The Hype
Gig Seeker Pro

The Hype

Haarlem, North Holland, Netherlands | INDIE

Haarlem, North Holland, Netherlands | INDIE
Band Pop Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


This band has no press

Discography

2010 Single: Do You Know?
2011 Single: Don't Give Up On Me
2011 Album: Have You Heard The Hype?

Photos

Bio

Have You Heard The Hype? heet het debuutalbum van The Hype. Die bandnaam vraagt om een nadere verklaring. In Engeland hebben ze elke week weer opnieuw weer een nieuwe, ‘beste band van de wereld aller tijden’ ontdekt. Elke nieuwe ontdekking is ’n tijdje hip. Dan is het weer voorbij. En gaan we over tot de orde van de dag, tot de volgende band zich aandient. Ja, dàt is nou een hype. The Hype uit Haarlem neemt dat proces op de hak.

The Hype is gewoon eeuwig hip. Klaar! Dat willen ze. En dat krijg je ook als je constant op zoek blijft naar de perfecte popsong. Dat blijft hoe dan ook een eeuwige zoektocht. Die queeste is van alle tijden. De bewijzen liggen zo op tafel. Kijk maar naar naar de historie van de popmuziek. Van The Beatles – de enige echte beste band ooit, volgens zanger Yorick van Norden – in de jaren zestig en hun tijdgenoten The Beach Boys, The Byrds, Bob Dylan en The Kinks, naar Neil Young, Harry Nilsson, David Bowie en The Sex Pistols in de jaren zeventig. Voeg daar Oasis en Radiohead bij in de jaren negentig, Ryan Adams en The Strokes in het heden, en je ziet de perfecte popsong is de Heilige Graal voor al deze artiesten die rusteloos op zoek bleven. The Hype doet dat nu, want ze zijn van nu. Hoe vaak ze ook naar beat city nummer 1 Liverpool gaan, deze jongens zijn tocht echt van nu.

Die gasten van The Hype hebben niet alleen een geweldig oor voor melodie, ze ogen ook nog eens ‘kapot cool’, en zijn nog heel origineel ook. ‘This is pure pop for now people’, heet dat in jargon. Op deel 1 staat bijvoorbeeld de onvolprezen radiohit op 3FM Do You Know? die als een echte klassieke popsong niet uit je hoofd te krijgen is. Ondoenlijk, check zelf maar. En dan staan er ook nog eens andere voltreffers op als de nieuwe single Don't Give Up On Me, Bowie, What Do You Say?, Miles Down The Road en de ballad Time To Go Home. Als 3FM Serious Talent spelen ze veel en krijgen ze dus ook nog eens een flinke dosis podiumervaring. Dat maakt deze band onontkoombaar. Ze komen op de radio en staan in de clubs en op de festivals. De popsongs komen met bakken neerdalen op het publiek.

Fans zijn - zoals dat bij een jonge, tijdloze popband betaamt - hordes leuke jonge meisjes, maar ook ‘oudere heren van stand’ zoals Matthijs van Nieuwkerk en het radiomonument Frits Spits. Dat heet appreciatie ‘accross the board’ zoals de Britten dat zo mooi kunnen zeggen. Have You Heard The Hype? Durf maar eens nee te zeggen. Hun debuutalbum is als een bonbondoos vol met pop om ouderwets mee te zingen.