The Cool Quest
Gig Seeker Pro

The Cool Quest

Band Hip Hop Jazz

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

It’s The Cool Quest!

Een dynamische jazzy-hiphop band en een interessante nieuwkomer binnen het Nederlandse popcircuit. Met invloeden uit zowel 90’s hiphop (A Tribe Called Quest) als uit eigentijdse bands (Kyteman, The Roots), heeft de jonge band een beukende en onmiskenbare eigen sound te pakken.

Tijdens hun shows wordt er een dik fundament neergelegd door de drums, keys en een dame op bas. Vloeiende raps van frontman Vincent Bergsma worden hier samen met een catchy sax overheen gegooid en maken het geheel tot een aanstekelijk energieke massa!
In anderhalf jaar wisten ze het van radio optredens bij 3fm, Radio 6 en Slam!FM tot 3FM’s Serious Request in Leiden te schoppen.

Daarnaast is The Cool Quest:

Winnaar “op weg naar het Nieuwjaarsconcert” ‘10
Winnaar Battle Of The Bands Zwolle ’11
Publieksprijswinnaar Kleine Prijs van Fryslân ‘11
Geselecteerd voor de Popronde ‘11 en ‘12

“… Een retestrakke jazzband met sax, toetsen, geniale drums en een dame op bas. Zet hiervoor de energieke, feel-good MC Vincent Bergsma en je hebt de garantie voor een funkfeest wat je nog lang bij zal blijven. …”

“… Met veel energie en ambitie zet The Cool Quest een frisse presentatie neer, waarbij de muzikanten elkaar duidelijk de ruimte geven, maar toch één geheel weten te vormen. …”

“… Jazz, funk en hiphop in een hedendaags jasje, met fijn schelle saxofoonaccenten, sfeervolle keyboardsounds en een ongeëvenaard strakke ritmesectie. …”

Boekingen:
06-21 27 26 54
info@thecoolquest.com