The Electric Jets
Gig Seeker Pro

The Electric Jets

Heerhugowaard, North Holland, Netherlands | SELF

Heerhugowaard, North Holland, Netherlands | SELF
Band Alternative Rock

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Dijkpop: typisch geval van zwoel zomerfestival"

The Electric Jets staat al lang niet meer in de kinderschoenen en groeit met de dag. Ondanks tropische temperaturen blijft de band rocken. Je bent niet voor niets geboren voor rock ’n' roll. Helaas geldt dat niet voor menig bezoeker, die door de warmte niet veel meer kan dan een koel biertje naar binnen werken. Deze jongens zijn toe aan hun volgende stap; meer harten veroveren in een vol Paradiso. - www.3voor12.nl


Discography

"Electric, Baby!" (2009)

Photos

Bio

The Electric Jets, is een garagerock’n’roll band uit Heerhugowaard. Deze vier jongens hebben een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en zijn daardoor een van de jongste bands uit de kop van Noord-Holland. In drie jaar tijd hebben zij in het regionale muzieklandschap een hele goede live-reputatie opgebouwd. Een aantal dingen die The Electric Jets hebben bereikt op een rijtje:
Na het opnemen van een eerste demo werden deze jongens opgepikt door 3voor12 NH, die hen tot vandaag de dag op de voet is blijven volgen. Ook was de publieke omroep erg nieuwsgierig naar deze jonge honden, dus werden zij uitgenodigd om te komen spelen in VPRO’s Villa Live. Door de aandacht van de media, en door het winnen van een grote stapel prijzen groeide de bekendheid van de band enorm snel. Hierdoor hebben zij de afgelopen drie jaar bijna 150 shows gespeeld, in zalen zoals de Melkweg, Patronaat, P60, P3, Waerdse Tempel, op festivals zoals Zomerpop, Palmpop, en Indian Summer en nog vele anderen. Na het uitbrengen van de debuut EP ‘ Electric, Baby!’ is het voor The Electric Jets nog harder gegaan. NH-Pop Live heeft hen gekroond tot een van Noord-Hollands meest belovende bands, en 3FM dj Barbara Karel heeft deze band benoemd tot ‘3FM Serious Talent’.