Stephan D. Leuenberger
Gig Seeker Pro

Stephan D. Leuenberger

| SELF

| SELF
Band Pop EDM

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Nieuw talent: Etienne"

Belgium's most famous online showbiz site wrote a Press Review on Etienne as the up-and-coming new talent.

Nieuw talent: Etienne 11/03/2006

"Naar mijn muziek luisteren is net als je maagdelijkheid verliezen aan een geheime liefde". Die woorden komen van zanger Etienne. Hij bracht net zijn debuutalbum uit, "When" getiteld. De 21-jarige zanger schreef en produceerde de 12 songs die "When" bevat allemaal zélf. Hij plant momenteel een tour doorheen Europa, om zijn debuutalbum te promoten.

Wie is Etienne eigenlijk?

Etienne werd op 27 juli 1984 geboren in Amsterdam, New York. Hij groeide op in Congo, Afrika, maar vluchtte in 1991 met zijn ouders (beiden van Zwitserland afkomstig) naar Florida. In Afrika was er op dat moment namelijk een opstand uitgebroken tegen president Mobutu.

Etienne was reeds sinds zijn kinderjaren geboeid door muziek, en wist dan ook al gauw wat hij later zou doen. Oorspronkelijk volgde hij een acteeropleiding en speelde vaak grote stukken van Shakespeare in het theater, maar uiteindelijk koos hij toch voor de muziek. Momenteel volgt hij een muziekopleiding aan het Columbia College in Chicago. Etienne combineert op het album "When" alle invloeden die hij van kindsbeen af in zijn leven had: ABBA, Elton John, Bee Gees en Phil Collins. Niet enkel het zingen zit hem in het bloed, maar ook het dansen, waarbij Etienne zich laat inspireren door Michael Jackson, zijn grote voorbeeld.

Etienne voelt zich hard betrokken bij de problemen in de wereld, en wil dat zijn muziek het leed van de mensen kan verzachten. Door zijn kennis van drie talen (Frans, Duits en Engels) is zijn muziek vooral aanwezig in landen waar deze talen gesproken worden. Is België het volgende land dat bezwijkt voor Etiennes grote talent?

Het staat vast: deze knappe jongeman mag niet zomaar over het hoofd gezien worden!

http://www.showbizzsite.be/ - http://www.showbizzsite.be/


Discography

Recorded over 35 demo songs since late '04.

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

Cosmopolite Stephan Leuenberger (ASCAP/TAXI) was born in Amsterdam, New York and spent his early childhood in the Congo, formerly Zaire. With his Swiss parents, he and his family moved to Florida in '91 fleeing the political uproar of the Congolese people against their President Mobutu. Currently at Columbia College Chicago (B.A. in Arts, Entertainment, and Media Management / Music Business), Stephan combines all his major influences into one, bringing the styles of ABBA, Boney M. and the Pet Shop Boys, together. Stephan was signed with Caliber Records in 2004 and is now looking for a publisher, artists to record his songs, a label, and a producer.

http://www.myspace.com/stephanleuenbergermusic