The Quaint
Gig Seeker Pro

The Quaint

Roosendaal, North Brabant, Netherlands | SELF

Roosendaal, North Brabant, Netherlands | SELF
Band Alternative Pop

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

Music

Discography

Singles:

Don't Blame Me (2011)
Through The Looking Glass (2010)

Album:

Tales of the Newborn Flamingo (2010)

1. Intro
2.You're The One
3. Petty Bickering
4. Through The Looking Glass
5. Appleton Blues
6. Lovebelt
7. Come On
8. Stay
9. Don't Shed A Tear
10.Train
11. Honesty Lasts Longer

EP:

Just Another Revelation (2009)

1. You're The One
2. Appleton Blues
3. The Weekend Song
4. Petty Bickering

Photos

Bio

The Quaint | Tales of the Newborn Flamingo

Ongeveer twee jaar geleden begonnen vijf jongens in het West-Brabantse Roosendaal een band. Zij kwamen niet samen om te musiceren over verdriet en verraad. Nee, al snel klonken er vrolijke tonen en driestemmige koortjes uit het repetitiehok. De heren zijn zeker niet standaard en daarom werd The Quaint (bijzonder, vindingrijk) hun naam. Alternatieve muzieksite Jimmy Alter schrijft: "Naast de muzikaliteit en energie heeft de band de looks, de uitstraling én een eigen sound. Het zou daarom best goed kunnen dat we later nog veel meer van The Quaint gaan horen!"
In 2009 begonnen zij met het zelf opnemen en produceren van hun debuutalbum 'Tales Of The Newborn Flamingo'. Hierin presenteren ze zichzelf zeker niet als een reguliere popband. Met inspiratie van bands uit de hedendaagse britpop/indie scene en hun grote helden The Beatles, weten ze hun eigen sound goed weg te zetten.

Het britpop album is reeds goed ontvangen door de pers (o.a. 3voor12, LifeXS en regionale media) en wordt omschreven als catchy, vrolijk en veelbelovend. Een gedroomd debuut. Zij wonnen met dit album de Cultuurprijs in Roosendaal.

De muziek van The Quaint bracht de band al op podia als 013 (Dommelsch zaal en kleine zaal), de Melkweg, Patronaat, Luxor Live, Gebouw-T en op het Solar Festival, 3FM NS Try Out Festival en het Madnes festival. Daarnaast speelde de band samen met de belgische rockhelden van Triggerfinger. Hieruit bleek dat de heren net zo energiek, vrolijk en catchy zijn op het podium als op het album.

Kortom de songs en de jongens van The Quaint werken als een ware aphrodisiac, die alle andere pepmiddelen doen vergeten!