Vinny
Gig Seeker Pro

Vinny

| SELF

| SELF
Band Hip Hop

Calendar

Music

Press


"Vinny is de Rapper van het onvertogen woord"

"Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!"
Met het verdwijnen van de XStage op Parkpop komt het mooi uit dat Haagse rapper Vinny (19) de Road To Parkpop wedstrijd heeft gewonnen. Samen met reggaemuzikant Mojo Morgan, die direct na Vinny staat geprogrammeerd, heeft Parkpop zo toch nog een blokje urban op één van de hoofdpodia.

GEZIEN:
Vinny @ Parkpop, Jupiler Stage, zondag 26 juni om 16.55 uur

MUZIEK:
Vinny dropt zijn teksten op droge beats die door Mr. Sloppy vanaf cd worden gestart. Samen met rapper DJ LeBrute rapt hij over wat hem zoal bezighoudt. Nu heeft een Haagse rapper weinig ghetto om over te verhalen en dus zoekt Vinny het in de maatschappelijke hoek en houdt het daar scherp en degelijk tegelijk. In de aanloop naar de release van zijn eerste ep ‘Afrikaan Zonder Baan’ toont Vinny zijn kunsten op de Jupiler Stage.

PLUS:
Het drietal op het podium lijkt nog in de roes van het winnen van de Road To Parkpop. Met zichtbaar plezier rappen ze zich door de korte set heen en iedereen die maar bedankt kan worden, wordt dat ook. Voor zover verstaanbaar valt er geen onvertogen woord op het familievriendelijke tijdstip waarop Vinny mag laten zien en horen wat hij in huis heeft. Ondanks de korte speelduur stelt Vinny een deel van zijn beschikbare tijd beschikbaar aan een delegatie van Wilde Westen Records om onder het motto ‘Free Mo’ een protest-rap te doen uit respect voor de eigenaar van het Haagse hiphoplabel die momenteel vast zit.

MIN:
De rol van Mr. Sloppy lijkt zich te beperken tot het aan- en uitzetten van de cd-speler waarin het schijfje met de beats zit. Hier kan nog wel wat meer uitgehaald worden om het muzikaal wat spannender te maker.

CONCLUSIE:
Samen met de crew van Wilde Westen Records behoort Vinny tot de top van de Haagse underground hiphopscene. Een scene die niet heel groot is, maar kwalitatief op nationaal niveau kan meedraaien. Dat de mannen Parkpop gebruiken als showcase voor wat er in Den Haag op hiphopgebied gebeurd en om een gezamenlijk statement te maken is lovenswaardig.

CIJFER:
8 - Frank Veldkamp, 3voor12


Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Vincent, beter bekend als Vinny is geboren en getogen in Den Haag. Op vroege leeftijd kreeg hij een voorliefde voor muziek en vanaf zijn twaalfde begon hij met rappen.
In de inmiddels negen jaren dat Vinny bezig is met muziek, heeft hij niet stilgezeten. Hij brengt zijn dagen door in de studio en op het podium. Een paar van deze podia zijn Tivoli, Paradiso en Paard van Troje. Hier verzorgde hij onder andere de voorprogramma’s van Saigon, The Opposites, Hef en Kleine Viezerik. In 2011 won Vinny de Road 2 Parkpop en verdiende zo een plek op het hoofdpodium van Parkpop waar hij een knallende show weggaf voor meer dan 100.000 man. In 2011 en 2012 werd hij ook nog eens genomineerd voor de Haagse Popprijs in de categorie Aanstormend Talent.

Verder heeft hij niet alleen talent voor het maken van muziek, maar schijnt hij ook organisatorisch talent te hebben. Hij organiseerde het evenement ‘Agga Staat Op’ om Haagse Hip Hop onder de aandacht te brengen en wist van de eerste editie een zeer geslaagde avond van te maken.
In het jaar 2013 zal de eerste officiële release van Vinny het daglicht zien, in de vorm van een E.P.