The Opposites
Gig Seeker Pro

The Opposites

Amsterdam, North Holland, Netherlands | MAJOR

Amsterdam, North Holland, Netherlands | MAJOR
Band Hip Hop Pop

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

The Opposites
Succes / Ik ben Twan

The Opposites
Winne X PATTA - So So Lobi: Sterker door Liefde

The Opposites
Top Notch Presents Sampler (2 okt. 2009)

The Opposites
Vandaag (Maxi-single)

The Opposites
Home Grown 2007

The Opposites
The Opposites - Dom, Lomp & Famous (CD Single)

The Opposites
Begin Twintig (CD)

The Opposites
Slaap (CD single)

The Opposites
Rauwdauw (CD)

The Opposites
De Fik Erin (CD)

The Opposites
Fok Jou (CD single)

Photos

Bio

Via een demo-wedstrijdje op internet komen ze terecht bij Mastermind Records, dat bezig is met een opvolger van de succesvolle Straatremixes-cd van D-Men. The Opposites leveren een paar tracks voor het tweede deel van de serie en op Straatremixes 3 zijn ze zelfs met zeven nummers vertegenwoordigd. De eerste stappen zijn gemaakt, de naam is gevestigd, en als het tijd wordt om aan een eigen album te gaan werken stapt het duo over naar platenmaatschappij Top Notch. Na het voorzichtige succes van eerste single Fok Jou!, een bijdrage op de monsterhit Wat Wil Je Doen van The Partysquad en de gratis ter download aangeboden mixtape Vuur, wordt tegen het eind van 2005 het debuutalbum De Fik Er In uitgebracht.

Een paar maanden later scoort het duo een grote hit met het nummer Slaap. De single behaalt de vierde plaats in de Top40 en The Opposites kunnen beginnen aan hun definitieve opmars richting de top. Eind 2006 volgt Rauwdauw, een mini-album met tien tracks op beats van andere producers, waarvan de single Geen Klasse, Geen Stijl uitgroeit tot een onvervalste dansvloerkraker. Een stapje terug uit de spotlights is er niet bij, want als in de zomer van 2007 het tweede album Begin Twintig verschijnt, scoren de begin twintigers opnieuw een enorme hit met Dom, Lomp & Famous. Het nummer ontstaat als geintje en is oorspronkelijk niet eens voor het album bedoeld, maar als discotheken vol doorgeslagen tienermeisjes massaal met het refrein meerappen dat er bitches aan hun penis zitten, dan zet je zo’n track natuurlijk gewoon op je plaat.

Big2, die vrijwel alle beats voor z’n rekening neemt, produceert in 2008 ook nog eens bijna alle tracks op het Rock & Roll-album van Dio, inclusief de hit Tijdmachine. Willy gaat ondertussen aan de slag bij TMF, waar hij de programma’s Willy De Stad Uit en Kijk Dit Nou! presenteert. In 2008 verschijnt ook de Op Volle Toeren Mixtape, ter ondersteuning van de gelijknamige toer waarmee The Opposites, Dio en Flinke Namen door het land trekken. En passant winnen de zelfverklaarde ‘ragboeren’ dat jaar ook nog eens een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs voor muzikaal talent. Waar een portie strafwerk al niet toe kan leiden.

Maar ook kleine jongens worden groot. Waar het album Begin Twintig ophield gaan beide leden van The Opposites gespleten verder op de dubbelcd's Succes (Willem) en Ik Ben Twan (Big2). Initieel wordt de muziek op deze albums bijna uit noodzaak gemaakt. Willem kon niet opnemen toen Big2 op vakantie was en dook om zijn creatieve ei kwijt te kunnen in het diepe het productieteam dat het hele Kempi album Du Zoon produceerde: SoundG8. Deze eerste sessies smaakten naar meer en het persoonlijke, muzikaal uiteenlopende album Succes liet niet lang op zich wachten. Twan, oftewel Big2, kon zijn persoonlijkste muziek niet altijd kwijt op cd's van The Opposites. Hij deelde immers de microfoon met Willem en kon niet bij wijze van spreken een heel nummer uit zijn muzikale dagboek voordragen. Nummers over zijn familie, vrouwen, stukgelopen relaties, de scheiding van zijn ouders: alles wat niet op een album van The Opposites paste werd verzameld en samen met een aantal vrolijke uitzonderingen geplaatst op het overwegende sombere Ik Ben Twan album. Één van de vrolijkere nummers is Broodje Bakpao ft. Gers & Sef, een hiphop / happy hardcore hybride die de 1e single was van dit niewste project maar ook diende als soundtrack voor de superpopulaire comedysketchshow New Kids op Comedy Central.

Op 5 maart 2010 komt het resultaat, de eerste dubbel-cd van The Opposites, uit. Twee soloplaten van Willem en Twan in 1 verpakking. Naast een aantal gastcoupletten van helden als Sjaak, Sef en andere usual suspects zijn er twee opvallende verrassingen qua samenwerkingen.. Op de plaat van Twan zingt Trijntje Oosterhuis een nummer mee, op de plaat van Willem staat een gastbijdrage van Candy Dulfer. De muziek is erg persoonlijk, een stuk meer volwassen dan mensen zouden verwachten aan de hand van de eerste single Broodje Bakpao. Zouden The Opposites zichzelf dan eindelijk hebben gevonden na het succes van Begin Twintig?