het nummer dat er goed de groove inbrengt en houdt. Dat is wel anders bij ‘Main Road’. Het tempo gaat wat omlaag en Steffen zingt totaal anders. Het heeft wel wat weg van de stijl van John Legend, qua zang. Niet qua productie, wat die is vrij aanwezig gehouden. Vind het nummer ook wat eentonig.
Op ‘Coordination’ horen we weer een totaal andere kant van Steffen Morrison. Dit keer horen een nummer in de reggae-flavour. Past wel goed bij Steffen’s stem. Lekker zomers, swingend nummer.
In tegenstelling daartoe lijkt ‘Damn These Eyes’ te worden. Mede door de stemmige violen in de intro. Het nummer is een stuk meer ingetogen als de rest die we gehoord hebben. Steffen gaat de gevoelige kant op en doet dit alleraardigst.
Op ‘Taste of Tear’ horen we weer een meer door latin beïnvloede productie. Daarnaast is er ook de electric/eclectic aanvoelden productie die helemaal meegaat in de tijd. Dit is nu populair. Een nummer dat perfect als single gebruikt kan worden.
‘Suffocate’ is een nummer waar ik dan weer een stuk minder over te spreken ben. Dat komt vooral doordat er teveel computer gebruikt is om de stem van Steffen in allerlei stijlen te pakken. Ik hoor hem gewoon het liefst zingen zoals hij zingt, zonder die niets toevoegende vervormingen.
‘This Time’ is ook een nummer dat weer wat anders laat zien van Steffen. Dit nummer is bijzonder knap in elkaar gezet en Steffen laat hier goed horen waar zijn stem goed voor is. Misschien wel het beste nummer van het album.
‘Where You Belong’ is een beetje een allegaartje. Vrij chaotisch nummer wat ik niet heel positief bedoel. Kon er dan ook erg slecht mijn aandacht bij houden. Op naar het volgende nummer dan maar. Dat is ‘The World is Yours’. Steffen schiet hier weer in de romantisch modus. Mooi klein, gevoelig en ingetogen nummer.
‘Let’s Get it On’ is een titel die ons allen natuurlijk meteen aan ene Marvin Gaye doet denken. Die vergelijking zal ik niet gaan maken, mede omdat het ook geen cover is. Wat het wel is, is een perfect nummer voor tegen het einde van een avondje uit. Nog even lekker met je geliefde dicht tegen elkaar de heupjes los gooien.
‘Better Man’ brengt dan weer de funk in het spel. Lekker blazers, goede groove, dit is wel mijn ding. Nummer is een beetje Nate James-achtig. Goed gedaan!
Het album sluit af met ‘Shake It’. Een nummer dat we moeten kennen van een Reebok reclame. Een nummer ook waar de groove lekker in blijft. Goede opgehitste productie, goede energie.

Zodoende is het album over en kan ik mijn conclusie luiden. En dat is aardig positief. Een lekker toegankelijk album waarin we veel invloeden voorbij horen komen. Steffen schroomt in ieder geval niet te laten zien dat hij veel stijlen beheerst. Luistert vooral lekker weg. - Quality Time Online


"Steffen Morrison - Revealed"

Wie de reclame van een van ´s werelds grootste schoenenmerken ziet hoort daaronder een lekker funky muziekje. Slechts weinigen konden bedenken dat de uitvoerende van dit nummer geen Amerikaan, maar gewoon een Nederlander is. Steffen Morrison, geboren in Suriname, maar al jaren woonachtig in de Amsterdamse Pijp. Pas geleden nog werkzaam bij een vacaturesite, maar tegenwoordig hard op weg met een internationale doorbraak.Steffen's debuutalbum 'Revealed' is hot! Vergelijk zijn stem en stijl als een mix tussen John Legend, Stevie Wonder, James Brown, Waylon en een vleugje Marley, en je weet meteen wat je in huis hebt. Grootspraak? Nee, niet echt, want naast hitpotentie, een lekker warm kleurtje in gelaat en stem, ambitie en talent is Morrisons 'Shake it' inmiddels overal ter wereld te horen. Niet in het minst door de Reebok-reclame, maar waar ook ter wereld, Steffen Morrison heeft niet het nadeel dat zangers als Borsato, Froger en van der Boom hebben: Morrison's stem is internationaal.

'Revealed' start warm en zwoel met 'Touch the Sky', om je na enkele nummers een gevoel te geven dat je bij een ervaren gelouterde zanger zit te luisteren. Morrison's album is warm, glad, en toch heb je vrijwel het hele album het gevoel dat je bij een live optreden in het Londonse Jazz Café staat. Overigens een prima plek voor de zanger met een gouden stem. Hoewel Steffen pas in 2006 echt serieus begon met zingen heeft zijn stem duidelijk anderen geïnspireerd mee te werken aan zijn debuut. Onder meer zangeres Berget Lewis verleende haar medewerking aan Revealed. Brian “Bigbass” Gardner, met een indrukwekkende CV met namen als Timbaland, Sting, Prince, Eminem en Michael Jackson’s album Thriller, verzorgde de mastering.

Dat zit dus wel goed, en dat hoor je, want 'Revealed' is een album dat niet verveelt. Zelfs na 10 keer achter elkaar luisteren is er maar één ding waar je naar op zoek bent: Er MOET toch iets te vinden zijn dat niet klopt aan dit album! Helaas, verloren moeite, want zelfs hier hebben we met meerdere mensen slechts één algeheel oordeel: 'Revealed' klopt helemaal! Van begin tot eind, van de reggae op 'Coordination' via de ballad 'Damn these eyes', waar John Legend nog een puntje aan kan zuigen, tot aan het Funky 'Taste a tear', waar een vermoeden rijst dat Justin Timberlake en Enrique Iglesias stiekum aan 'Revealed' hebben meegewerkt en 'Better man', waarin de ziel van James Brown duidelijk rondwaart.

'Revealed'is niet zo'n album dat je moet kopen als je van jazz, funk of soul houdt. Nee, 'Revealed' is een album dat je maar beter kan kopen als je uberhaupt van muziek houdt. Zet een willekeurig album in de kast en noem je zelf muziekliefhebber, zet 'Revealed' in de kast en je mag jezelf connaisseur noemen. (9,5/10)(Tall Tree Records) - Maxazine


Discography


Single: Still You - 14 August 2008
Single: Long Time - 20 Nov 2009
Single: Coordination - 20 April 2010
Debut Album: Revealed - 11 Feb 2011
Single: Shake It - The Reebok Easytone Song 28 Jan 2011
Single: Let's Get It On - 21 Juli 2011

Photos

Bio

Being the leading voice in Reeboks Global Campaign for their highly successful Easytone sportswear, three music videos, a semi-final contestant with “The Grote prijs van Nederland” (one of Holland's most recognized music talent competitions) and opening act for Raul Midon (Singer-Songwriter from New Mexico). Steffen Morrison singing career has taken a steady soar. He also had airplay and several live sessions on 3FM with Giel Beelen, BNN Radio, Fun-X radio, Radio 6, Lijn5, Radio Rijnmond, BNR Radio & SlamFM.

Music played a major role in my upbringing. We had one of the biggest records collections at our place back in Paramaribo, Suriname from what I can remember. My mom and dad would buy records at any given day from all sorts of different artists. Those I remember most vividly are artists such as Otis Redding, Donny Hathaway, Curtis Mayfield, Nina Simone, Ella Fitzgerald to name a few.

Sounds from Suriname, my birthplace, Europe my home, and of course throughout my entire existence sounds coming from the land of Pop, Jazz, Blues and Rock and Roll have inspired my songwriting.

For my debut I collaborated with top producer T. Tolsma “Dutchflower”, songwriter Bas Silos, and Brian” BigBass” Gardner for mastering who also worked with Micheal Jackson for Thriller, Eminem and Prince.

My album is about sharing, down right fun, and connecting with you by revealing as much about myself as I possible could do on this record.

"His husky and raw vocals are his unique asset. They effortlessly bring a penetrating quality to the eclectic 13-track album. A combination of modern pop sound dipped with funk pitched flavor. The record contains SHAKE IT “The Easytone song” as a bonus track. The overall up & mid tempo recordings makes this long awaited debut one to pick of the shelf