The Secret Love Parade
Gig Seeker Pro

The Secret Love Parade

Amsterdam, North Holland, Netherlands | INDIE

Amsterdam, North Holland, Netherlands | INDIE
Band Pop Avant-garde

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"The Secret Love Parade (review OOR)"

The Secret Love Parade, dat zijn Janna Coomans en Aino Vehmasto, twee Amsterdamse meiden. Ze begeleiden zichzelf op gitaar en een keyboard en maken typische (hippie)meisjesmuziek: romantische liedjes over de liefde met wat vlakke en iele zang en weelderige melodien. Je ziet ze zo met een gitaar in het Vondelpark zitten tussen de madeliefjes. Postmoderne romantische pop staat er boven hun Myspace, zo kun je het ook noemen. Niet alle twaalf liedjes zijn even sterk maar er staan goeie tussen. En door het keyboard waar een heel arsenaal aan geluiden uitkomt, inclusief drums blijft het hippiegehalte binnen de perken. Het leukste liedje is Share A Bike, dat mij doet denken aan Syd Barrett in zijn Pink Floyd tijd. Dat komt vast door het woord bike, maar ook door het refrein, op het randje van lullig en briljant. Daar hebben ze er meer van, Free At Last en My Secret Love Parade zijn ook gevaarlijke oorwurmen die zich iets te snel in je hersenpan nestelen. Wolven in hippiekleding zijn het! JOHN DENEKAMP - OOR


"The Secret Love Parade stoeit live met dierensamples in de Jamming Squeak Studio"

Sinds de lente van 2010 resideert de Jamming Squeak studio aan het Stadhuisplein. Bedenker is de Italiaanse kunstenares Paola Pivi. In opdracht van Sculpture International Rotterdam verzon zij dit publieke kunstwerk. Een projectleider werd aangetrokken en meerdere technici gingen aan het werk om Rotterdamse muzikanten van dienst te zijn. Het idee is simpel: iedereen is welkom om zijn of haar muziek op te nemen, en kan gratis gebruik maken van de ruimte en de technici. De enige voorwaarde is dat je muziek maakt/mixt met de samplebank van dierengeluiden. Kortom, het is hier altijd dierendag!

De opening werd in de lente gedaan door Spinvis die oa. zijn nummer Ronnie mixte met vogelgeluiden. Sindsdien hebben veel muzikanten zijn voorbeeld gevolgd en zijn er behoorlijk wat liedjes opgenomen. Daarnaast spelen er elke vrijdag artiesten die live de dierengeluiden mixen. Vorige week stond I Am Oak er nog te spelen, en deze vrijdag is het de beurt aan het Amsterdamse trio The Secret Love Parade.
De concerten beginnen hier altijd vroeg, dus de eerste klanken klinken al rond kwart voor acht. Een twintigtal mensen zit op de gezellige banken te kijken naar het glazen hokje waar de drie dames achter hun instrumenten plaatsnemen. Je merkt meteen dat deze vorm van een concert bezoeken aandoet als een huiskamerconcert, waarbij het geluid ook nog eens heel erg goed is. Enige minpunt is dat je niet echt contact hebt met de artiest door de glasbarrière.
Gelukkig maken de fijne elektronische indie popliedjes van The Secret Love Parade veel goed. De twee zangeressen zetten een feeëriek sfeertje neer, en doen in de verte wel denken aan een band als Au Revoir Simone of het Nederlandse Anderson. Het spelen lijkt ze makkelijk af te gaan, vooral de gitariste/zangeres Janna is constant inventief aan de haal met gitaarloopjes en sample machientjes (al gaat er wel eens fout maar dat wordt dan weer snel hersteld) . Af en toe horen we een krokodil of een aap voorbij komen. De liedjes zitten allemaal goed in elkaar en liggen fijn in het gehoor, en dat er daarnaast nog ruimte is voor experiment is een pre. Iedereen die de band voor het eerst ziet deze avond is dan ook aangenaam verrast en er worden veel cd’s verkocht na de show. Het gaat de dames dan ook voor de wind. Hun debuut-cd is ook uitgekomen in Korea en Japan, zoals we al konden zien bij de Wereld Draait Door. Het sympathieke Nederlandse indielabel Snowstar Records waar ze het album op uitbrachten heeft blijkbaar goede contacten.

Rond 21.00 u druipen we voldaan af richting kroeg; wat dat betreft is die vroege concerttijd wel een pre, je hebt nog wat aan je avond! Hou de site www.grrr.nu in de gaten voor de komende concerten. Muzikanten die willen opnemen kunnen via de site een plekje boeken in de studio. Vrijdag 8 oktober is er een speciale editie in samenwerking met Your Space, op beide plekken spelen bands, waaronder Yoshimi en S As In Assassins. - 3voor12


"The Secret Love Parade is niet alleen maar schattig"

Het begon allemaal jaren geleden. Een vriendschap, voldoende inspiratie en wat instrumentale kennis waren de basis voor dit muzikale sprookje. The Secret Love Parade (TSPL) bestaat uit twee dames genaamd Janna Coomans (gitaar en zang) en Aino Vehmasto (toetsen en zang). Samen werkt het oorspronkelijk Utrechtse duo al dik twee jaar aan hun dromerige nummers. Soms suikerzoet, soms met een rauw randje. Inmiddels hebben de meiden zo’n beetje op alle grote podia in Amsterdam mogen spelen en brengen ze met dank aan Snowstar Records hun debuutalbum uit.


Onstaan van TSLP
"We zijn al lang vriendinnen en delen beiden de passie voor muziek. Naast het feit dat we geregeld naar verschillende genres luisteren, hebben we ook zelf het een en ander aan instrumenten bespeeld. Onder andere viool, blokfluit en gitaar. Drie jaar geleden begonnen we met schrijven en experimenteren, sinds anderhalf jaar treden we op. Waar het ooit begon in Utrecht, gaat het door in Amsterdam. Sinds kort mogen we de Popronde 2009 vergezellen en mede op die manier kunnen we ons profileren op de landelijke podia. Ook de ASG heeft ons enorm geholpen. We wonen momenteel beide in Amsterdam en repeteren daar minstens twee keer per week."

Shows
"Het eerste showtje vond plaats in Utrecht, Amsterdam leek ons zo groot en we durfden toen nog niet zo goed. We hadden hele grappige opnamens naar het podium gestuurd, deze waren in de slaapkamer opgenomen. Laten we het er op houden dat we in ieder geval heel wat beter zijn geworden! Toch viel ons werk in de smaak en werden we geboekt. Bij het eerste optreden waren we ontzettend zenuwachtig, inmiddels raak je gewend aan de heisa omtrent het spelen. De zenuwen zijn deels verruild voor een enorme adrenaline rush en we genieten er keer op keer van."

"Inmiddels hebben we op verschillende grote podia mogen spelen, onder andere Melkweg, Paradiso en het kleine intieme De Nieuwe Anita. Festivals en voorprogramma's van de grotere bands vormen voor ons een volgende uitdaging."

Nummers en inspiratie
"De liedjes schrijven we echt samen. Janna heeft meestal een vaag idee van een akkoordenschema of melodie. Vervolgens gaan we meestal ´s avonds, onder het genot van een wijntje, heel relaxed de nummers uitwerken. In de oefenruimte knopen we allerlei touwtjes aan elkaar en maken we het nummer tot een kloppend geheel. We vinden het belangrijk dat het mooi klinkt. Zowel een beetje dansbaar als stuwend, epish en electronisch. Drum en orgel zijn duidelijke elementen die je regelmatig in de nummers terug hoort. Toetseniste Aino haalt geregeld imitatiegeluiden uit de ‘trukendoos’. Uiteindelijk kun je dit alles omschrijven als eindeloos pielen, veel spelen en blijven proberen tot er iets goeds naar boven komt. Een intuïtieve manier van muziek maken. We hebben eigenlijk nog nooit iets opgeschreven."

Opname album
"In studio 108 was het heel relaxed werken. Mede omdat de ruimte eigendom van vrienden is. We mochten elke maandag gaan zitten. Aino en ik hebben alles zelf opgenomen, vanaf zomer 2008 tot lente 2009. Gelukkig hadden we in principe alle tijd om de plaat te ontwikkelen. Normaal huur je een studio voor twee dagen en moet alles binnen die tijd opgenomen zijn. Wij hadden de luxe om rustig te werk te gaan. Het resultaat mag er zijn, de in totaal twaalfnummerige debuutplaat is af! We zijn erg benieuwd wat er gaat gebeuren met het album. Het is in ieder geval onze grote trots. We hebben heel hard aan en heel hard voor gewerkt."

Enkele nummers van het debuutalbum The Secret Love Parade zijn te horen op de website. Tien oktober rockt het duo in het voorprogramma van Moss in de Melkweg.
Interview: The Secret Love Parade
Hotel Arena, 26 september 2009 - 3voor12


Discography

Releases
06/09/2009 Signed publishing rights for Being Christine and My Secret Love Parade to Massive Music
1/10/2010 Debut album [Self Titled] released on Snowstar Records
23/2/2010 Debut album released in Japan on Duotone Records

Photos

Bio

Janna Coomans and Aino Vehmasto are The Secret Love Parade, together they put every stage or living room under a magic spell with their romantic electro pop songs. The girls met each other when they were 15, travelled the word together, and now moved to Amsterdam and write, compose and produce for The Secret Love Parade.
The music they wanted to create has slowly grown into a full-fledged sound which they perform live with Anneke Nieuwdorp. You can hear influences from the sixties, but also from other artists like Belle and Sebastian and Feist mixed with electronic music in the spirit of Ladytron and The Knife. Their debut album was released in September 2009 and received well by the Dutch press. They performed on Dutch national television, and on the bigger venues in Holland.