Tommy Ebben & the Small Town Villains
Gig Seeker Pro

Tommy Ebben & the Small Town Villains

| INDIE

| INDIE
Band Rock Folk

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Tommy Ebben & The Small Town Villains - Dreamless Slumbers (Dutch)"

De eerste single van de plaat 'Dreamless Slumbers' van Tommy Ebben en zijn band werd geselecteerd door een bekende telefoonaanbieder voor een grote nationale campagne. 'She Won't Tell is een aanstekelijk deuntje dat na verloop van tijd zomaar eens mee geneuried kan worden door elke willekeurige huisvrouw die het liedje hoort op supermarkt-radio. Het zou niet voor het eerst zijn dat er een artiest doorbreekt met zo'n tune uit een reclame. Vaak betreft het dan alleen een eendagsvlieg, maar laten we hopen dat het Tommy niet op die manier vergaat. We willen graag nog wel iets langer genieten van deze getalenteerde songwriter.

December 2009, een klein jaar geleden, bracht Tommy in eigen beheer zijn debuut album 'Old Masters Painted These Moments' uit. Indertijd schreven we al veel lovende woorden. Nu we een jaar verder zijn, kunnen we weinig anders dan deze woorden nog eens bevestigen. De maatschappij Goomah Music gaf Tommy de kans om een nieuw volledig album te maken en deze uit te brengen. Met 'Dreamless Slumbers' bewijst hij dat hij zowel de eervolle recensies als het vertrouwen van een maatschappij meer dan waard is. De cd is een zeer goed uitgebalanceerde plaat geworden. Fijne uptempo songs, waarbij het onmogelijk is om de voeten stil te houden, worden afgewisseld met gevoelige ballades.

We herkennen enkele songs van het eerder in eigen beheer uitgebrachte album. Zoals het ijzersterke 'Forever Sunday', het aanstekelijke 'Praise Of Boredom' en de prachtige afsluiter van de cd 'To The River', maar het nieuwere werk is evenzo goed en past uitstekend in de lijn van de rest. Een van de mooiste juweeltjes is het gevoelige liedje 'Sunday Love (Driving Around)'. Warm gitaarspel met daaroverheen het karakteristieke stemgeluid van Tommy. Het smaakt als een heerlijke 18 jaar oude whiskey op een regenachtige zondagavond; een perfecte combinatie.

Deze muziek past perfect bij de korter wordende dagen en het herfstweer dat we nu hebben. Met ruim 50 minuten is 'Dreamless Slumbers' wel een vrij lang album geworden. Toch verveelt het na veertien nummers nog steeds niet. Sterker nog, bij elke draaibeurt wordt de plaat beter. Misschien heeft het ook wel iets met de timing te maken. Wat ons betreft is Tommy dan ook met vlag en wimpel geslaagd om zijn predicaat als talent op de drempel van een doorbraak nog eens te bevestigen. Wat ons betreft kan hij nu echt de volgende stap naar het grote publiek zetten. - MusicFrom.NL


"Tommy Ebben & The Small Town Villains - Dreamless Slumbers (Dutch)"

Sinds afgelopen zomer groeit de mediabelangstelling voor Tommy Ebben met de week. Er waren onder meer vergelijkingen te lezen met Bob Dylan en Bruce Springsteen en de meeste opstartende artiesten zouden dat als een molensteen om de nek ervaren, zeker wanneer je debuutplaat nog moet verschijnen. Als vervolgens een bekend telecombedrijf besluit een nummer van je te gebruiken in zijn commercials (She Won't Tell), moet de druk op die eerste cd onmenselijk toenemen. Maar, aangename verrassing: Tommy Ebben en zijn begeleidingsband The Small Town Villains blijken nergens last van te hebben gehad, getuige hun uiterst volwassen en eigengereide debuut-cd Dreamless Slumbers, voor een groot deel opgenomen in Ebbens Utrechtse kraakvilla. Want wat klinkt hier een voortreffeflijke folkrockplaat, zonder teleurstellingen. Van het prettig rockende titelnummer via de vriendelijke countryballade Evelyn tot het rustgevende Sunday Love (driving Around), overal blijven de oren gespitst op melodie, tekst en Ebbens warme stemgeluid. De meest ontroerende song is zonder twijfel het op de mythe van Orpheus geïnspireerde Eurydice, dat in al zijn kaalbeid (man met gitaar) aankomt als een mokerslag. 'Two riders riding to the sun / If we don't make it, consider my life undone'. Uiterst fraai debuut. HANS VAN DER MAAS - OOR


Discography

2010 - Dreamless Slumbers
http://tommyebben.bandcamp.com/

Photos

Bio

January 2009 Dutch singer-songwriter Tommy Ebben self-released a demo album by the name of Old Masters Painted These Moments. A collection of rootsy pop songs drenched in classical arrangements and endowed with his hoarse, but warm voice.

This met with strikingly good reviews in the Dutch Music press and sent him on the road for a year of excessive gigging. For this, Ebben recruited the Small Town Villains, a well oiled, honky-tonkin’ and folk-‘n-rollin’ outfit, which made the sound richer and more dynamic.

The new band and sound resulted in the official debut album Dreamless Slumbers. This was released in October 2010, again to much critical acclaim. Holland’s biggest music magazine OOR wrote “A magnificent folk rock record without any disappointments” and LiveXS dubbed it “the most ingenious Dutch roots record of the year”.

Even before the release of their debut, they played the main stage of Holland's biggest festival the Zwarte Cross. Telecom giant Vodafone used their first single She Won't Tell in a TV commercial.