Vonder & Bloom
Gig Seeker Pro

Vonder & Bloom

| INDIE

| INDIE
Band Pop Singer/Songwriter

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

ALBUMS:
- Simple Peace of Mind (Vonder&Bloom/PIAS) 2010

SINGLES
-Brilliance of You (November 2009)
-Do Much Better (March 2010)
-Little Dreamer (June 2010)
-Come On Home (September 2010)
-Last Thing (December 2010)

Photos

Bio

VONDER & BLOOM
De mooie dingen in het leven gebeuren spontaan. Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk zaten in dezelfde Amsterdamse tram op weg naar een talentenjacht waarvoor ze zich allebei hadden ingeschreven. Omdat niet iedereen in de tram een instrument bij zich heeft, spraken ze elkaar aan. Inderdaad, allebei op weg naar. De vonk sloeg meteen over. Al in de kleedkamer hoorden ze dat hun stemmen perfect bij elkaar kleuren. En in de maanden daarna merkten Nina (piano, klassiek geschoold aan het Utrechts conservatorium) en Caroline (gitaar, Amerikaniste, juriste en muzikaal gezien hartstikke autodidact) wat ze aan elkaars liedjes toevoegden: magie. Vonder & Bloom was geboren. Het talent van de twee meiden werd al snel door verschillende professionals herkend. Maar de echte klik was er met producer Roeland Jacobs, waarmee ze samen het afgelopen jaar hun debuutalbum Simple Peace Of Mind opnamen. Met de strijkers van het Metropole Orkest die aan vier songs op de plaat meewerkten. En met Ulf W. Holand (bekend van o.a. Maria Mena en A-ha), die het album mixte. Mooie ingetogen liedjes: romantisch maar met beide benen op de grond, puur maar niet onschuldig. Recht uit het hart en er ook recht weer in.

Ondertussen zijn we 3 radio singles verder, veel aandacht in de pers, een strandtour, een 0 dagen de wereld rond tour op luchthaven Schiphol en bijna 10.000 verkochte albums.
In de zomermaanden van 2009 reden Vonder & Bloom door het hele land met een als huiskamer ingerichte bestelbus. Daarin verzorgden ze overal miniconcerten. Op die manier hebben ze al heel wat zieltjes gewonnen en daar komen er ongetwijfeld nog heel wat bij. In maart en april 2010 werd de huiskamer iets groter gemaakt- met een zeer succesvolle mini-Coffee Company Tour. In mei en juni 2010 zijn Vonder&Bloom de support act voor de clubtour van Speelman&Speelman. Op 27 juni vertrekt het duo op uitnodiging naar Turkije om Nederland te

vertegenwoordigen tijdens een internationale song contest. In de maanden juli en augustus tourden Vonder & Bloom langs de Nederlandse kust met de van "Vlieland tot Vlissingen Beach Tour 2010"! Deze tour is powered by Rivella. Eind 2010 liet het duo zich 8 dagen en nachten opsluiten achter de douane van Schiphol (geïnspireerd door Tom Hanks in de film The Terminal) om mini-concerten te geven. Vanaf februari 2011 tot juni 2011 spelen Vonder & Bloom 80 dagen achter elkaar in het kader van de AROUND THE WORLD IN 80 DAYS TOUR wederom op Schiphol. Middels een enorme wereldkaart vragen ze reizigers met stickers aan te tonen waar ze het debuut album van het duo mee naar toe nemen. Volg ze op Twitter en ga ze zien! Op de magische datum 01-02-2010 hebben Vonder & Bloom getekend bij PIAS Nederland. Inmiddels zijn de singles Little Dreamer, Do Much Better, Brilliance of You en Come on Home en Last Thing als single uitgebracht.

Nina Ebbenhout – zang, piano Caroline Ouwendijk – zang, gitaar