The Chimney

The Chimney

 Bruinisse, Zeeland, NLD
BandPopRock

Melodic Pop / Rock Songs

Biography

Onvervalste pure poprock dat is de muziek van The Chimney. Deze band wordt gevormd door Lennart Dorrestein (zang), Maurice Frickus (drums), Lennen Jonker (toetsen), Jos Frickus (bas) en Willem de Leeuw (gitaar).

Een must to see! zo wordt The Chimney aangekondigd door 3voor12 Zeeland De band heeft, onder leiding van Willy Berrevoets (drummer Nuff Said), haar Debuut EP 'The One' opgenomen in de Avalanche studio (o.a. Racoon) en deze begin 2011 gelanceerd in een uitverkocht poppodium 't Beest in Goes. Het onverwachte succes leidt tot enthousiasme bij het publiek én de band zelf; dit smaakt naar meer! Er wordt een distributie-deal getekend met Bertus/RockInc(BeNeLux), de titeltrack verschijnt op single en is in Zeeland direct een radiohit!

Landelijke aandacht is er van o.a. Kink FM, Radio 538 en 3FM nodigt de band uit voor een live sessie, het programma eindigt met zeer positieve sms'jes van luisteraars. 'The One' beland in de Mega Top 100 en bereikt een mooie Top 10 hitnotering in de Alternatieve Charts. Daarnaast krijgt de band veel aandacht in de pers... Zo schrijft de FRET: 'Afgaand op de single The One gaat Nederland nog vaker van The Chimney horen. De jonge Zeeuwse band maakt stuk voor stuk pakkende poprock liedjes. Een band met mogelijkheden, een band met toekomst'.

The Chimney mag dan landelijk nieuw zijn al vanaf het ontstaan van de band in 2009 wordt de act in Zeeland gezien als een groot aanstormend talent. De jongens maken veel indruk als supportact van Go Back To The Zoo en grossieren in prijzen van alle mogelijke regionale talentenjachten. 'Omdat The Chimney met open vizier de diverse podia betreed, leren ze gretig van de tips en adviezen, doet podiumervaring op en brengt zo haar muziek naar een hoger plan' (bron PZC 27-01-11).

De aanstekelijke geheel eigen sound van The Chimney staat garant voor melodieuze rock tot catchy popsongs van eigen hand die gaan over het leven in de breedste zin van het woord. Door de media wordt The Chimney niet geheel onterecht vergeleken met internationale bekende bands als Kasabian en Oasis. 3voor12 schrijft: 'toegankelijke rock met een attitude'. Daar is niets te weinig mee gezegd. De optredens zijn een enerverende, spannende en overtuigende samenkomst van de fraaie studio nummers en de energie van het samenspel op het podium.

The Chimney werkt op dit ogenblik in de studio nauw samen met de gelouterde producer Stephen van Haestregt die de laatste jaren veel succes had met verschillende acts als o.a. Within Temptation, Aemen , After Forever & Yellow Pearl "We hebben met onze Debuut EP naar volle tevredenheid met Berrevoets gewerkt, maar vinden de tijd rijp voor een frisse wind en een nieuwe uitdaging.” geeft bassist Jos Frickus aan. “Stephen weet het beste uit de band te halen en geeft ons de juiste drive om de lat steeds hoger te leggen. Op dit moment beschouwen we hem als ons zesde bandlid".

Een debuutalbum staat gepland voor het najaar 2012. De nieuwe single van The Chimney zal binnenkort uitkomen.

Discography

Maart 2012 - Nieuwe Single 'Sexy Taste'
Jan 2011 - Debuutsingle 'The One'
Jan 2011 - EP 'The One'