WILLOW

WILLOW

BandRock

WILLOW, a six-piece indie rock band with roots firmly planted in the Flemish loamy soil, diligently and expertly senses out the borderline between pop and experiment.

Biography

(ENG)

Willow, a six-piece indie rock band with roots in Leuven and Brussels, diligently and expertly senses out the borderline between pop and experiment. The fertile late eighties form the breeding ground for a verdant mix of spherical riffs, warm synths, pert drums and memorable vocals who all result in ingenious popsongs.

Since 2009 it has been a steep rise toward the status of young heroes for Willow. In that year Willow snapped up the gold in the pop contest Rockvonk in Flemish Brabant. In march 2010 it got even better: the jury of Humo’s Rock Rally bestowed third place upon the band and on top of that the public honored them with the KBC public award.

After being the supporting act for Editors and some spots at international showcasefestivals in Scotland, Holland and Hungary, the national radio station Studio Brussel proclaimed Willow as one of the five ‘bands that are going to make it in 2011’. In the meantime Willow keeps on working on their first long-expected album.

(NL)

WILLOW, een zeskoppige indie-rock band met roots in Leuven en Brussel, tast gretig de grens af tussen pop en experiment. De late jaren ’80 zijn voor de groep een vruchtbare voedingsbodem voor een frisse mix van sferische riffs, warme synths, snedige drumpartijen en pakkende zanglijnen met ingenieuze popsongs als gevolg.

Sinds 2009 gaat het steil richting jong heldendom voor Willow. Het zestal pakte toen de gouden plak in het Vlaams-Brabantse popconcours Rockvonk. In 2010 werd het nog mooier: de jury van Humo’s Rock Rally bedacht de band met de derde plaats en het publiek deed daar nog de KBC-Publieksprijs bovenop.

Na supports voor oa. Editors en spots op internationale showcasefestivals in Schotland, Nederland en Hongarije werd Willow in 2011 door Studio Brussel getipt als één van de vijf ‘Bands die het gaan maken in 2011’. Ondertussen werkt Willow onverstoord door aan een langverwachte eerste plaat.

EEN AANTAL PERSQUOTES:
"Geen houthakkersblouse bij het Vlaamse Willow, wel skinny jeans. Iets meer sfeer door gedempter licht had zeker geen kwaad gekund in de Aegon Zaal, maar met gesloten ogen leek het toch of je bij het nieuwe bandje van The Cure-zanger Robert Smith terecht was gekomen. Willow isechter wel een vrolijker en springeriger bandje dan The Cure. De zanger sprong lekker spastisch in het rond in zijn skinny jeans, de toetsenist draaide swingend mee op zijn krukje en de drummer leek te rammen of zijn leven ervan af hing. Aan enthousiasme en energie zeker geen gebrek en dat straalde de band ook uit naar het publiek. Er werd een beroep op de zaal gedaan om ‘Every Day We Celebrate’ mee te zingen en dat is precies wat Willow deed, een feestje vieren. De heren lieten daarmee duidelijk merken dat ze eerder dit jaar de terechte winnaars waren van de KBC-Publieksprijs tijdens de Humo Rock Rally."
- 3VOOR12.nl

"Willow zorgde al vroeg 's namiddags voor een hoogtepunt. Zijn ritmische postpunk klonk bijna zo opwindend als die van grote namen als Bloc Party en Vampire Weekend. De groep klapte jolig in de handen, was kwistig met ‘oh-oh!'-zangkoortjes en danste zich het pleuris. Een dikke pluim voor de frontman trouwens: een mager kereltje dat zong als Robert Smith en danste als een strijdlustige indiaan. Top, en een fraaie derde plaats plus de KBC-publieksprijs!"
- De Standaard

"Willow opende energiek met zijn sterkste song, ‘Sweater’, en ging zonder ook maar één seconde te verslappen op dat elan verder. Dat zij op het einde van slotsong ‘High Frequency’ nog eens extra tekeergingen – alle registers open en de zanger die ging meemeppen met de drummer – hadden wij al twee keer eerder gezien, en toch konden wij een glimlach en een stuiptrekking in de linkerkuit en –heup niet onderdrukken. Het publiek wist zich met zijn plezier geen blijf en kende Willow de KBC-publieksprijs toe, de jury bedankte hen met een oververdiende bronzen medaille."
- Juryverslag finale Humo’s Rock Rally 2010