The Light Parade

The Light Parade

 The Hague, South Holland, NLD
BandRockAlternative

The Light Parade is een indie/wave band uit Den Haag en combineert Indierock met melodische zang in de lijn van Editors en Bloc Party.
Na het uitbrengen van de EP Fragments, werd de band VPRO 3voor12 Hollandse Nieuwe en kwam het nummer Heartbeat als hoogste nieuwe notering binnen in de Indie Top 40.

Biography

The Light Parade is een Indie-Alternative band uit Den Haag, opgericht in 2011.
De band creëert een muur van geluid en kenmerkt zich door assertieve gitaren, massieve synths en combineert Indierock met melodische (meerstemmige) zang in de lijn van Editors en Bloc Party.
Na het uitbrengen van eerste EP, genaamd Fragments, werd The Light Parade door VPRO 3voor12 tot Hollandse Nieuwe gekroond en kwam het nummer Heartbeat als hoogste nieuwe notering binnen in de Indie Top 40.

Door veel te spelen, meer te spelen en nog meer te spelen, is The Light Parade uitgegroeid tot een muzikale machine die overal waar ze speelt, de aandacht vestigt.

Facts:
- VPRO 3voor12 Hollandse Nieuwe
- Finalist Battle of the Bands
- Support voor Ideals (UK)
- Speelde in zalen als: Ekko, LVC, Boederij e.a.

Quotes:

“Bij The Light Parade klopt alles! Een fantastische show, wanneer het aankomt op muzikaliteit, performance, originaliteit en creativiteit” – Finale rapport Battle of the Bands

“...Een sterke EP” – 3voor12

"...The Light Parade is knallend aan een muzikale carrière begonnen en het is een act die zeker wat goeds belooft voor de toekomst…” – Next Best Band (recensie EP Fragments)

"...Wanneer je hier tegenaan loopt kun je niet anders, na even te zijn bijgekomen, dan je te wentelen in de harmonieus gecreëerde sound..." - MusicFrom.nl

Discography

Sessions - 2011
Fragments - 2012