Tobitalt
Gig Seeker Pro

Tobitalt

| SELF

| SELF
Band Alternative Singer/Songwriter

Calendar

Music

Press


This band has no press

Discography

Debut-album er klar til udgivelse

nyt materiale under indspilning

Photos

Bio


Et korstog mod normaliteten
‘Han er gal’ er en vigtig linje i det tekstunivers, der er Tobias Heillmanns korstog mod normaliteten. Våbnene er håndspillede og fuld af musikalske svinkeærinder – kampråbene kendes på humor og uforudsigelig omgang med det danske sprog.

“Mislykkes dette korstog taber vi alle. Galskaben er i os alle, men den skal plejes. Ellers dør den og efterlader os konforme, stillestående og skræmte. Så i stedet for at sygeliggøre det anormale, skal vi gøre det til et fantastisk fænomen,” opfordrer Tobias Heilmann

Musikalsk befinder korstoget sig et sted mellem et spillemandsorkester og Dave Mathews – spillemandsfunk kunne man kalde det. To gange guitar, gulvbas og kasse. Sanger/rapper/råber og guitarist Tobias Heilmann trækker på sin mangeårige erfaring som skuespiller i et turnerende musikalsk teater, så den gode historie fortælles personligt og direkte med greb lånt fra teaterscenen. Hvert møde med publikum skal være unikt – ellers kan det være lige meget.

“På en dårlig dag tænker jeg: ‘Hvorfor gør jeg ikke bare noget helt normalt, der kan skabe ro.’ Så opråbet er også til mig selv. Galskaben SKAL plejes. Hver dag før vi går på arbejde, skal vi beslutte os for at springe ud. Ellers slår vi vores selv ihjel,” siger Tobias Heilmann og citerer sin egen sang ‘Spring ud’, der sammen med syv andre udgør albummet ‘Han er gal’.

For tre år siden besluttede han at lave en dansksproget plade, og nu ligger den klar. Ikke mindst takket været producer Boe Larsen (har produceret blandt andre Johnny Deluxe og co-writet for Sanne Salomonsen, Sukkerchok med flere), der har meldt sig under korstogets faner.