Gentlemen of Verona

Gentlemen of Verona

BandAlternativeRock

Gentlemen of Verona is a Belgian based Indie-Garageband with a female singer, loud guitars and bashing drums. Their energetic live-shows remind us of Iggy Pop, The Yeah Yeah Yeah’s and John Spencer Blues Explosion… Gentlemen, start your engines!

Biography

NIEUW ALBUM VERWACHT BEGIN 2012
Gentlemen of Verona
Album: Brutally Honest
Label: GOV / The Wack Attack Barrack
Release-datum: 09/04/10

Minimalistisch, rauw en vlijmscherp. Op de nieuwe langspeler Brutally Honest trekt de Belgische
garagerock-band Gentlemen of Verona voor een tweede keer op expeditie door de catacomben van de ruige indierock. Met een platenkast vol garagerockklassiekers van o.a. The Sonics, MC5 en The Flat Duo Jets als leidraad en rock’n’roll-goeroe’s Frank Saenen, Willy Willy en Jesse
Hoff als gids, puurde het vurige vijftal hun aanstekelijke mix van ruige drumritmes en messcherpe melodieën uit tot op het bot. Het resultaat is een langspeler die gegarandeerd een schroeiplek achterlaat op de ziel van elke rockliefhebber.

Er is veel gebeurd sinds de Belgische garage-rockband Gentlemen of Verona in mei 2008 zijn debuutalbum op de wereld losliet. Bossanova-boegbeeld Buscemi remixte hun single If , Willy Willy speelde mee in een van hun videoclips, de band deed televisieoptredens, grote festivals en zelfs een uitverkochte showcase in de hipste club van Denemarken. Ook op creatief vlak rustte het vijftal niet op zijn lauweren. Tussen het aan diggelen spelen van clubpodia door, componeerde de band de soundtrack voor www.drivr.nl en schreef songs voor hun nieuwe langspeler. Het masterplan was eenvoudig: begin 2010 zou er een nieuwe GOV-plaat op de wereld losgelaten worden. Hoe die zou klinken? Opwindend, opzwepend maar vooral... anders.
Een van de mensen die de band hierbij zou helpen was Jesse Hoff. De man is persoonlijke guitaramp-doctor van o.a. The Black Crows, Jeff Beck, The Verve, Eric Clapton en Bernard Butler (Suede). Hoff luisterde aandachtig naar de debuutplaat van Gentlemen of Verona, analyseerde hun sound en gaf tips om hun gitaargeluid te verbeteren. In zijn gitaarversterker-labo in Zuid-London bouwde hij zelfs een speciale gitaarversterker voor de band. “Het is een studioamp die de sound van de groep perfect weergeeft”, aldus Hoff. “Het ding is gebaseerd op een gitaarcombo uit de jaren vijftig. Ik voegde er een paar speciale electronische schakelingen aan toe zodat het geluid dynamischer en ruiger werd. Volgens mij is dit the sound waar GOV bij de opnames van hun eerste plaat naar op zoek was.”

Maar er kwam ook hulp van dichter bij huis. Frankie Saenen (The Scabs/The Kids) bedacht een dreigende piano-riff voor het claustrofobische slotnummer Goodbye. Ook zijn muzikale bloedbroeder Willy Willy kwam langs in de studio voor een ijzingwekkende gitaarsolo op hetzelfde song.
Na de opnames verhuisde de groep drie dagen naar de mythische Ghosttown-studio’s. Daar werden de tracks onder goedkeurend oor van Geert Vanbever (Rudy Trouvé Septet, Daan, dEUS, Mauro...) tot een brutale en eerlijke schijf vol zwetende gitaar-rockriffs gemixt. Brutally Honest heeft zijn naam niet gestolen.

Discography

Album: Converse The Mixtape Vol.4
Song 'Oh'
Label: Converse
Release: Lowlands Festival 2011

Album: Brutally Honest
Label: GOV / The Wack Attack Barrack
Release date: 09/04/10

Album: Gentlemen of Verona
Label: GOV
Release date: May 2008