Tenement Kids
Gig Seeker Pro

Tenement Kids

Utrecht, Utrecht, Netherlands | INDIE

Utrecht, Utrecht, Netherlands | INDIE
Band Rock Classic Rock

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

In de Achterhoek zijn Normaal en Jovink de helden: nergens leeft de dialectmuziek sterker dan in dit deel van het land. Muzikaal houdt men in de Achterhoek van stevig: het moet flink rocken! De afgelopen jaren zijn er behoorlijk veel nieuwe rockbands uit deze regio verschenen, zoals Blizzard, Bloody Honkies, Automatic Sam en Shaking Godspeed. Vanuit de Achterhoekse rockscene blijkt Tenement Kids al snel de vaandeldrager van authentieke punkrock: kort, snel, puntig, puur en op Amerikaanse leest geschoeid. Op basis van een demo groet de naam en faam van de band snel en is men ook al snel buiten de regio te zien.
Begin 2007 is het dan tijd voor een echte EP, ‘ Doves’ . De EP zorgt ervoor dat de band ook in Belgie, Duitsland en de UK kan spelen en bekend raken in de serieuze punkrockkringen. De band wordt dan ook gevraagd om 2 songs te leveren voor de ‘ Glory Days’ compilatie van Angry Youth Records, waarvoor er wordt samen gewerkt met producer Menno Bakker (NRA, Undecinable Ambuscade). Vervolgens wordt de band ook gevraagd voor een Leatherface-tribute album die door Rubber Factory Records wordt uitgebracht. Door bijdragen aan deze buitenlandse verzamelaars, neemt ook het aantal buitenlandse shows toe. Het wordt tijd voor een full abum.
In mei 2008 begint de band met Nico van Montfort als producer aan de opnamen van “ We’ve all been down” . Nico is een jonge producer die snel naam heeft gemaakt met zijn werk voor Brat Pack, Antilectual en New Morality. De 11 songs blinken uit door urgentie, een authentiek geluid, consistentie en soms fabelachtig snelle arrangementen. Het levert de band veel goede recensies op in binnen- en buitenland en een mooi festivalseizoen met oa Paaspop en Huntenpop. Hoogtepunt vormt het optreden op Groezrock in Belgie, dat bekend staat als het belangrijkste festival van de scene. In het najaar van 2009 speelt de band nog enkele shows in de Popronde.
Daarna gaat de stekker eruit, tenminste, voor de buitenwereld. In de oefenbunker in Utrecht wordt hard gewerkt aan nieuw materiaal, dat qua sfeer, tempo en genre een heel andere invulling krijgt. Het geluid en de songs verplaatst zich richting southern rock, waarbij de invloeden van Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en vooral the Black Crowes hoorbaar zijn. Met de keuze voor producer John Morand (The Black Crowes, Hanson en Counting Crows) kiest de band ook bewust voor een meer commercieel en internationaal geluid. Het nieuwe album zal begin 2011 uit gaan komen.