The Refs
Gig Seeker Pro

The Refs

Alkmaar, North Holland, Netherlands | Established. Jan 01, 2013

Alkmaar, North Holland, Netherlands
Established on Jan, 2013
Band Alternative Indie

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"BoNoZeKa 2014"

Maar eerst is het nog tijd voor wat jong talent uit de eigen regio: The Refs blijken uiteindelijk voor het publiek de winnaar van het festival en dat is vanavond in het café goed te merken. Hoewel er het nodige gepraat wordt, weet de band de aandacht van een groot deel van het aanwezige publiek goed vast te houden. The Refs spelen bevlogen indiepop met strakke opzwepende drums. Ook vullen de stemmen van de zanger en bassist elkaar mooi aan, wat het beste tot zijn recht komt in het onlangs uitgebrachte Dots and Dashes. Nog niet ieder nummer is even raak, maar de ambitie én potentie spatten er van af. - 3Voor12


"Josua Vroegop van The Refs maakt zich los van regels voor inspiratie"

Josua Vroegop (19) heeft net zijn eindexamen Duits er op zitten als hij ons ontvangt in zijn oefenruimte. Hij oogt een beetje vermoeid, maar leeft op als hij over de essentials in zijn platencollectie mag praten. Het zijn de geluiden die je in de verte terug kunt horen bij The Refs, de band uit Sint Pancras die hij met twee dorpsgenoten vormt. 4 juni spelen ze tijdens Club 3voor12Noord-Holland in Podium Victorie. De gitarist en zanger vertelt over het belang van goede apparatuur en hoe een gebroken voet zijn liefde voor muziek niet in de weg zit. - 3Voor12


"THE REFS IN SHOWHERO GLAZEN HUIS"

The Refs is bezig Alkmaar te veroveren en komen op zaterdag in het glazenhuis optreden om 6 uur. Deze Indie Rock band uit Sint-Pancras. Je zou ze gezien kunnen hebben op Bevrijdingspop Haarlem, Kingsday Festival in Alkmaar en Podium Victorie. In de zomer van 2013 heeft de band zijn eigen demo's thuis opgenomen en inmiddels is de nieuwe EP in de maak. Twee weken geleden schopten ze het zelfs tot de finale tijdens de uitreiking van Gigstarter: artiest van het jaar!

STAD is nieuwsgierig naar de succesvolle, driekoppige band en vond het hoog tijd voor een interview! - Stad Alkmaar


"Caro Emerald via Tokyo en Londen naar Waarland Internationale en nationale toppers op Badpop"

"Uiteraard hebben we weer een overkapping, want de formule die ervoor zorgt dat we de laatste jaren uitverkocht zijn moet in grote lijnen hetzelfde blijven. Dus ook het tweede podium. De bands Orange Skyline, The Sensational Second Cousins en The Refs spelen op dit podium. "De openingsact is The Refs, traditioneel kiest Badpop als openingsact een lokale band die flink aan de muzikale weg timmert. Deze indierock-band uit de omgeving van Alkmaar bestaat uit jonge honden rond de 18 en 19 jaar. Orange Skyline is een van de grootste kleine bandjes van het moment. Ze scoorde al een dikke 3FM hit met 'I Don't Mind'. Ze brengen de Engelse garagerock weer een beetje terug. The Sensational Second Cousins komen uit het verre oosten van het land. Zij spelen aanstekelijke en humoristische rockabilly punk. Stil blijven staan wordt moeilijk bij deze band die het hele land door ging met de Popronde en ook op Eurosonic/ Noorderslag hoge ogen gooiden bij de muziekcritici." - Rodi Media


Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

The Refs is een jonge, driekoppige indie band met de klassieke bezetting van gitaar, bas en drums. Met eigen nummers in de geest van Bombay Bicycle Club, Foals en The Stone Roses waarbij catchy riffs, melodische baslijnen en energieke drumpartijen zorgen voor een unieke sound, proberen zij hun plaatsje in de Nederlandse muziek scene te verwerven.  

 De show is als volgt omschreven: “The Refs spelen bevlogen Indie Pop met strakke opzwepende drums. Ook vullen de stemmen van de zanger en bassist elkaar mooi aan, wat het beste tot zijn recht komt in het onlangs uitgebrachte Dots and Dashes. Nog niet ieder nummer is even raak, maar de ambitie én potentie spatten ervan af.”  

3Voor12 (2014) 


x x x x x x x x x x x x x x x ENGLISH x x x x x x x x x x x x x x x 

The Refs are a young, three piece Indie band, within the classic line-up of drums, guitar and bass. The band shapes melodic bass lines, catchy- and hazy guitar riffs, and swooping- and energetic drums into their very own unique sound along the lines of bands such as Bombay Bicycle Club, Foals and The Stone Roses, and slowly make their way up to the top of the music ladder. 

Their show has been described as follows: "Tight drums and catchy riffs, combined with the two collective voices of the singers and a diverse set make this band a joy to watch. Not every song is yet spot on, but the ambition and potential are truly there." (3Voor12)  

Band Members