Gentlemen of Verona
Gig Seeker Pro

Gentlemen of Verona

| INDIE

| INDIE
Band Alternative Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Converse Mixtape vol. 4"

Converse gelooft in het Belgische en Nederlandse muziektalent en biedt hen een podium met The Mixtape. Artiesten en bands als Triggerfinger, Lola Kite, Dio, Moss, Tim Knol, Black Box Revelation en Absynthe Minded brachten voorheen al nummers uit op The Mixtape. Ondertussen zijn ze niet meer weg te denken van de grotere podia. Een betere reden om weer een nieuwe editie uit te brengen, is er dan ook niet. The Mixtape 4 is een feit!

Op The Mixtape 4 zijn veelbelovende bands als Pioneers of Love, Black Box Red, School Is Cool en Stake Number Eight te beluisteren naast artiesten Dio, Death Letters en Def P en De Beatbusters. De Mixtape wordt gelanceerd op de Converse Compound tijdens Lowlands.

The Playlist
1. Death Letters Your Heart Upside Down
2. School Is Cool In Want Of Something
3. Black Box Red Howling Wolf
4. Psycho 44 All My Demons Have Distortion
5. Def P & De Beatbusters Beter Dan Dit
6. Teddiedrum Miami
7. Dio Robot
8. Horses On Fire Machete Machine
9. The Secret Love Parade Home Song
10. Expats These Times
11. Pioneers Of Love Walhalla
12. Sherman On Your Side
13. Alamo Race Track Shake Off The Leaves
14. Gentlemen Of Verona Oh!
15. All On Black Won’t Last Forever
16. Steak Number Eight Pyromaniac

- Converse


"Album Review"

In 2008 werd het titelloze debuut van deze Vlaamse band op de wereld losgelaten en dat werd ontvangen als een brutale kruising tussen The Kills, PJ Harvey en Babes in Toyland. U begrijpt het, dat heeft alles te maken met de rauwe stembanden en forse longinhoud van zangeres Debby Termonia. Zij weet ook op dit tweede album van wanten en voorziet de bezwerende, dubbelloopse gitaarriffs van haar band van opwindende kreten, woorden, zuchten, uithalen en uppercuts.
Pas op, de sound is compromisloos direct en haar woorden zijn goudeerlijk, bij vlagen behoorlijk bot, dan weer messcherp, maar het geheel is altijd razend spannend. Dat twee oude rotten uit de Vlaamse rockscene (Frank Saenen en Willy Willy van The Scabs) het slotakkoord komen opleuken is een mooie vorm van erkenning, maar deze Gentlemen Of Verona redden het, mede door die indrukwekkende strot van dat brutaaltje in netkousen vooraan, zonder hen ook wel. WILLEM JONGENEELEN - OOR.nl


Discography

Album: Converse The Mixtape Vol.4
Song 'Oh'
Label: Converse
Release: Lowlands Festival 2011

Album: Brutally Honest
Label: GOV / The Wack Attack Barrack
Release date: 09/04/10

Album: Gentlemen of Verona
Label: GOV
Release date: May 2008

Photos

Bio

NIEUW ALBUM VERWACHT BEGIN 2012
Gentlemen of Verona
Album: Brutally Honest
Label: GOV / The Wack Attack Barrack
Release-datum: 09/04/10

Minimalistisch, rauw en vlijmscherp. Op de nieuwe langspeler Brutally Honest trekt de Belgische
garagerock-band Gentlemen of Verona voor een tweede keer op expeditie door de catacomben van de ruige indierock. Met een platenkast vol garagerockklassiekers van o.a. The Sonics, MC5 en The Flat Duo Jets als leidraad en rock’n’roll-goeroe’s Frank Saenen, Willy Willy en Jesse
Hoff als gids, puurde het vurige vijftal hun aanstekelijke mix van ruige drumritmes en messcherpe melodieën uit tot op het bot. Het resultaat is een langspeler die gegarandeerd een schroeiplek achterlaat op de ziel van elke rockliefhebber.

Er is veel gebeurd sinds de Belgische garage-rockband Gentlemen of Verona in mei 2008 zijn debuutalbum op de wereld losliet. Bossanova-boegbeeld Buscemi remixte hun single If , Willy Willy speelde mee in een van hun videoclips, de band deed televisieoptredens, grote festivals en zelfs een uitverkochte showcase in de hipste club van Denemarken. Ook op creatief vlak rustte het vijftal niet op zijn lauweren. Tussen het aan diggelen spelen van clubpodia door, componeerde de band de soundtrack voor www.drivr.nl en schreef songs voor hun nieuwe langspeler. Het masterplan was eenvoudig: begin 2010 zou er een nieuwe GOV-plaat op de wereld losgelaten worden. Hoe die zou klinken? Opwindend, opzwepend maar vooral... anders.
Een van de mensen die de band hierbij zou helpen was Jesse Hoff. De man is persoonlijke guitaramp-doctor van o.a. The Black Crows, Jeff Beck, The Verve, Eric Clapton en Bernard Butler (Suede). Hoff luisterde aandachtig naar de debuutplaat van Gentlemen of Verona, analyseerde hun sound en gaf tips om hun gitaargeluid te verbeteren. In zijn gitaarversterker-labo in Zuid-London bouwde hij zelfs een speciale gitaarversterker voor de band. “Het is een studioamp die de sound van de groep perfect weergeeft”, aldus Hoff. “Het ding is gebaseerd op een gitaarcombo uit de jaren vijftig. Ik voegde er een paar speciale electronische schakelingen aan toe zodat het geluid dynamischer en ruiger werd. Volgens mij is dit the sound waar GOV bij de opnames van hun eerste plaat naar op zoek was.”

Maar er kwam ook hulp van dichter bij huis. Frankie Saenen (The Scabs/The Kids) bedacht een dreigende piano-riff voor het claustrofobische slotnummer Goodbye. Ook zijn muzikale bloedbroeder Willy Willy kwam langs in de studio voor een ijzingwekkende gitaarsolo op hetzelfde song.
Na de opnames verhuisde de groep drie dagen naar de mythische Ghosttown-studio’s. Daar werden de tracks onder goedkeurend oor van Geert Vanbever (Rudy Trouvé Septet, Daan, dEUS, Mauro...) tot een brutale en eerlijke schijf vol zwetende gitaar-rockriffs gemixt. Brutally Honest heeft zijn naam niet gestolen.