The Badabings
Gig Seeker Pro

The Badabings

| SELF

| SELF
Band Alternative Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Review Demo 2010 Speaker"

Na een aantal maanden van schrijven en try-outs komen The Badabings met een eerste ep. Vijf nummers sieren het schijfje, die een voorbode zijn van de eerste full length plaat die dit jaar verwacht wordt. De band werd in 2009 opgericht en heeft sindsdien hard gewerkt aan het schrijven van een repertoire met een eigenzinnige sound, wat goed te horen is op deze naamloze ep. Door de drums een prominente rol te geven, live zelfs vooraan op het podium, probeert de band iets anders – of, zoals ze zelf zeggen, ‘het geeft ons een eigen smoel en meer dynamiek dan standaard bezettingen zouden doen.’ Afgelopen jaar stonden The Badabings al op Lowlands, en met genoemde voorbeelden als Muse, The Killers en The White Stripes is op deze ep goed te horen dat ze hun plek daar dubbel en dwars verdienden. Opener ‘Stuck In My Head’ doet muzikaal wat denken aan het hardere Foo Fighters werk. Het grote verschil is toch de zang, die weer meer richting een emotionele Jack White gaat. Aparte ritmes worden afgewisseld met vreselijk catchy nummers als ‘Fighting For The Other Side’, een regelrechte klassieker. Dit is ook meteen een punt van aandacht. De overgang van lekker aanstekelijk naar vreemd is af en toe vrij abrupt, waardoor het soms lastig is te ontdekken waar we nu eigenlijk naar luisteren. Misschien toch vooral blijven vechten voor ‘The Other Side’, dan zien we ze vast dit jaar terug op een aantal Nederlandse festivals, met een mix van aanstekelijke indienummers en snoeiharde rock & roll!
www.thebadabings.nl
- Speaker Magazine (Popunie)


Discography

Such a beautifull Mess (Demo 2010)

Photos

Bio

The Badabings is een indie/rockband band uit Den Haag, opgericht in de zomer 2009 door Albert (zang/guitars/electro) en Paul (drums). Paul komt uit de hardcore scene van Maastricht, Albert heeft zijn roots in diverse alternatieve rockbands uit Den Haag en Rotterdam. In 2011 voegt Rutger (synth) zich bij de band.
Sinds onze start hebben we hard gewerkt aan het schrijven van een geheel nieuw repertoire met een eigenzinnige sound. De drums spelen een prominente en creatieve rol in de songs en staan ook live vooraan op het podium. Dit geeft ons een eigen 'smoel' en dynamiek.

Onze sound wordt gekenmerkt door explosieve songs afgewisseld met contrasterende minimale passages en melancholische melodielijnen. Denk bijvoorbeeld aan inspirerende bands bands als Muse, The Killers en The White Stripes, etc.

Na een aantal maanden van schrijven en try outs hebben we in december 2009 een tiental demotracks in eigen beheer opgenomen. Vervolgens hebben we in de zomer van 2010 een eerste EP in eigen beheer opgenomen. De EP is gemixed door Huub Reijnders van Monstermixer (oa Blof, Guus Meeuwis, Krezip, Valerius, ea) en gemastered door Darius van Amsterdam Mastering. De EP is in september 2010 gereleased.

In 2010 waren the BadaBings onder meer te zien op Lowlands, op het ogoNONogo podium.

In januari 2011 zijn de opnames begonnen voor een eerste full length album in de Motorstudio in Mechelen (B). Het album zal worden opgenomen en geproduceerd in nauwe samenwerking met Monstermixer. Geplande releasedatum voor het debuut is najaar 2011.

Meer info: www.thebadabings.nl of volg ons op Facebook en Twitter