YACINE & THE ORIENTAL GROOVE
Gig Seeker Pro

YACINE & THE ORIENTAL GROOVE

| SELF

| SELF
Band World Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"YOG RAdio Chango"

La banda formada por Yacine Belahcene, ex cantante de Cheb Balowski, cantante del grupo Nour junto con Francisco Guisado "Rubio" guitarra de Nour y de varias bandas barcelonesas como Color Humano, 08001 ..., Yannis Papaioannou (08001 entre otros) en laúd Árabe eléctrico, Ildefons Alonso "Ilduíno" (batería del grupo Xazzar y Marcos Luna al bajo inician su aventura juntos interpretando temas variados, haciendo un repaso a la trayectoria del cantante, temas clásicos magrebíes y orientales y canciones de la nueva formación que sin tener aún un trabajo editado, comienzan a realizar actuaciones en directo, haciendo bailar y cantar a la gente, cargados de la energía que supone presentar un nuevo proyecto lleno de pasión y de todas las influencias musicales del Sur al Norte y del Este Oeste. - Radio Chango


"YOG canten a l'amor"

“L’amor, en un sentit ampli, és el fil conductor. Ja fa anys que totes les converses giren sobre lo fotut que està tot, i al final arribes a la conclusió que som humans i tenim sentiments –determina el cantant Yacine Belahcene–. Per això hem volgut cantar en positiu a les petites coses que tenim a prop, com tota la gent que s’ha implicat de tot cor en aquest projecte.”
Musicalment es manté la fórmula original: Belahcene com a frontman i el llaütista grec Yannis Papaioanou insuflant fantasia i colors com a director musical. Fent equip amb aquest músic instal·lat a Barcelona, el que va ser cantant de Cheb Balowski i Nour ha trobat l’equilibri idoni: “Sempre havia tingut ganes de tirar més cap a sons orientals i magribins, i amb els seus coneixements ens complementem la mar de bé”. Al segon disc han refinat la proposta: “Parabòlic era més dens, i en aquest àlbum hem tingut temps per treballar i hem pogut triar les instrumentacions sense carregar-ho tot en excés”. A més, han introduït lletres d’amor i guerra com la de “Teneré”: “És una cançó que es mou entre el blues del desert i l’aire festiu de l’ska”. Destaca també l’única versió de tot l’àlbum, “Ya Dzayer”, extreta del cançoner del precursor del rai Ahmed Wahbi i homenatge a la ciutat d’Alger que a la riba nord del Mediterrani té una sonoritat de rumba catalana i al sud sonarà com una rumba algeriana. Ben bé com la personalitat de Yacine Belahcene: “Tinc dues cultures i no em cansaré de reivindicar-ho”.

De gira
El 5 d'abril actuaran a La General (Berga), el 6 a La Mirada (Sabadell), el 10 a Casa Árabe (Madrid), el dia 11 a La Boca del Lobo (Madrid), el 12 a la Sala Edén (Osca), el 17 al Festival Strenes (Girona), el 18 a la Sala Auriense (Ourense), el 19 a la Sala Ultramarinos (Santiago), el 20 a Pontevedra i el 21 a la Sala Aturuxo (Bueu). - Enderrock


Discography

PARABOLIC: 2010 - Kashba Music
L'ESTIMA VENÇ LA SELVATGIA (Love wins Wildness) : 2013 - Take Away Records

Photos

Bio

Yacine Belhacene was the leader and singer of Cheb Balowski and Nour, two bands who defined the urban / mestizo sound from Barcelona of the early 2000s. Re imagined as Yacine & the Oriental Groove, his music matured, without losing a bit of energy. The sound is urban, hard but sophisticated at once. The electric oud of Yannis Papaioannou, full of wah wah and effects, naturally draws Eastern Mediterranean melodies over North African, reggae or pop rhythms. Sometimes as if we were in a return of the 60's groups, sometimes traditional, but always very intense. Keyboards accentuate the feeling of psychedelic group, expanding soundscapes, while the rhythm section: bass, drums and percussion, masterfully maintains the rhythms of chaabi, rock, reggae or funk, giving to the ensemble the drive to convert a concert of Yacine & The Oriental Groove into an experience that moves simultaneously: brain, feet and over all: the soul.