The Chimney
Gig Seeker Pro

The Chimney

Bruinisse, Zeeland, Netherlands | INDIE

Bruinisse, Zeeland, Netherlands | INDIE
Band Pop Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"http://www.thechimney.nl/media.html"

(click on the link for more reviews) - thechimney.nl


"Tiplijst Maart 2012"

Als men aan Zeeland en muziek denkt vallen al snel de namen: Blof en Racoon. Binnenkort kan daar misschien The Chimney wel aan toegevoegd worden. Frisse, jonge, energieke pop-rock uit het Zeeuwse Bruinisse. Via hun website laat The Chimney weten dat hun debuutalbum voor najaar 2012 gepland staat. Dat belooft veel goeds!
- NextBestBand


"Sexy Taste nieuwe single van The Chimney"

. - Omroep Zeeland


"BEVRIJDINGSFESTIVAL VLISSINGEN; spetterend!"

. - nufoto.nl


"THE CHIMNEY live @ 3FM"

. - 3FM


"The Chimney: nieuw talent uit Zeeland"

the Chimney: nieuw talent uit Zeeland
the Chimney: The one (91)

Lennen Jonker, toetsenist, is de oudste (22), Maurice Frickus, drummer, de jongste (19). Daar tussenin zitten nog Willem de Leeuw (gitaar), Lennart Dorrestein (gitaar/zang) en Jos Frickus (basgitaar), allen 21 jaar. Ziehier de bezetting van de uit Bruinisse, Zeeland, afkomstige poprockband the Chimney, ontstaan in 2009. Sindsdien hebben ze zich aardig in de kijker gespeeld, deden het voorprogramma van Go back to the zoo, haalden de finale van de regionale talentenjacht ‘De Zeeuwse belofte’ en wonnen in 2010 een andere, ‘Hooikoorts’.

In de Avelanche Studio’s, waar ook Racoon opnam, nam the Chimney onder leiding van Willy Berrevoets (drummer Nuff said), vier nummers op voor de EP ‘The one’. Daarvan is het titelnummer op single verschenen. Zeeland heeft er na onder andere Bløf en Racoon, weer een popbandje bij! - Mega Top 100


"THE CHIMNEY presenteert zich als professionele rockband"

The Chimney presenteert zich als professionele rockband

Nieuwe ep, single en videoclip lijken begin van succesvolle muziekcarrière

Tekst en foto's: Andre Joosse 31 januari 2011

Het Beest lijkt wel afgehuurd door de vijf jonge muzikanten uit Bruinisse. Vrienden, familie en fans zijn massaal naar Goes getrokken voor de presentatie van de nieuwe The Chimney ep. Een presentatie die de professionele kant van de band laat zien.

Nieuwe ep, single en videoclip lijken begin van succesvolle muziekcarrièreDe jonge rock formatie The Chimney uit Bruinisse presenteert vanavond hun debuut-ep in 't Beest. Fans, vrienden en familie komen letterlijk met een buslading gelijk binnen, het is dan ook opvallend druk in t Beest.

De door de band meegenomen dj Jazz-M draait veelzijdige pop en rock totdat supportact Fables and Fairytales het podium oploopt. De band die vorig jaar talentenjacht North-B won mag de zaal opwarmen. Binnen een korte tijd heeft de band zich van beginnend coverbandje opgewerkt tot een band waar potentie inzit. Een eigen stijl is ontwikkeld en dat wordt met hun eigen geschreven nummers onderstreept. Rock met een vleugje blues en een psychedelisch randje. Zonder twijfel hebben de jonge bandleden de platenkast van de ouders gebruikt als inspiratie voor hun nummers.

Inmiddels is de zaal van t Beest vol, een drukte die je normaal alleen ziet bij grote acts. De Goesenaren zijn op de hand te tellen, vanavond is Bruinisse, de hometown van The Chimney, de baas in het podium. De jongeren staan voor het podium, achterin wordt de zaal opgevuld door de oudere generatie. The Chimney is een jonge band, begonnen in 2009 en sindsdien veelgezien op de lokale talentenjachten. Met succes overigens, ze wonnen Hooikoorts en publieksprijzen bij 2nd influenZ en RegioRuis.

Het concert begint met het vertonen van de videoclip die The Chimney heeft opgenomen in het spookdorp Doel, net over de grens bij Antwerpen. De clip past goed in het beeld dat de band naar buiten wil brengen, dat van een professionele rockband. Ook het concert past in dit beeld, The Chimney geeft een goed optreden. Zang, ritmesectie, keys en gitaar klinken allemaal strak, technisch is er weinig op de heren aan te merken.

Met een zaal vol fans is het niet moeilijk om de zaal mee te krijgen, zonder moeite krijgt het vijftal dan ook mensen aan het dansen en zingen. Hun vooral op Engelse bands geleeste rockmuziek is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de sound van Kasabian. Niet alleen muzikaal, maar ook qua attitude is een vergelijking met Oasis voor de hand liggend. Zanger Lennart Dorrestein staat als een Liam Gallagher op het podium wat de band een wat verwaande uitstraling geeft. Verwacht ook geen danspasjes of springende bandleden, het optreden is vrij statisch. Dit neemt niet weg dat The Chimney een goede rockshow geeft. En zeg zelf, als je als beginnende band een zaal van t Beest vol krijgt is een beetje verwaandheid toch te verwachten?

- 3voor12zeeland


"BEVRIJDINGSFESTIVAL VLISSINGEN; THE CHIMNEY pakt 't publiek in"

De jonge gasten van The Chimney maakten al een uitstekende indruk als supportact van Go Back To The Zoo en als winnaar van Hooi!Koorts en ook vandaag laten ze een positieve indruk achter op de bezoekers van het bevrijdingsfestival. Het jeugdige enthousiasme van de band werkt aanstekelijk en het publiek staat lekker mee te dansen en zingen wanneer covers als Driver’s Seat van Sniff’n’ The Tears en Riverside van Sidney Samson de revue passeren. Maar ook tijdens de eigen geschreven poprock nummers weten ze het publiek in te pakken. Een band waar we zeker nog meer van zullen horen! (JS)

- 3voor12zeeland


"Press Reviews on Website"

- - -


Discography

Maart 2012 - Nieuwe Single 'Sexy Taste'
Jan 2011 - Debuutsingle 'The One'
Jan 2011 - EP 'The One'

Photos

Bio

Onvervalste pure poprock dat is de muziek van The Chimney. Deze band wordt gevormd door Lennart Dorrestein (zang), Maurice Frickus (drums), Lennen Jonker (toetsen), Jos Frickus (bas) en Willem de Leeuw (gitaar).

Een must to see! zo wordt The Chimney aangekondigd door 3voor12 Zeeland De band heeft, onder leiding van Willy Berrevoets (drummer Nuff Said), haar Debuut EP 'The One' opgenomen in de Avalanche studio (o.a. Racoon) en deze begin 2011 gelanceerd in een uitverkocht poppodium 't Beest in Goes. Het onverwachte succes leidt tot enthousiasme bij het publiek én de band zelf; dit smaakt naar meer! Er wordt een distributie-deal getekend met Bertus/RockInc(BeNeLux), de titeltrack verschijnt op single en is in Zeeland direct een radiohit!

Landelijke aandacht is er van o.a. Kink FM, Radio 538 en 3FM nodigt de band uit voor een live sessie, het programma eindigt met zeer positieve sms'jes van luisteraars. 'The One' beland in de Mega Top 100 en bereikt een mooie Top 10 hitnotering in de Alternatieve Charts. Daarnaast krijgt de band veel aandacht in de pers... Zo schrijft de FRET: 'Afgaand op de single The One gaat Nederland nog vaker van The Chimney horen. De jonge Zeeuwse band maakt stuk voor stuk pakkende poprock liedjes. Een band met mogelijkheden, een band met toekomst'.

The Chimney mag dan landelijk nieuw zijn al vanaf het ontstaan van de band in 2009 wordt de act in Zeeland gezien als een groot aanstormend talent. De jongens maken veel indruk als supportact van Go Back To The Zoo en grossieren in prijzen van alle mogelijke regionale talentenjachten. 'Omdat The Chimney met open vizier de diverse podia betreed, leren ze gretig van de tips en adviezen, doet podiumervaring op en brengt zo haar muziek naar een hoger plan' (bron PZC 27-01-11).

De aanstekelijke geheel eigen sound van The Chimney staat garant voor melodieuze rock tot catchy popsongs van eigen hand die gaan over het leven in de breedste zin van het woord. Door de media wordt The Chimney niet geheel onterecht vergeleken met internationale bekende bands als Kasabian en Oasis. 3voor12 schrijft: 'toegankelijke rock met een attitude'. Daar is niets te weinig mee gezegd. De optredens zijn een enerverende, spannende en overtuigende samenkomst van de fraaie studio nummers en de energie van het samenspel op het podium.

The Chimney werkt op dit ogenblik in de studio nauw samen met de gelouterde producer Stephen van Haestregt die de laatste jaren veel succes had met verschillende acts als o.a. Within Temptation, Aemen , After Forever & Yellow Pearl "We hebben met onze Debuut EP naar volle tevredenheid met Berrevoets gewerkt, maar vinden de tijd rijp voor een frisse wind en een nieuwe uitdaging.” geeft bassist Jos Frickus aan. “Stephen weet het beste uit de band te halen en geeft ons de juiste drive om de lat steeds hoger te leggen. Op dit moment beschouwen we hem als ons zesde bandlid".

Een debuutalbum staat gepland voor het najaar 2012. De nieuwe single van The Chimney zal binnenkort uitkomen.